Άριστη ποιότητα με μηδενικές εκπομπές CO₂

Ο καφές μας δεν θα ήταν απολύτως τέλειος εάν δεν ενδιαφερόμασταν για το αποτύπωμα άνθρακα. Γι’ αυτό, τα προϊόντα μας έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να έχουν μηδενικές εκπομπές CO₂. Πρόκειται για την απόλυτη τελειότητα.

Νέες κάψουλες μηδενικών εκπομπών CO₂ - Κύκλος ζωής προϊόντος

Οι νέες κάψουλες Lavazza συμβατές με μηχανές Nespresso*

είναι οι πρώτες μας κάψουλες αλουμινίου χωρίς εκπομπές CO₂ οι οποίες προσφέρουν την πραγματική εμπειρία του καφέ espresso Lavazza και τα μοναδικά αρώματα και γεύσεις από το αγαπημένο σας χαρμάνι.


Ένας ιταλικός καφές άριστης ποιότητας σε άριστες κάψουλες μηδενικών εκπομπών CO₂.

 

* Σημείωση: Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso   

Vέες κάψουλες Lavazza χωρίς εκπομπές CO₂ 

Η προσέγγισή μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της Lavazza. Το 2020 αρχίσαμε το ταξίδι μας αντισταθμίζοντας τις άμεσες εκπομπές και επιτυγχάνοντας πλήρη αντιστάθμιση των εκπομπών CO₂.

Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος της ευρύτερης δέσμευσής μας για βιωσιμότητα που ονομάζεται “Blend for Better”. “Blend for Better” περιλαμβάνει πολλά έργα που ακολουθούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 σε 4 βασικούς τομείς: Φροντίδα για το περιβάλλον, Ενάρετος κύκλος παραγωγής, Νέες ευκαιρίες και Εκπαίδευση για αλλαγή.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα;    

Η προσέγγισή μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να μειωθούν με μιας όλες οι εκπομπές, η Lavazza χρησιμοποιεί λύσεις αντιστάθμισης άνθρακα στις υπολειπόμενες εκπομπές υποστηρίζοντας πολυάριθμα έργα. Αντισταθμίζουμε τις ετήσιες εκπομπές άνθρακα της εταιρείας μας σε σχέση με τους όγκους καψουλών που παράγονται, που ισοδυναμούν με τα εξής παραδείγματα:

167.184.407 χλμ με αυτοκίνητο
167.184.407 χλμ με αυτοκίνητο
Ενημέρωση 2022

Μέση μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο μέσος όρος λαμβάνει υπόψη κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων και τύπους καυσίμων. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λαμβάνονται υπόψη μόνο αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους.

96.444 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη
96.444 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη
Ενημέρωση 2022

Ταξίδι 5849,32 χλμ με αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων. Πληρότητα στο 80%.

Παράγονται 16.004.645 πακέτα χαρτί
Παράγονται 16.004.645 πακέτα χαρτί
Ενημέρωση 2022

Για τη δέσμη χαρτιού, λαμβάνονται υπόψη 500 φύλλα Α4. Ελαφρύ επιχρισμένο χαρτί μάζας 75 g/m2, η συσκευασία δε λαμβάνεται υπόψη.

      Κύκλος ζωής προϊόντος      

Οι κάψουλες Lavazza με μηδενικές εκπομπές CO₂ αντισταθμίζουν τις εκπομπές που παράγονται σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, από την καλλιέργεια του καφέ μέχρι το τέλος της ζωής τους, σε όλα τα στάδια παραγωγής, μεταφοράς και απόρριψης.    

<p>1. Παροχή καφέ    </p>

1. Παροχή καφέ    

Αντισταθμίζουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με την ποσότητα του καφέ που παράγεται και τίθεται σε επεξεργασία σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

<p>2. Συσκευασία      </p>

2. Συσκευασία      

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την κατασκευή που απαιτούνται για τη δημιουργία συσκευασιών.    

<p>3. Παραγωγή &amp; παράδοση    </p>

3. Παραγωγή & παράδοση    

Αντισταθμίζουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής μέσω των οποίων οι πρώτες ύλες μετατρέπονται σε τελικό προϊόν.

<p>4. Διανομή    </p>

4. Διανομή    

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που συνδέονται με τη διανομή του τελικού προϊόντος από το εργοστάσιο παραγωγής προς όλα τα κέντρα διανομής.

<p>5. Χρήση</p>

5. Χρήση

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που σχετίζονται με την κατανάλωση του τελικού προϊόντος (π.χ. ενέργεια των μηχανημάτων καφέ).

 

<p>6. Τέλος κύκλου ζωής    </p>

6. Τέλος κύκλου ζωής    

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που σχετίζονται με όλα τα βήματα μέσω των οποίων απορρίπτεται το τελικό προϊόν (π.χ. απόρριψη της συσκευασίας και του καφέ σύμφωνα με το συγκεκριμένο κανονιστικό και επιχειρησιακό πλαίσιο κάθε χώρας).

Μηδενικές εκπομπές CO₂, αυτός είναι ο στόχος μας    

 

Η Lavazza είναι ένας από τους κορυφαίους δρώντες στον τομέα των αγροτικών τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και η παραγωγή καφέ της καλύτερης δυνατής ποιότητας είναι μέρος της αποστολής μας, γιατί δεν θα είχε καμία σημασία εάν δεν λαμβάναμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο γίνεται.
Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να χρησιμοποιούμε αειφόρους πόρους, να εξασφαλίζουμε δίκαιη εργατική ζωή στους καλλιεργητές καφέ και, φυσικά, να μειώνουμε τις εκπομπές CO₂ στην εφοδιαστική αλυσίδα μας. Ας προχωρήσουμε μαζί.

Μια αποστολή σε κάψουλα 

Η Lavazza δημιουργεί μια νέα αντίληψη για τον καφέ.  Οι νέες κάψουλες με μηδενικές εκπομπές CO₂ σχεδιασμένες εξολοκλήρου από τους ειδικούς μας στην ανάμειξη για να δημιουργήσουν την απόλυτη τελειότητα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

* Σημείωση: Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso