Γρανίτα καφέ με κρέμα ricotta

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
15λ

Νόστιμη και καλοκαιρινή, η συνταγή για γρανίτα espresso με κρέμα από ανθότυρο συνδυάζει τη φρεσκάδα της γρανίτας με την πλούσια κρέμα από ανθότυρο.
Συστατικά
  • 500 ml καφές
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • ½ κλωναράκι βανίλιας
  • 125 γρ. ανθότυρο από αγελαδινό γάλα
  • 25 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 φέτες brioche
Προετοιμασία
Προετοιμασία της γρανίτας

Ετοιμάστε τον καφέ. Βάλτε τη ζάχαρη και ένα κομμάτι από το κλωναράκι της βανίλιας σε νερό και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε τον καφέ, ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

Κρέμα από ανθότυρο και φρυγανισμένες φέτες brioche

Ανακατέψτε το ανθότυρο (ή ρικότα) και τη ζάχαρη άχνη με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Φρυγανίστε φέτες brioche στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σερβίρετε τη γρανίτα σε ένα ποτήρι. Γαρνίρετε με μια κουταλιά γλυκιά ρικότα και μια φέτα brioche.

Μέθοδος

Για τη γρανίτα

Ετοιμάστε τον καφέ στην καφετιέρα moka.

Προσθέστε τη ζάχαρη και ένα κομμάτι από το κλωναράκι της βανίλιας σε νερό και αφήστε τα να βράσουν.

Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη.

Ανακατεύετε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di ricotta

Για την κρέμα από ανθότυρο και φρυγανισμένες φέτες brioche

Χτυπήστε το ανθότυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφη κρέμα και, στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο.

Φρυγανίστε τις φέτες brioche στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C.

Παρουσίαση

Σερβίρετε τη γρανίτα σε ένα ποτήρι, γαρνίρετε με μια κουταλιά γλυκιά ρικότα και μια φέτα φρυγανισμένο brioche.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di Ricotta
Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ