Επιδόρπιο μους σοκολάτας σε ποτήρι

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3ώ30λ

Είναι γνωστό σε όλους ότι η μους σοκολάτας συνδυάζεται τέλεια με την κρέμα καφέ.
Συστατικά
  • 4 espresso Selezioni Espresso Divino
  • 1 κάψουλα Selezioni Espresso Divino
  • 250 γρ. σκούρα σοκολάτα με 70% κακάο 100 ml σαντιγί
  • 2 αχλάδια
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη φύλλα από εποχιακά
  • βότανα αλάτι
Προετοιμασία
Μους σοκολάτας

Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε. Σπάστε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ρίξτε τους κρόκους στη σοκολάτα, διατηρώντας το μείγμα αφράτο και ομοιόμορφο, χωρίς σβώλους. Προσθέστε ανακατεύοντας απαλά το 1/3 από τα σφιχτά ασπράδια και συνεχίστε με τα υπόλοιπα 2/3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μια σακούλα καταψύκτη) και, στη συνέχεια, γεμίστε τα ποτήρια με τη μους (περίπου 2/3 του ποτηριού). Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Η κρέμα καφέ

Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε. Προσθέστε 2 κρύους espresso A Modo Mio της Lavazza και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με λίγο αλεσμένο καφέ από τη συλλογή Espresso Divino. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ και τοποθετήστε στα ποτήρια μια λεπτή στρώση 1 cm πάνω από τη μους σοκολάτας. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο. Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε 8 φέτες. Ρίξτε τα υπόλοιπα 2 espresso σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε τα αχλάδια για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Ανάλογα με την εποχή, αντικαταστήστε τα αχλάδια με εσπεριδοειδή ή κόκκινα φρούτα.

Η παρουσίαση

Βγάλτε τα ποτήρια από το ψυγείο και προσθέστε τα αχλάδια. Για να προσθέσετε έξτρα γεύση στη μους σοκολάτας και καφέ, διακοσμήστε με μερικά φύλλα εποχιακών βοτάνων.

Μέθοδος

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε. Σπάστε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ρίξτε τους κρόκους στη σοκολάτα, διατηρώντας το μείγμα αφράτο και ομοιόμορφο, χωρίς σβώλους. Προσθέστε ανακατεύοντας απαλά το 1/3 από τα σφιχτά ασπράδια και συνεχίστε με τα υπόλοιπα 2/3. 

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μια σακούλα καταψύκτη) και, στη συνέχεια, γεμίστε τα ποτήρια με τη μους (περίπου 2/3 του ποτηριού). Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ

Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε. Προσθέστε 2 κρύους espresso A Modo Mio της Lavazza και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με λίγο αλεσμένο καφέ από τη συλλογή Espresso Divino.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ και τοποθετήστε στα ποτήρια μια λεπτή στρώση 1 cm πάνω από τη μους σοκολάτας. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο.

Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε 8 φέτες. Ρίξτε τα υπόλοιπα 2 espresso σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε τα αχλάδια για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Ανάλογα με την εποχή, αντικαταστήστε τα αχλάδια με εσπεριδοειδή ή κόκκινα φρούτα.

 

 

Παρουσίαση

Βγάλτε τα ποτήρια από το ψυγείο και προσθέστε τα αχλάδια. Για να προσθέσετε έξτρα γεύση στη μους σοκολάτας και καφέ, διακοσμήστε με μερικά φύλλα εποχιακών βοτάνων.

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Τονοσαλάτα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ