Αδελφοί Cerea

Μπορείτε να βρείτε τον καφέ μας σε αυτά τα εστιατόρια:

Da Vittorio (Brusaporto) και Bistrot Vicook (Orio al Serio Airport). 

 Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα μενού που αποτελεί τον καρπό ομαδικής εργασίας στον ίδιο βαθμό με το μενού που ξεχωρίζει το Da Vittorio, ένα από τα εννέα ιταλικά εστιατόρια που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin.

Οι δύο αδερφοί, ο Enrico και ο Roberto, γεννήθηκαν και οι δύο στον κόσμο της γαστρονομίας και υπέκυψαν στο πάθος της μαγειρικής από παιδιά.

Το εστιατόριο έχει ένα χαρακτηριστικό, δυναμικό και ζωντανό γαστρονομικό στυλ για πάνω από 50 χρόνια, χάρη στο ένστικτο του ιδρυτή του Vittorio και στις εξελίξεις που έφεραν τα παιδιά του, τα οποία, τα τελευταία χρόνια, ενσωμάτωσαν την παράδοση με συνεχείς καινοτομίες σε συνταγές και τεχνικές.    

Σήμερα, το Da Vittorio διαχειρίζεται η κα Bruna Cerea και τα πέντε παιδιά της. Ο Enrico και ο Roberto κυριαρχούν στην κουζίνα, ο Francesco είναι υπεύθυνος για το κελάρι των κρασιών και το catering, η Rossella είναι επικεφαλής φιλοξενίας στο εστιατόριο και το ξενοδοχείο Dimora και τέλος η Barbara διαχειρίζεται το Cavour 1880, το café-patisserie στο Bergamo Alta.

Συνεπώς, ολόκληρη η οικογένεια συνεργάζεται για να συνεχίσει τη μακρόχρονια επιτυχία της επιχείρησής τους. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι, χάρη στον Chicco Cerea, πρέσβη της Ανατολικής Λομβαρδίας για το 2016, οι κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν έχουν εμπνεύσει και συνεχίζουν να εμπνέουν μια κουζίνα που οι κριτικοί κουζίνας χαρακτηρίζουν απλά ως εκλεπτυσμένη πολυτέλεια.

Στο Brusaporto, η ουσία υπερέχει του στυλ, με ειδικά εφέ που δεν χρειάζεται να φαίνονται. Οι αδερφοί Cerea αναζητούν συνεχώς νέες εμπνεύσεις και ασυνήθιστες πρώτες ύλες και εφαρμόζουν με αριστοτεχνία τις τεχνικές της σύγχρονης κουζίνας, την οποία προσφέρουν στους επισκέπτες του με κομψή, εκπληκτική απλότητα, παράλληλα με τα πιάτα τους που συμβολίζουν την κλασική μαγειρική. Ο πειραματισμός συμβαδίζει με την παράδοση και συνοδεύονται από την απίστευτη γενναιοδωρία του καλωσορίσματος και κάθε μικρή σκέψη.

Η ξεχωριστή συνταγή των αδερφών Cerea για το Identità Golose
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μαγειρική τους τέχνη επεκτείνεται εκτός της κουζίνας, με μια σαφή και ξεκάθαρη εστίαση στην εκπαίδευση και τις εκδόσεις, με τις οποίες μοιράζονται τις εκτενείς μαγειρικές τους γνώσεις με εκλεπτυσμένο στυλ. Στους τίτλους περιλαμβάνονται οι εξής: ‘Peccati di gola: trentasei dessert nelle ricette di Enrico Cerea e nelle immagini di Simone Casetta’ (Οι Αμαρτίες της Λαιμαργίας: 36 επιδόρπια με συνταγές του Enrico Cerea και εικόνες από τη Simone Casetta), ένα βιβλίο στο οποίο 36 επιδόρπια συνοδεύονται από ισάριθμα εκπληκτικά τοπία, «Crudo Damare» (Κατευθείαν από τη Θάλασσα), βιβλίο αφιερωμένο στην αγνότητα των ψαριών και των θαλασσινών και ανεκτίμητος θησαυρός για όποιον θέλει να εκτιμήσει και να μάθει περισσότερα για το ωμό ψάρι και τις σχετικές συνταγές, «Riso» (Ρύζι), που συγκεντρώνει τις καλύτερες συνταγές με ρύζι από το Da Vittorio και ‘Storie e ricette della famiglia Cerea’ (Ιστορίες και συνταγές από την οικογένεια Cerea), το βιβλίο που γιορτάζει τα 50 χρόνια του Da Vittorio και που δένει τις απίστευτες περιπέτειες της οικογένειας με εικόνες από τον Giovanni Gastel και συνταγές που συμβολίζουν ολόκληρες εποχές, με φωτογραφίες από τον Paolo Chiodini.

Da Vittorio

Το Vittorio Relais & Chateaux αποτελεί μια μίξη της παράδοσης της Λομβαρδίας και της δημιουργικής ευφυΐας. Το μενού με τρία αστέρια Michelin των αδερφών Cerea προσφέρει πρωτότυπες και ευαίσθητες ερμηνείες κρέατος και ψαριού, κυνηγιού, θαλασσιών και ψαριών, τρούφας και μανιταριών, καθώς και πιάτων με λαχανικά.

Οι άλλοι σεφ