Back
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
COLLECTIONS
ΚΑΦΕΣ

*Η Lavazza δεν συνδέεται, υποστηρίζεται ή χρηματοδοτείται από τη Nespresso.

**Οι λέξεις Nescafè®, Dolce Gusto® και Melody I αποτελούν εμπορικά σήματα τρίτων και δεν σχετίζονται με τη Luigi Lavazza S.p.A.

BUSINESS
LAVAZZA STORIES

Αριστεία με αντιστάθμιση εκπομπών CO₂

Οι κάψουλές μας δεν θα ήταν απολύτως τέλειες εάν δεν ενδιαφερόμασταν για το περιβάλλον και το αποτύπωμα άνθρακά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα μας παράγονται αντισταθμίζοντας τις εκπομπές CO₂. Τώρα είναι καθαρή αριστεία.

Από σήμερα, όλες οι κάψουλες Firma και Blue της Lavazza έχουν αντισταθμίσει τις εκπομπές CO₂. Η κλασική και μοναδική εμπειρία καφέ Lavazza με όλους τους συνδυασμούς αρωμάτων και τις γεύσεις των blend μας, τώρα σε εξαιρετικές κάψουλες με αντισταθμισμένες εκπομπές CO₂. 

Οι νέες κάψουλες αντιστάθμισης εκπομπών CO₂ Lavazza

Η προσέγγισή μας για ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της Lavazza. Το 2020 αρχίσαμε το ταξίδι μας αντισταθμίζοντας τις απευθείας εκπομπές και επιτυγχάνοντας πλήρη μείωση και αντιστάθμιση των εκπομπών CO₂. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμευσή μας για αειφορία που εκφράζεται με το μανιφέστο Blend for Better. Ενστερνίζεται πολλά έργα που ακολουθούν τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 σε 4 βασικούς τομείς: Φροντίδα για το περιβάλλον, Ενάρετος κύκλος παραγωγής, Νέες ευκαιρίες και Εκπαίδευση για αλλαγή.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα;

Η προσέγγισή μας για ουδετερότητα άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να μειωθούν ξαφνικά όλες οι εκπομπές, η Lavazza χρησιμοποιεί λύσεις αντιστάθμισης άνθρακα στις υπολειπόμενες εκπομπές, υποστηρίζοντας διάφορα έργα. Αντισταθμίζουμε τις ετήσιες εκπομπές άνθρακα σε σχέση με τους όγκους των καψουλών που πωλούνται. Για το 2023, η ποσότητα που αντισταθμίστηκε ισούται με: 

Σύστημα καφέ Blue από την Lavazza 


285.448,790 χλμ με αυτοκίνητο

Μέση μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο μέσος όρος λαμβάνει υπόψη κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων και τύπους καυσίμων. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λαμβάνονται υπόψη μόνο αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους. 164.668 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη

Ταξίδι 5849,32 χλμ με αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων με πληρότητα 80%. Παραγωγή 27.326,152 δεσμίδων χαρτιού

Για τη δεσμίδα χαρτιού, λαμβάνονται υπόψη 500 φύλλα μεγέθους Α4. Ελαφρύ επιχρισμένο χαρτί μάζας 75 g/m2, η συσκευασία δε λαμβάνεται υπόψη.


 

Σύστημα καφέ Firma από την Lavazza


88.151,783 χλμ με αυτοκίνητο

Μέση μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο μέσος όρος λαμβάνει υπόψη κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων και τύπους καυσίμων. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λαμβάνονται υπόψη μόνο αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους.50.852 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη

Ταξίδι 5849,32 χλμ με αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων με πληρότητα 80%.Παραγωγή 8.438,813 δεσμίδων χαρτιού

Για τη δεσμίδα χαρτιού, λαμβάνονται υπόψη 500 φύλλα μεγέθους Α4. Ελαφρύ επιχρισμένο χαρτί μάζας 75 g/m2, η συσκευασία δε λαμβάνεται υπόψη.


Κύκλος ζωής προϊόντος

Οι δραστηριότητες που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιστάθμιση των εκπομπών CO₂ των καψουλών Lavazza Firma και Blue καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την καλλιέργεια του καφέ έως το τέλος ζωής του μέσα από όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταφοράς και απόρριψης. 

alt
Παροχή καφέ
Συσκευασία
Συσκευασία
Παραγωγή
Παραγωγή
Διανομή
Διανομή
Χρήση
Κατανάλωση
Τέλος κύκλου ζωής
Τέλος κύκλου ζωής
Παροχή καφέ
Παροχή καφέ
Συσκευασία
alt
Παραγωγή
alt
Διανομή
alt
Τέλος κύκλου ζωής
alt
alt
alt

Ουδετερότητα CO₂, είμαστε στο σωστό δρόμο.

Η Lavazza είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες στον κόσμο στον τομέα της αγροδιατροφής. Γι’ αυτό το λόγο η παραγωγή του καλύτερου ποιοτικού καφέ μας είναι απλώς ένα μέρος της αποστολής μας και θα ήταν άσκοπο να μην λάβουμε υπόψη και τον τρόπο που το κάνουμε αυτό.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να χρησιμοποιούμε αειφόρους πόρους, να εξασφαλίζουμε δίκαιη εργατική ζωή στους καλλιεργητές καφέ και φυσικά να μειώνουμε τις εκπομπές CO₂ στην εφοδιαστική αλυσίδα μας. Ας το κάνουμε αυτό μαζί!

 

Παραδείγματα έργων αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα επιλεγμένα από τον όμιλο Lavazza Group

Βραζιλία

Envira Amazonia - Διατήρηση Τροπικού Δάσους

Περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Feijó στο Acre, το έργο Envira Amazonia εκτείνεται κατά μήκος κάθε πλευράς του ποταμού Jurupari στη λεκάνη του Αμαζονίου, σε γη που ανήκε στο παρελθόν στους επιχειρηματίες Duarte Jose do Couto Neto και Bento Ferraz Pacheco. Το 2009, 200.000 εκτάρια γης πουλήθηκαν σε ειδικούς δασικής διαχείρισης και το έργο καθιερώθηκε για τη διατήρηση των 39.300 εκταρίων δασών στην περιοχή που προοριζόταν στο παρελθόν για αποψίλωση και μετατροπή σε βοσκότοπους. Ετησίως, το έργο μετριάζει κατά μέσο όρο 1.259.000 tCO2eq και προστατεύει 39.300 εκτάρια τροπικών δασών από την αποψίλωση των δασών.

Αιθιοπία

Έργο Διατήρησης του Δάσους Yedeni

Βρίσκεται στην οικολογική περιοχή Bale στην Αιθιοπία, με έκταση περίπου 500.000 εκτάρια σπερμοφυούς δάσους, αυτό το έργο REDD+ φιλοξενεί το μεγαλύτερο αλπικό δάσος της Αφρικής και μια περιοχή υψηλής βιοποικιλότητας και σημαντικής οικολογικής σημασίας. Ωστόσο, τα επίπεδα φτώχειας μεταξύ των κοινοτήτων της περιοχής είναι υψηλά, κάτι που καθοδήγησε την εκμετάλλευση του δάσους για καυσόξυλα και την αγροτική επέκταση, καθώς οι ντόπιοι είχαν ιστορικά ανοιχτή πρόσβαση στη δασική γη. Οι συνέπειες αυτού ήταν η ταχεία αποψίλωση και υποβάθμιση των δασών. Αυτό το έργο υλοποιεί ένα πλαίσιο Συμμετοχικής Διαχείρισης Δασών, που βοηθά τους τοπικούς χρήστες και την κυβέρνηση να διαχειριστούν την ευθύνη και τα οφέλη του δάσους μαζί. Εξασφαλίζουν οικονομικά κίνητρα από την πώληση πιστώσεων άνθρακα για την αποφυγή της αποψίλωσης των δασών.

Χιλή

Ρέοντα ύδατα Χιλής

Το έργο Chacayes Community Funds έχει ως επίκεντρο μια μονάδα παραγωγής ενέργειας στην κοιλάδα Cachapoal στη Χιλή. Ξεκίνησε το 2011 και έπαιξε σημαντικό ρόλο, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και μειώνοντας τις εκπομπές CO2, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την αειφόρα ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Για παράδειγμα, περισσότερα από 200 άτομα έχουν εκπαιδευτεί και 80 έχουν βρει εργασία τα τελευταία δύο χρόνια. 

Βραζιλία

Δραστηριότητα Έργου του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου Teles Pires

Το έργο συνίσταται στην υλοποίηση του υδροηλεκτρικού σταθμού Teles Pires, ενός από τους πιο αποδοτικούς στη Βραζιλία, ικανού να παρέχει ενέργεια σε περίπου 13,5 εκατομμύρια κατοίκους. Συνολικά 44 κοινωνικο-περιβαλλοντικά προγράμματα έχουν επίσης αναπτυχθεί γύρω από αυτό, συμπεριλαμβανομένων έργων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αποκατάστασης δασών και προστασίας της γης. Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί 12 προγράμματα αποκλειστικά για την προστασία των αυτοχθόνων πληθυσμών της περιοχής.

Βραζιλία

Αιολικά Πάρκα Santa Clara

Το έργο συνίσταται στην υλοποίηση και λειτουργία επτά νέων εγκαταστάσεων λειτουργίας αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας. Η δραστηριότητα του έργου συμβάλλει στην αειφόρα ανάπτυξη της χώρας υποδοχής, συμβάλλοντας στην τοπική περιβαλλοντική αειφορία και στη δημιουργία καθαρού χώρου εργασίας, ενισχύοντας επίσης την τεχνολογική μάθηση και ανάπτυξη. 

Ονδούρα

Έργο Αιολικής Ενέργειας Cerro de Hula

Το έργο θα είναι το πρώτο αιολικό πάρκο που θα διασυνδεθεί με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα της Ονδούρας. Συμβάλλει στην αειφόρα ανάπτυξη της Ονδούρας, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων. Μέσω τοπικών επενδύσεων, θα βελτιώσει την οικονομία της περιοχής και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Η κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών απαιτήσεων και η καθοδήγηση στην μετάβαση από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων θα καταδείξει τη δυνατότητα αναπαραγωγής της τεχνολογίας καθαρής ενέργειας. 

Μεξικό

Έργο Αιολικής Ενέργειας της Oaxaca

Η αντιστάθμιση των εκπομπών μέσω αυτού του έργου προέρχεται από την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στα μεξικανικά αιολικά πάρκα στην Oaxaca. Παράγουν καθαρή ενέργεια για περίπου 700.000 σπίτια στο Μεξικό, που σημαίνει ετήσια μείωση των εκπομπών κατά 670.000 τόνους CO2eq στην ατμόσφαιρα. Μπορεί να θεωρηθεί το ισοδύναμο της δέσμευσης CO2 που πραγματοποιείται από ένα δάσος 33,5 εκατομμυρίων δέντρων. Στην Oaxaca έχουν επενδυθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 500.000 ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής περισσότερων από 12.000 ανθρώπων.

alt
Lavazza
alt
Προστασία του περιβάλλοντος
alt
Περιβαλλοντική αειφορία
alt
Αειφορία βάσει σχεδίου
Υπεύθυνη χρήση πόρων
Lavazza
Προστασία του περιβάλλοντος

Καφές για την επιχείρησή σας

Ανακαλύψτε τα blend καφέ barista μας για να μοιραστείτε μια αξέχαστη εμπειρία με τους πελάτες σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Εξυπηρέτηση πελατών

Χρειάζεστε βοήθεια; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

PT Beverage World Limited & Co. Ltd.

Attikis 55, Postal Code 152 35, Vrilissia, Greece
+30 210 6857521