Παρφέ καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
30λ

Το semifreddo καφέ είναι ένα φρέσκο και ανάλαφρο επιδόρπιο, εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για να σερβιριστεί ως επιδόρπιο.
Συστατικά
  • 100 ml καφές
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κρέμα
  • 100 ml καφές
  • 50 γρ. παντεσπάνι
  • 5 γρ. ζελατίνη σάλτσα καραμέλας butterscotch
Προετοιμασία

Ανακατέψτε τα 60 γρ. ζάχαρη με τους 4 κρόκους. Χτυπήστε τα 4 ασπράδια με 60 γρ. ζάχαρη μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατέψτε τη σαντιγί με τους κρόκους. Λιώστε τη ζελατίνη στον καφέ και προσθέστε τη στο μείγμα. Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Αδειάστε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ. Καλύψτε το με μια φέτα παντεσπάνι. Βρέξτε το παντεσπάνι με το γλυκό καφέ. Βάλτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Παρουσίαση

Κόψτε μια φέτα περίπου 2,5 cm από το semifreddo. Κόψτε το και πάλι στη μέση, σε γωνία 45˚. Τοποθετήστε το στο πιάτο και σερβίρετε με τη σάλτσα butterscotch.

Μέθοδος

Ανακατέψτε τα 60 γρ. ζάχαρη με τους 4 κρόκους.  

Χτυπήστε τα 4 ασπράδια με 60 γρ. ζάχαρη μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.

Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.

Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ανακατέψτε τη σαντιγί με τους κρόκους.

Λιώστε τη ζελατίνη στον καφέ και προσθέστε τη στο μείγμα.

Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.

Αδειάστε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.

Καλύψτε τη με τη φέτα παντεσπάνι και βρέξτε τη με το γλυκό καφέ.

Βάλτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες.

 

 

Παρουσίαση

Κόψτε μια φέτα περίπου 2,5 cm από το semifreddo.

Κόψτε το και πάλι στη μέση, σε γωνία 45˚.

Τοποθετήστε τη στο πιάτο και σερβίρετε με τη σάλτσα butterscotch.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ