ΠΙΣΩ
3 minuti
TheCoffeeBook

Χ για το Χαρμάνι

Δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουλίου 17

Τα χαρμάνια καφέ είναι οι μυστικές συνταγές των παραγωγών καφέ και δημιουργούνται από την ανάμειξη διαφορετικών ειδών καφέ με στόχο να δημιουργηθεί ένα μοναδικό και χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ.

 

Η ανάμειξη είναι μια πραγματική μορφή τέχνης που εφευρέθηκε από τον Luigi Lavazza πριν από εκατό και πλέον χρόνια. Σήμερα, η ανάμειξη είναι στα χέρια των ειδικών του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, που επιλέγει την καλύτερη ποιότητα προϊόντος, ταξιδεύοντας στις χώρες που παράγουν καφέ και ανακαλύπτοντας τις γεύσεις του πράσινου καφέ τους.

 

 

Τα καλύτερα χαρμάνια περιλαμβάνουν έως και έξι διαφορετικά είδη καφέ (που ονομάζονται «ποικιλίες») και μπορεί να είναι 100% Arabica, γλυκά και αρωματικά, ή μια μείξη καφέ Arabica και Robusta για έντονη, πλούσια γεύση.

Ο «washed» Arabica είναι πιο εκλεπτυσμένος και πιο όξινος καφές από τον «unwashed» Arabica που είναι πιο γλυκός και ισορροπημένος, ενώ ο «washed» Robusta έχει μια πιο ραφινάτη γεύση από ό,τι ο «unwashed».

 

Η γεύση του χαρμανιού εξαρτάται, επίσης, από την προέλευση των ποικιλιών: όταν επικρατούν ποικιλίες με προέλευση τη Βραζιλία η γεύση είναι πιο γεμάτη και σοκολατένια, ενώ οι ποικιλίες από την κεντρική Αμερική χαρίζουν πιο αρωματικά και ανάλαφρα χαρμάνια.

 

M come Miscela
M come Miscela

 

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα ντεκαφεϊνέ χαρμάνια: το σημείο αναφοράς είναι ο καφές από τον οποίο αφαιρείται η καφεΐνη μέσω μιας φυσικής μεθόδου με διοξείδιο του άνθρακα.

 

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Π για τον Πικρόν

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε όπως «Επεξεργασία»

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ όπως «Κρέμα»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για τον Καφέ

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Γ όπως «Γεύση»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Χ για το Χαρμάνι

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε για το espresso

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ για το καβούρδισμα

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
R για τον Robusta

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Α για την Άλεση

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ