ΠΙΣΩ
8 minuti


Nuvola Lavazza Το νέο Κέντρο Εταιρικής Διαχείρισης είναι έξυπνο, καινοτόμο και αειφόρο

05/06/2017 • Εταιρικός

Τορίνο, Μάιος 2017 – τα πάντα είναι έτοιμα: οι άνθρωποι μπαίνουν στη Nuvola και πάνω από 600 εργαζόμενοι δίνουν ζωή στη νέα έδρα της Lavazza στην via Bologna 32. Τα νέα γραφεία, σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Cino Zucchi, αποτελούν την καρδιά ενός πολυλειτουργικού συγκροτήματος περίπου 18.500 τ.μ. που θα δώσει νέα μορφή στην περιοχή Borgata Aurora.

 

 

«Υπάρχει πραγματικός ενθουσιασμός για τη μετεγκατάσταση στο κτίριο Nuvola Lavazza. Η τέταρτη γενιά της οικογένειας ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το εγχείρημα για τη δημιουργία του νέου χαρακτηριστικού κτιρίου της Lavazza. Η έδρα μας είναι ο συνδυασμός του πώς βλέπουμε μια σύγχρονη επιχείρηση, δηλαδή ένα μανιφέστο που χαρτογραφεί τα πολλά στάδια της ιστορίας μας - παρελθόν, παρόν και μέλλον - σε μια γλώσσα που αποτελείται από αρμονικές και συνεπείς μεταβάσεις. Δεν πρόκειται για μια απλή μετακίνηση γραφείων, αλλά μια γρήγορη μετάβαση προς μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη, πιο απαιτητική και πιο ανθρωποκεντρική διάσταση: ένα συναρπαστικό, άνετο και προηγμένο τεχνολογικά χώρο εργασίας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν μαζί και πιο στενά και όπου οι δεσμοί μεταξύ της έδρας στο Τορίνο και των 90 ή περισσότερων χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία σφυρηλατούνται», λέει ο Giuseppe Lavazza, Αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Το κτίριο Nuvola είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων της Lavazza. Έχουν σχεδιαστεί λειτουργικοί χώροι σε συνεργασία με ομάδες εργασίας σε ένα έξυπνο περιβάλλον εργασίας με καινοτόμα επίπλωση που διευκολύνει την ανταλλαγή και την αποδοτικότητα και παρέχει άνεση και ευημερία. Πάνω από το 90% του χώρου είναι ανοικτός, με αίθουσες συνάντησης για σύντομες αποδράσεις και συναντήσεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για εύκολη σύνδεση με τους συναδέλφους στο εξωτερικό: τα πάντα στο κτίριο Lavazza Nuvola προωθούν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, τόσο πραγματικά όσο και εικονικά.

 

 

Η μετάβαση από τα ιστορικά κτίρια της Corso Novara και τη via Tollegno οργανώθηκε από τη Lavazza με μια αειφόρο προοπτική, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της περιοχής. Το κυλικείο της εταιρείας, η επίπλωση, η γραφική ύλη, οι υπολογιστές και ο τεχνολογικός εξοπλισμός ανακαινίστηκαν με ευφυή σχεδιασμό για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επίπτωσης: περίπου τρεις χιλιάδες αντικείμενα δωρήθηκαν σε εξωτερικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων. Για παράδειγμα, το Ίδρυμα Cottolengo έλαβε το κυλικείο της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη δραστηριοτήτων κοινωνικής πρόνοιας, ενοριών, φιλανθρωπικών συλλόγων, ενώσεων πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο του Caselle Torinese. Επιπλέον, πριν από τη μετακίνηση, όλοι οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν, σε συμβολική τιμή, αντικείμενα και έπιπλα τους ενδιέφεραν, και τα έσοδα δωρήθηκαν σε ιδρύματα που επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους υπαλλήλους τους επόμενους μήνες.

 

 

Η μετεγκατάσταση στο κτίριο Lavazza Nuvola διευκόλυνε επίσης ορισμένες επιλογές «βιώσιμης κινητικότητας» του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι μπορούν, για παράδειγμα, να εγγραφούν ή να ανανεώσουν ετήσιες κάρτες για τα δημόσια μέσα μεταφοράς με μειωμένο κόστος. Επιπλέον, μπορούν να επωφεληθούν από το car-pooling, δηλαδή τη χρήση του ίδιου αυτοκινήτου με συναδέλφους για τη μεταφορά τους στην εργασία, να αποκτήσουν κίνητρα για μεγαλύτερη προσπάθεια, γυμναστήριο στον χώρο εργασίας με ατομικό πρόγραμμα, χώρο χαλάρωσης και ένα μοντέρνο χώρο τραπεζαρίας και μπιστρό που θα ανοίξει σύντομα, χώροι που θα είναι διαθέσιμοι σε όλους τους εργαζομένους της Lavazza, αλλά και στο κοινό, με τρεις διαφορετικούς χώρους τραπεζαρίας αφιερωμένους στο street food, την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και μια περιοχή με γκαζόν. Τα μενού έχουν διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα των τροφίμων και τη διατροφική ισορροπία, σε συνεργασία με το Slow Food.

 

 

Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα ολόκληρου του συστήματος της Nuvola, που θα πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα του μουσείου Museum de La Centrale της Lavazza στις αρχές του 2018, το οποίο θα φιλοξενήσει το γκουρμέ εστιατόριο Condividere by Lavazza, που δημιουργήθηκε από τον Ferran Adrià, με σκηνογραφία του Dante Ferretti και πιάτα του Federico Zanasi. Θα υπάρχει ένας χώρος εκδηλώσεων χωρητικότητας μέχρι και 1.000 ατόμων, για εκθέσεις, συναυλίες και προσωρινές εκθέσεις. Εκτός από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Τεχνών Σχεδίου - το οποίο άνοιξε το 2013 και το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 500 Ιταλούς και διεθνείς δημιουργικούς επαγγελματίες και καλλιτέχνες - το συγκρότημα θα έχει επίσης δημόσιους χώρους στάθμευσης, μια αυλή με κήπο και μια αρχαιολογική ζώνη με τα ερείπια μιας Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του 4-5ου αιώνα μ.Χ., που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής.

 

 

«Ένα νέο, άνετο, τεχνολογικό και εξυπηρετικό περιβάλλον, σχεδιασμένο για την ευημερία όλων των συνεργατών μας: Το κτίριο Lavazza Nuvola είναι όλα αυτά, και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει προστιθέμενη αξία όχι μόνο για τους ανθρώπους στη Lavazza, αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Η ανακαίνιση κτιρίων ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας σε μια μη χρησιμοποιούμενη βιομηχανική περιοχή, και ιδιαίτερα μιας περιοχής με στρατηγική θέση στο Τορίνο, το σπίτι μας για πάνω από 120 χρόνια, τονίζει τη σημασία αυτής της περιοχής στην ιστορία της εταιρείας μας», λέει ο Marco Lavazza, Αντιπρόεδρος. «Η βιώσιμη ψυχή της νέας έδρας της Lavazza προέκυψε από το στάδιο του σχεδιασμού, με την αίτηση για πιστοποίηση LEED GOLD, και εκφράζεται επίσης στα μέτρα που θεσπίστηκαν ειδικά για τους εργαζομένους μας, για παράδειγμα μέσω προηγμένων λύσεων κινητικότητας ή της ιδέας δημιουργίας αξίας δωρίζοντας έπιπλα για καλό σκοπό. Το κτίριο Lavazza Nuvola γεννήθηκε και αναπτύχθηκε όχι μόνο για να βελτιώσει τις μεθόδους εργασίας, αλλά και την ποιότητα ζωής όλων όσων εργάζονται μαζί μας που, χάρη στην τεχνολογική καινοτομία της δομής, θα βιώσουν μια μεγαλύτερη ευελιξία εργασίας, για μια πιο αρμονική ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής.»

 

 

Η νέα έδρα είναι υποψήφια για το επίπεδο πιστοποίησης LEED® GOLD. Η LEED®, ένα αρκτικόλεξο που προκύπτει από το «Leadership in Energy and Environmental Design» (Πρωτοπορία στην Ενέργεια και τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό), είναι η πιο ευρέως αναγνωρισμένη πιστοποίηση ενέργειας και περιβαλλοντικών επιδόσεων κτιρίων στον κόσμο. Είναι ένα εθελοντικό σύστημα μέτρησης, που σχεδιάστηκε για την αξιολόγηση τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων εμπορικών, τριτογενών και οικιστικών κτιρίων. Το νέο Κέντρο Εταιρικής Διαχείρισης έχει ακολουθήσει τις διατάξεις του πρωτοκόλλου της LEED®, από την επιλογή της τοποθεσίας μέσω του σχεδιασμού, την εκτέλεση (όπου ανακτήθηκε το 80% των ερειπίων) και την παρακολούθηση μετά την εργασία. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί για μέγιστη άνεση των εργαζομένων στη Lavazza, για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της κατανάλωσης του πόσιμου νερού.

 

 

Η Lavazza έχει εργαστεί επίσης για να επιτύχει ένα περιβάλλον χωρίς χαρτί, την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σχετικά με τις ψηφιακές διαδικασίες και την υπεύθυνη χρήση των εκτυπωτών, την απόρριψη και ανακύκλωση πάνω από 45 τόνων χαρτιού μόνο κατά τη μεταφορά, ψηφιοποιώντας τα αρχεία μας. Το όλο έργο συνοδεύτηκε από μια έντονη εσωτερική στρατηγική επικοινωνίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο έτος προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι κατά την περίοδο της προετοιμασίας για τη μεταφορά στο κτίριο Lavazza Nuvola, και στο οποίο βοήθησαν επίσης εσωτερικοί πρεσβευτές που διευκόλυναν τον διάλογο και προσδιόρισαν τις καλύτερες λύσεις για να κάνουν την μετακίνηση στα νέα γραφεία της Lavazza ακόμη πιο αποτελεσματική.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΗΨΗ
ΛΗΨΗ
JPG