ΠΙΣΩ
8 λεπτά
Coffee Culture

Οι Earth Defenders: οι υπερασπιστές της γης, πίσω από τον φακό.

Δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 18

36 φωτογραφίες, μία για κάθε σελίδα από τα τρία ημερολόγια αφιερωμένα στους Earth Defenders.

Ένα ποτάμι συναισθημάτων: τόλμη, υπερηφάνεια, αγάπη και μόχθος, απαθανατίστηκαν για πάντα από τρεις μεγάλους, διεθνούς φήμης φωτογράφους.

 

Η Lavazza εμπιστεύτηκε τον Steve McCurry με το πρώτο ημερολόγιο της τριλογίας, αυτό του 2015.

Είναι ένας φωτογράφος γνωστός για την καλλιτεχνική ευαισθησία με την οποία διηγείται την ανθρώπινη ιστορία κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων, σε πολιτισμούς που εξαφανίζονται και σε αρχαίες και σύγχρονες παραδόσεις.

 

 

«Όταν η Francesca Lavazza πρότεινε αυτό το έργο ενθουσιάστηκα και ένιωσα τιμή».

 

Ο Steve έχει δεσμευθεί να αποτίσει φόρο τιμής στην Αφρική, στους ανθρώπους της με τη μεγάλη αξιοπρέπεια, την παράδοση και την ιστορία τους. Για να τιμήσει τους άνδρες και ειδικά τις γυναίκες της Αφρικής που κάνουν την σκληρότερη εργασία.

 

Κατάφερε να συλλάβει τη μεγάλη ψυχή της ηπείρου, την ενέργεια και την αξιοπρέπεια, απεικονίζοντας τα τρόφιμα και τις παραδόσεις που σχετίζονται με τη γη. Παραδόσεις που οι υπερασπιστές της γης διατηρούν για τα παιδιά τους, στο πνεύμα της θυσίας και του μεγάλου πάθους.    

02-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
03-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

 

 

Και είναι αυτή η μετάβαση από πατέρα σε υιό, μαζί με το νέο παγκόσμιο όραμα που οι νέοι διδάσκουν στους πρεσβυτέρους τους, που αποτελεί το θέμα του δεύτερου ημερολογίου το οποίο έχει φόντο τη Λατινική Αμερική και ανατέθηκε στον Joseph Anthony Lawrence.

 

Ο Joey L. είναι ένας Καναδός φωτογράφος, γνωστός για την εξερεύνηση απομακρυσμένων εδαφών για την ανακάλυψη πολιτισμών όπως η Ινδία και η Αιθιοπία. Οι φωτογραφίες, που τράβηξε για λογαριασμό της Lavazza, δείχνουν αληθινά και αξιοσημείωτα θέματα υπό κανονικές συνθήκες, με την πρόθεση να απεικονίσουν αυτές τις απίστευτες γεωργικές πρακτικές και να τις κάνει γνωστές σε όλους.

 

«Έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο, πόρους και ιδιαίτερα πάθος σε αυτές τις φωτογραφίες».

 

Κάθε φωτογραφία απεικονίζει το θέμα, Από πατέρα σε υιό, με μια τέλεια ισορροπία μεταξύ του οράματος ενός νέου κόσμου και τις δεξιότητες που μεταλαμπαδεύτηκαν από το μακρινό παρελθόν.    

04-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-sx.
05-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-dx.

 

 

«Αυτή η συνεργασία με τη Lavazza αποτέλεσε μια μοναδική και μαγική εμπειρία».

 

Αυτή η δήλωση του Denis Rouvre εκφράζει τη σκέψη που μοιράστηκαν οι τρεις φωτογράφοι που συμμετείχαν στο σύνολο του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Ασία το 2017 με τον Γάλλο φωτογράφο, γνωστό για την ιδιαίτερη ευαισθησία του.

 

Από την αρχή, βρήκε το θέμα του τελευταίου ημερολογίου. Είμαστε ό, τι ζούμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και συναρπαστικό από δημιουργικής απόψεως, απεικονίζοντας τον άνθρωπο σε σχέση με το περιβάλλον του.


Για να γίνει αυτό, σύνδεσε δύο εικόνες με έναν πολύ τυπικό τρόπο: από τη μια πλευρά ο άνθρωπος με τα έθιμά του γυμνά και από την άλλη, ένας τόπος, μια γεωγραφία, ένα τοπίο.

 

 

Έχει φωτογραφήσει αυτόχθονες πληθυσμούς, αγρότες και ανθρώπους που ζουν δίπλα στη θάλασσα, με το περιβάλλον τους να αντανακλάται στα πρόσωπα και τον χαρακτήρα τους. Σε κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους, είδε τους ήρωες που ζουν σε στενή επαφή με τη γη τους: οι ζωές τους δεν είναι εύκολες, αλλά είναι ήρεμες.

 

Ο Steve, ο Joey και ο Denis, μετά τις φωτογραφήσεις, παραδέχονται ότι επέστρεψαν έχοντας πάρει ένα τεράστιο μάθημα ζωής. Η ελπίδα είναι ότι κατάφεραν να μεταφέρουν τα συναισθήματα που βίωσαν και ότι αυτές οι εικόνες μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πάντα.    

Βρήκαμε κάποια άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν...

MAGAZINE
Π για τον Πικρόν

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Οι Earth Defenders: Πίσω από τον φακό των υπερασπιστών της γης

Coffee Culture

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Ε όπως «Επεξεργασία»

TheCoffeeBook

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Κ όπως «Κρέμα»

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Anayibe, ένα Βιβλίο ανάμεσα σε Κόκκους Καφέ

40 hands

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Η καμπάνια «Born Social»

Coffe Culture

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Coffee Culture

Manifesto

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Espresso

Coffee Hacks

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
AeroPress

Coffee Hacks

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE
Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη σημασία: η αναγκαία ανάπτυξη

Coffee Study Program

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ