Cappuccino

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1ώ10λ

Μια δημιουργική συνταγή που συνδυάζει τον cappuccino και το crumble και που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.
Συστατικά
Για το crumble
  • 1 κάψουλα A Modo Mio Intenso
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
Για την κρέμα
  • 2 espresso A Modo Mio Intenso
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα πιπεριού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. τριμμένο πιπέρι (ή βανίλια ή κανέλα)
  • 20 γρ. ζάχαρη φυσικό αλάτι
Τι θα χρειαστείτε
  • Μίξερ χειρός 3-σε-1
Προετοιμασία
Το crumble

Ανακατέψτε το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου και το περιεχόμενο μιας κάψουλας espresso Intenso, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομαλό, ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα. Ψήστε στους 180°C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια το crumble.

Η κρέμα

Με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και γίνει αφράτο. Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σουρώστε τη και διαλύστε τη σε 2 espresso Intenso. Αναμείξτε. Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους στο μείγμα. Προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε για τουλάχιστον 5-6 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά. Στρώστε το μείγμα στο κάτω μέρος των ποτηριών (γεμίστε τα 2/5). Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κρέμα πιπεριού

Χτυπήστε με ένα σύρμα την κρέμα με το πιπέρι. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη.

Η παρουσίαση

Βγάλτε από το ψυγείο τα ποτήρια που έχετε γεμίσει με το μείγμα, προσθέστε την κρέμα πιπεριού μέχρι τα 2/5 του ποτηριού και ολοκληρώστε με το crumble.

Μέθοδος

ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE

Ανακατέψτε το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου και το περιεχόμενο μιας κάψουλας espresso Intenso, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομαλό, ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα. Ψήστε στους 180°C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια το crumble.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και γίνει αφράτο. Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σουρώστε τη και διαλύστε τη σε 2 espresso Intenso. Αναμείξτε. Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους στο μείγμα. Προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε για τουλάχιστον 5-6 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά. Στρώστε το μείγμα στο κάτω μέρος των ποτηριών (γεμίστε τα 2/5). Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΟΥ

Χτυπήστε με ένα σύρμα την κρέμα με το πιπέρι. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη.

 

 

Παρουσίαση

Βγάλτε από το ψυγείο τα ποτήρια που έχετε γεμίσει με το μείγμα, προσθέστε την κρέμα πιπεριού μέχρι τα 2/5 του ποτηριού και ολοκληρώστε με το crumble.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες και την πλούσια γεύση του.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ