Filippo La Mantia

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Ristorante Oste e Cuoco και Piano Bar (Milan). 

Γεννημένος στο Παλέρμο το 1960, ο Filippo ανακάλυψε το πάθος του για την κουζίνα πολύ νωρίς, αλλά μόλις το 2001 αποφάσισε να φορέσει τη λευκή ποδιά του σεφ. Μετακόμισε στη Ρώμη, επαναπροσδιόρισε τον εαυτό του ως «οικοδεσπότη και μάγειρα» και, έναν χρόνο αργότερα, άνοιξε το Zagara, το πρώτο εστιατόριό του. 

Filippo La Mantia, φιλοξενία στην πιο αγνή μορφή της

Το 2006 άλλαξε ημισφαίριο, πηγαίνοντας στην Ινδονησία, όπου έγινε σύμβουλος στο Losari Coffee Plantation Resort στη Java. Πίσω στη χώρα του, άνοιξε το La Trattoria σχεδόν δίπλα στο Pantheon, ένα έργο που τον κράτησε απασχολημένο για τρία χρόνια. Το 2015 έστρεψε την προσοχή του στο Μιλάνο: με το επιτυχημένο όνομα Oste e Cuoco (Οικοδεσπότης και Μάγειρας), η πιο πρόσφατη περιπέτεια του Filippo La Mantia έχει ως σκοπό να είναι ένας χώρος όπου όλοι αισθάνονται ελεύθεροι και άνετοι, διαβάζοντας μια εφημερίδα ή απολαμβάνοντας ένα arancina.
Από τις πρώιμες εμπειρίες του στην αγορά Vucciria στο Παλέρμο, ο Filippo έχει μάθει πώς να αναγνωρίζει τις ποιοτικές πρώτες ύλες, μια διαδικασία που αρχίζει με την αφή και περιλαμβάνει τελικά όλες τις αισθήσεις. 

Καλημέρα από τη Lavazza, την Deliveroo και τον σεφ Filippo La Mantia
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκινώντας από την σιτσιλιάνη παράδοση που του έχει κληροδοτηθεί, ο La Mantia επιδιώκει να φέρει την καινοτομία στην ιταλική κουζίνα. Μεταξύ της ποικιλίας πρώτων και δεύτερων πιάτων των μενού του, αυτό που ξεχωρίζει είναι το τμήμα Εσπεριδοειδών το οποίο περιλαμβάνει το pesto από πορτοκάλι.
Από το 2013, ο Filippo La Mantia είναι Brand Ambassador της Lavazza.
Οι πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν μια συνεργασία της Lavazza και του Deliveroo επ' ευκαιρία του International Coffee Day 2017: για δύο ημέρες, η υπηρεσία παράδοσης στο σπίτι πρόσφερε ένα gourmet πρόγευμα με την υπογραφή του σεφ. Μαζί με τη συσκευασία του επιλεγμένου καφέ, δύο φλιτζανιών espresso και μιας καφετιέρας moka Lavazza, το κουτί περιελάμβανε επίσης Krapfen donuts ή arancini με το pesto λάιμ.
Ο σεφ από το Παλέρμο συμμετείχε στην έκδοση Care’s του 2018, μια δεοντολογική γαστρονομική πρωτοβουλία που έλαβε χώρα στα χιονισμένα περίχωρα του Alta Badia.

Oste e Cuoco    

Η σχέση του με την κουζίνα είναι βαθιά συναισθηματική. Και ο Filippo La Mantia δεν την προδίδει. Το εστιατόριό του είναι μια αντανάκλαση του Pantelleria. Cannoli για πρωινό και ορεκτικά με το φρέσκο και τραγανό panelle. Couscous και caponata στο τραπέζι.

 

Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)

20129 Μιλάνο

Οι άλλοι σεφ