1927
Μεγαλώνοντας - Από παντοπωλείο σε μικρή επιχείρηση Τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο, υπήρξε μια έκρηξη στο Τορίνο: Η Fiat άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα στο εργοστάσιο Lingotto και το κατάστημα της Lavazza έγινε μια μικρή εταιρεία.
1927
Καινοτομία

Η Luigi Lavazza SpA ιδρύθηκε το 1927, στο Corso Giulio Cesare 65. Η εταιρεία απαρτίζονταν από τον Luigi Lavazza, τη σύζυγό του Emilia και τα παιδιά του Maria, Mario και Giuseppe, γνωστός ως Beppe. Έστησαν την εταιρεία Luigi Lavazza, με μετοχικό κεφάλαιο 1,5 εκατομμυρίου λιρετών. Στη συνέχεια η εταιρεία άρχισε να κατακτά την επαρχία του Τορίνο, χάρη στο στόλο οχημάτων της και το δίκτυο πωλήσεων. Μας δίνει μεγάλη χαρά να τονίζουμε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι δύο γυναίκες Emilia και Maria, οι οποίες ήταν και δύο εκ των πέντε ιδρυτικών μελών.

Προϊόν

Κατά την ίδια περίοδο, η Lavazza άρχισε να χρησιμοποιεί το Pergamin: μία συσκευασία με δύο στρώσεις χαρτιού που διατηρεί το άρωμα του καφέ. Αυτό επέτρεψε στα νοικοκυριά να αγοράζουν καφέ σε μεγαλύτερες ποσότητες και να το διατηρούν στο σπίτι για αρκετές ημέρες. Ήταν το πρώτο βήμα προς τις συσκευασίες Lavazza που βρίσκουμε στα καταστήματα σήμερα.

Επικοινωνία

Το όνομα της εταιρείας, Luigi Lavazza, εμφανίζεται στο εγχειρίδιο για τη συλλογή ειδωλίων «Concorso del Leone» (1937), παράλληλα με εκείνα άλλων εταιρειών που συμμετέχουν επίσης στην πρωτοβουλία.

Συνεχίστε το ταξίδι
1947