ΠΙΣΩ
Το Βιβλίο των Συνταγών

Π για τον Πικρόν

Δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίου 17

Η πικρότητα είναι, μαζί με την οξύτητα, ο βασικός παράγοντας που καθορίζει τη γεύση του καφέ.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες [i], η πικρότητα δεν αρέσει γενικά και συχνά απορρίπτεται αυθόρμητα. Παρά το γεγονός αυτό, πολύς κόσμος απολαμβάνει τη γεύση του καφέ.

 

Οι λόγοι πίσω από αυτό το φαινομενικά παράδοξο είναι πολυάριθμοι. Εν μέρει, το οσφρητικό στοιχείο, η μυρωδιά του καφέ, αντισταθμίζει την πικρότητα της γεύσης του, εμπλουτίζοντας το μπουκέτο και χαρίζοντας μια ευχάριστη αίσθηση.

b-for-bitter_medium-01
b-for-bitter_medium-02

 

Ένας άλλος λόγος μπορεί να αποδοθεί στο πώς είναι φτιαγμένο εξαρχής το σώμα μας. Η πικρότητα γίνεται αντιληπτή από περίπου 25 διαφορετικούς υποδοχείς. Αυτοί οι υποδοχείς λειτουργούν διαφορετικά στον καθέναν από εμάς, ανάλογα με τις γενετικές παραλλαγές που υπάρχουν μεταξύ μας.

 

Κατά συνέπεια, το πώς αντιλαμβάνεται το κάθε άτομο την πικρότητα είναι ενδεχομένως μοναδικό.

 

 

Αυτό το άρθρο βασίζεται σε περιεχόμενο από το «L’observatoire des saveurs».

 

[i]           Rosenstein & Oster, 1988

 

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...