Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι espresso και διαλύστε τον Lavazza Prontissimo! στο ζεστό espresso. 

Χτυπήστε την παγωμένη κρέμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή, αφήστε τη στο ψυγείο και συνεχίστε με τις άλλες παρασκευές.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Προσθέστε στους κρόκους 100 γρ. ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσετε μια πηκτή μους (χτυπήστε τη για περίπου 3 λεπτά) και στη συνέχεια προσθέστε τη στη σαντιγί.

Να θυμάστε να ανακατεύετε σιγά σιγά.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν με τα υπόλοιπα 50 γρ. της ζάχαρης.

Προσθέστε τα όλα στην κρέμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω.

Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέστε τον κρύο καφέ, ανακατεύοντας σιγά σιγά.

Βάλτε το παγωτό σε ένα μπολ, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.