Ψητό Χοιρινό Φιλέτο με Τραγανό Μπέικον και Κρέμα Καφέ-Αβοκάντο

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
15λ

Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ
  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • μπέικον σε φέτες
  • σκόρδο
  • δάφνη
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • λάδι
  • λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα όχι πικάντικη
  • 10 γρ. βούτυρο
  • σκόνη καφέ
Προετοιμασία

Μέθοδος

Για το φιλέτο

Τσιγαρίστε το φιλέτο σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σκόρδο, δάφνη, δεντρολίβανο και θυμάρι. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και, μόλις το κρέας ροδίσει, αφαιρέστε το σκόρδο και ανακατέψτε με λευκό κρασί. Αφήστε το να δέσει και, στη συνέχεια, ψήστε στους 180°C για 10-15 λεπτά.

Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε το κρέας από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. 

Βάλτε 2 φέτες μπέικον σε ένα καυτό τηγάνι και τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές.

03-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-01
04-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-01

Για την κρέμα αβοκάντο

Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και περάστε το από ένα λεπτό σινουά μαζί με την γκοργκοντζόλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη σκόνη του καφέ και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.

Παρουσίαση

Τοποθετήστε την κρέμα στο πιάτο και τακτοποιήστε τις φέτες του φιλέτου και το τραγανό μπέικον εναλλάξ πάνω της. Ολοκληρώστε με μια κουταλιά αβοκάντο βουτηγμένη σε σκόνη καφέ και έναν κύβο γκοργκοντζόλα.

06-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-02
07-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-02

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή

Crema e Gusto Classico

Αρμονικός και κρεμώδης

Ο συνδυασμός του Brazilian Arabica και του αφρικανικού και ασιάτικου Robusta δίνουν έναν αρωματικό espresso με γεμάτο σώμα, ενισχυμένο με γλυκές και σοκολατένιες νότες και διακριτικά μπαχαρικά. Απλά πεντανόστιμο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ