Smoothie με φράουλα και μαρέγκα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
15λ

Όταν θέλετε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με ένα φρέσκο, νόστιμο σνακ, αυτά τα smoothies έχουν ακριβώς ό,τι χρειάζεστε: βανίλια, φρέσκες φράουλες και τραγανή μαρέγκα, για ένα διάλειμμα με κοσμοπολίτικη γεύση.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 6-8 παγάκια
  • 100 γρ. (2 μπάλες) παγωτό βανίλια
  • 2 φράουλες
  • 30 ml espresso (ένας καφές)
  • 35 γρ. σαντιγί
  • 10 γρ. μαρέγκα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • 3 γρ. μαρέγκα
  • 5 γρ. σιρόπι φράουλα
Προετοιμασία

Προετοιμάστε έναν espresso ristretto. Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τον πάγο, τον οποίο μπορείτε πρώτα να τρίψετε, το παγωτό, τις φρέσκιες φράουλες και τέλος τον espresso. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα: το μείγμα πρέπει να έχει παχύρευστη υφή και να μην είναι υγρό. Για να αποκτήσετε αυτήν την υφή, μπορείτε να διακόπτετε τακτικά την ανάμειξη και να ανακατεύετε το μείγμα με ένα κουτάλι, για να μην σχηματίζονται σβώλοι. Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε με ένα μακρύ κουτάλι.

Σύνθεση

Σερβίρετε το smoothie σε ένα ψηλό, ανοιχτό ποτήρι, προσθέστε σαντιγί και διακοσμήστε όπως επιθυμείτε με μαρέγκα και σιρόπι φράουλα.

Μέθοδος

Ετοιμάστε έναν espresso ristretto. 

Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τον πάγο, τον οποίο μπορείτε πρώτα να τρίψετε, το παγωτό, τις φρέσκιες φράουλες και τέλος τον espresso. 

Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα: το μείγμα πρέπει να έχει παχύρευστη υφή και να μην είναι υγρό. Για να αποκτήσετε αυτήν την υφή, μπορείτε να διακόπτετε τακτικά την ανάμειξη και να ανακατεύετε το μείγμα με ένα κουτάλι, για να μην σχηματίζονται σβώλοι.

Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε με ένα μακρύ κουτάλι.

 

 

Παρουσίαση

Σερβίρετε το smoothie σε ένα ψηλό, ανοιχτό ποτήρι, προσθέστε σαντιγί και διακοσμήστε όπως επιθυμείτε με μαρέγκα και σιρόπι φράουλα.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έμπνευση για το αποψινό δείπνο: πώς σας φαίνονται αυτές οι συνταγές;

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ