Moreno Cedroni

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

La Madonnina del Pescatore (Senigallia), Clandestino Susci Bar (Portonovo) και Anikò Salumeria Ittica (Senigallia). 

Ο Moreno Cedroni γεννήθηκε στην Αγκώνα το 1964.

Είκοσι χρόνια αργότερα, άνοιξε το Madonnina del Pescatore, ένα εστιατόριο πολυτέλειας χωμένο στα θαυμάσια περίχωρα της περιοχής του Le Marche. Έλαβε το πρώτο αστέρι Michelin το 1996, το βραβείο «Sole» του Veronelli το 1999 και τρία πιρούνια από το Gambero Rosso το 2000.


Στην αρχή της νέας χιλιετίας, άνοιξε το Clandestino Susci Bar, σημείο της αναφοράς για τους λάτρεις του ωμού ψαριού, στον κόλπο Portonovo στην Αγκώνα. Πρωτοπόρος δημιουργικότητας και καινοτομίας στον κόσμο εστιατορίων, το 2003 ο Cedroni δημιούργησε το πρώτο delicatessen ψαριών: Anikò στο Senigallia. Συγχρόνως δημιούργησε το Officina, ένα πειραματικό εργαστήριο με το σήμα CE, όπου παράγονται κατεψυγμένα κομμάτια ψαριών, κονσέρβες ψαριών, άλλες κονσέρβες, μαρμελάδες, σάλτσες και άλλα προϊόντα.
Τον Ιανουάριο του 2004, ο Moreno Cedroni παρουσίασε το καινούργιο του βιβλίο, «Multipli di Venti» (Πάνω από είκοσι), στο οποίο λέει την ιστορία των πρώτων είκοσι χρόνων της καριέρας του.

 

Το 2005 έγινε Brand Ambassador της Lavazza. Το επόμενο έτος έλαβε την υψηλή διάκριση ενός δεύτερου αστεριού Michelin για το Madonnina del Pescatore.

Τον Οκτώβριο του 2008, κέρδισε το Kungsfenan, το σουηδικό βραβείο θαλασσινών, για την αριστοτεχνία και την τεχνική του στον χειρισμό πρώτων υλών και τη δημιουργικότητα και τη δυνατότητά του να συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία στην κουζίνα.
Το 2011 εξέδωσε το «Maionese di fragole» (Μαγιονέζα Φράουλα) με τον εκδοτικό οίκο Mondadori,  το πρώτο βιβλίο που συνδυάζει αφήγηση με συμβουλές που διδάσκουν τα παιδιά για τρόφιμα και συνταγές – ένα μίγμα εφεύρεσης και εκ νέου ερμηνείας.
Το 2012, το Wall Street Journal συμπεριέλαβε το Madonnina del Pescatore μεταξύ των δέκα καλύτερων εστιατορίων ψαριών στην Ευρώπη.

Το νέο βιβλίο του Cedroni, «Susci più che mai» (Περισσότερο σούσι από ποτέ), εκδόθηκε από τη Giunti το 2014. Το ίδιο έτος, ο Cedroni μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της FIPE (Ιταλική Ομοσπονδία των Δημόσιων Ιδρυμάτων) και το επόμενο έτος έγινε Ambassador του Expo.

Το 2017 ο Moreno Cedroni παρουσίασε το ιταλικό πρόγραμμα Top σεφ μαζί με τους Giuliano Baldessari, Mauro Colagreco και Annie Féolde.

Γνωστός ως ο πρώτος που επινόησε το σούσι ιταλικού στυλ, το Φεβρουάριο 2018 ο Moreno Cedroni ορίστηκε Norwegian Stockfish Ambassador από το Norwegian Seafood Council, λόγω της εξαιρετικά βαθιάς γνώσης του για τα ψάρια και την πρωτοποριακή εκ νέου ερμηνεία αυτού του συστατικού στην κουζίνα. 

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συμμετάσχει σε πολλά γαστρονομικά συνέδρια τέτοιου κύρους όπως το Identità Golose, το Lo Mejor de la Gastronomía, το Gastronomika και το Omnivore. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές συνεργασίες και έχει αναλάβει πολλούς ρόλους συμβουλευτικής, όπως στη Moschino, στα San Resort, στα Baglioni Hotels, στη Lavazza, στη San Pellegrino και τη McCann.

Λέγεται ότι η κουζίνα του είναι μια κουζίνα μέγιστης ακρίβειας, ένα σύγχρονο εργαστήριο, ευέλικτη αλλά και συγκροτημένη, η οποία διατηρεί τις αρχές της απλότητας, συνδυάζοντας την κλασική φύση της παράδοσης με πιο φρέσκα στοιχεία. Το μενού στο Madonnina del Pescatore εκφράζεται με πολλούς τόνους. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο χιουμοριστικός τόνος, για παράδειγμα, που βρίσκει την πιο επιτυχημένη ιταλική του έκφραση αποτυπωμένη σωστά σε όλα τα μενού που φέρουν την υπογραφή του Cedroni.

La Madonnina del Pescatore

Στο εστιατόριο Madonnina del Pescatore στη Senigallia, ο σεφ με αστέρι Michelin Moreno Cedroni ηγείται μιας ευέλικτης και συγκροτημένης κουζίνας μεγάλης ακρίβειας, που εστιάζει κυρίως στα ψάρια. Στις γαστρονομικές επιλογές που πρέπει κανείς να δοκιμάσει περιλαμβάνονται το σούσι, τα turbot cutlet και το πρωινό.

Οι άλλοι σεφ