Μους λευκής σοκολάτας

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
4ώ20λ

Το τραγανό μπισκότο σαβαγιάρ καλωσορίζει την κρεμώδη και βελούδινη μους. Μια πεντανόστιμη αντίθεση.
Συστατικά
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σαντιγί
  • 50 ml καφές espresso
  • 10 ml λικέρ καφέ
  • 5 γρ. ζελατίνη
Προετοιμασία

Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Βάλτε τη σε ένα μπολ και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Ρίξτε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τη να βράσει. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ανακατέψτε τους χτυπημένους κρόκους με τη βραστή κρέμα και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί στους 90°C χωρίς να βράσει, μέχρι η κρέμα να γίνει βελούδινη. Ρίξτε την κρέμα στη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τη ζελατίνη και ανακατέψτε την καλά μαζί με το λικέρ καφέ και τον καφέ. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά τη σαντιγί. Βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν απολαύσετε το γλύκισμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βάλτε μια κουταλιά μους σε ένα κορνέ. Σερβίρετε με κρέμα καφέ και διακοσμήστε με άγρια μούρα. Συνιστούμε τη χρήση καφέ espresso για αυτήν τη συνταγή.

Μέθοδος

Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια.

Βάλτε τη σε ένα μπολ και λιώστε τη σε μπεν μαρί.

Αναμείξτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.

Ρίξτε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τη να βράσει.

Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.

Ανακατέψτε τους χτυπημένους κρόκους με τη βραστή κρέμα και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί στους 90°C χωρίς να βράσει, μέχρι η κρέμα να γίνει βελούδινη.

Ρίξτε την κρέμα στη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, στραγγίξτε τη ζελατίνη και ανακατέψτε την καλά μαζί με το λικέρ καφέ και τον καφέ.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά τη σαντιγί.

Βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν απολαύσετε το γλύκισμα.

 

 

Παρουσίαση

Βάλτε μια κουταλιά μους σε ένα κορνέ.

Σερβίρετε με κρέμα καφέ και διακοσμήστε με άγρια μούρα.

 

Συνιστούμε τη χρήση καφέ espresso για αυτήν τη συνταγή.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Qualità Oro
Γλυκό και αρωματικό
O Qualità Oro είναι το πρώτο χαρμάνι καφέ της Lavazza. Κυκλοφόρησε το 1956 και κληροδοτείται από πατέρα σε γιο για πάνω από 60 χρόνια. Ιδανικός καφές για έναν γευσιγνώστη και για όσους λατρεύουν να γεύονται τα χαρακτηριστικά ενός εκλεπτυσμένου χαρμανιού, κάθε μέρα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ