Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
15λ

Συστατικά
Για την κρέμα της κολοκύθας
  • 300 γρ. κολοκύθα
  • 5 γρ. κρεμμύδι
  • 1L ζωμός λαχανικών
  • αλάτι όσο θέλετε
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο θέλετε
Για το λουκάνικο
  • 250 γρ. λουκάνικο
  • 10 γρ. κρεμμύδι
  • αλάτι όσο θέλετε
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο θέλετε
Για το ριζότο
  • 240 γρ. ρύζι Carnaroli
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 150 γρ. Robiola
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια καφέ espresso
  • 5 γρ. κρεμμύδι
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι όσο θέλετε
  • μαϊντανός όσος θέλετε
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο θέλετε
Προετοιμασία

Μέθοδος

Κόψτε λίγη κολοκύθα σε φέτες και αφήστε την να στεγνώσει στον φούρνο στους 90° για 1-1.30 ώρα με λίγη ζάχαρη.

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι, κόψτε την υπόλοιπη κολοκύθα σε κύβους και τσιγαρίστε την για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Ρίξτε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να μαγειρευτεί η κολοκύθα. Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα μαλακό και κρεμώδες μίγμα.

Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και αφήστε το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέστε το λουκάνικο που έχετε ήδη κόψει σε κομμάτια και, με το χτυπητήρι, «ανοίξτε» το κρέας, έτσι ώστε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα σουβλάκια λουκάνικο τα οποία, μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, πρέπει να μαγειρευτούν σε τηγάνι με λίγο λάδι.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να ροδίσει. Μετά από 2-3 λεπτά σβήστε με λευκό κρασί. Συνεχίστε το μαγείρεμα του ρυζιού για 15-20 λεπτά και, όταν αρχίσει να στεγνώνει το νερό, προσθέστε μια κουτάλα πολύ ζεστό ζωμό.

Προσθέστε το μίγμα κολοκύθας, το robiola, το λουκάνικο και, τέλος, τον καφέ espresso. 

Προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας και ρίξτε λίγο πιπέρι, αλάτι και μαϊντανό.

Παρουσίαση

Βάλτε στην μία πλευρά της πιατέλας λίγο λάδι και προσθέστε καφέ πασπαλίζοντας με ένα σινουά. Στήστε το ρύζι και τοποθετήστε ένα σουβλάκι λουκάνικο δίπλα σε αυτό. Ολοκληρώστε το πιάτο με την αποξηραμένη κολοκύθα και λίγο μαϊντανό.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή

Qualità Rossa

Γεμάτη γεύση

H Qualità Rossa είναι η απόλαυση ενός καλού καφέ που ήταν πάντα μέρος των στιγμών χαλάρωσης στις ιταλικές οικογένειες. Με χαρακτηριστικό άρωμα που σας χαρίζει καλή διάθεση και επιθυμία να μοιραστείτε ευχάριστες στιγμές.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Τονοσαλάτα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Γρανίτα καφέ με κρέμα ricotta

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ