Ντόνατ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1ώ1λ

Το σχήμα του κλασικού ντόνατ, με την προσθήκη της έντασης της γεύσης του καφέ. Ένα επιδόρπιο που ανήκει απόλυτα στην ιταλική παράδοση και είναι τέλειο για πρωινό ή ένα νόστιμο σνακ.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 200 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • 200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι από ρεβίθι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml εκχύλισμα καφέ
  • 5 αυγά
  • 16 γρ. μαγιά
  • 3 γρ. χοντρό αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΚΑΝΑΖ
  • 150 ml καφές
  • 100 γρ. κρέμα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 700 γρ. σοκολάτα gianduia
Προετοιμασία

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια αφράτη και ανάλαφρη ζύμη. Ετοιμάστε τον καφέ και, ενώ περιμένετε για την εκχύλιση, κοσκινίστε τα αλεύρια και τη μαγιά. Αυτό θα κάνει τη ζύμη ακόμη πιο ανάλαφρη και αφράτη. Προσθέστε τα αλεύρια στο μείγμα των αυγών, αναμείξτε τον φρέσκο καφέ και το φυστικέλαιο, ανακατεύοντας με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν το μείγμα γίνει λείο και απαλό, βάλτε το σε μια φόρμα για ντόνατ που έχετε ήδη λαδώσει, με διάμετρο 24 cm. Πριν το ψήσιμο, θυμηθείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια της ζύμης με χοντρό αλάτι. Ψήστε στους 170°C για 40 λεπτά.

προετοιμασία γκανάζ

Φτιάξτε έναν καφέ και, ενώ περιμένετε να κρυώσει, κόψτε τη σοκολάτα gianduia σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Παράλληλα, βράστε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Όταν βράσει, προσθέστε το μείγμα των κρόκων και της ζάχαρης. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ανακατεύετε το μείγμα με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να το αφήσετε να βράσει για να μη μαγειρευτούν τα αυγά. Υπάρχει κίνδυνος το μείγμα να γίνει ομελέτα! Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δεν φεύγει από το κουτάλι. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα gianduia στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ρίξτε τη γκανάζ πάνω στα ντόνατ μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Μέθοδος

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια αφράτη και ανάλαφρη ζύμη.

Ετοιμάστε τον καφέ και, ενώ περιμένετε για την εκχύλιση, κοσκινίστε τα αλεύρια και τη μαγιά. Αυτό θα κάνει τη ζύμη ακόμη πιο ανάλαφρη και αφράτη. Προσθέστε τα αλεύρια στο μείγμα των αυγών, αναμείξτε τον φρέσκο καφέ και το φυστικέλαιο, ανακατεύοντας με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν το μείγμα γίνει λείο και απαλό, βάλτε το σε μια φόρμα για ντόνατ που έχετε ήδη λαδώσει, με διάμετρο 24 cm. Πριν το ψήσιμο, θυμηθείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια της ζύμης με χοντρό αλάτι. Ψήστε στους 170°C για 40 λεπτά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΚΑΝΑΖ

Φτιάξτε έναν καφέ και, ενώ περιμένετε να κρυώσει, κόψτε τη σοκολάτα gianduia σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Παράλληλα, βράστε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Όταν βράσει, προσθέστε το μείγμα των κρόκων και της ζάχαρης. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ανακατεύετε το μείγμα με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να το αφήσετε να βράσει για να μη μαγειρευτούν τα αυγά. Υπάρχει κίνδυνος το μείγμα να γίνει ομελέτα!

Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δεν φεύγει από το κουτάλι. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα gianduia στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ρίξτε τη γκανάζ πάνω στα ντόνατ μέχρι να καλυφθούν τελείως.

 

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ