Η ιστορία του ναπολιτάνικου παρασκευαστή καφέ ξεκινά, στην πραγματικότητα, από τη Γαλλία, το 1819, και ήταν μια εφεύρεση που αποδίδεται στον Παριζιάνο Morize.

 

Με την πάροδο των αιώνων, ωστόσο, η cuccumella έγινε ένα από τα σύμβολα της ναπολιτάνικης κουλτούρας και παράδοσης.

 

Μια αποκρυφιστική και περίπλοκη φόρμουλα που μοιάζει σχεδόν αλχημική, η προετοιμασία του καφέ στον ναπολιτάνικο παρασκευαστή καφέ απαιτεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια: παρακάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να απολαύσετε «na tazzulella» και έναν ιδανικό καφέ!