Γλυκάκια καφέ με γέμιση yuzu

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1ώ50λ

Ένα νόστιμο επιδόρπιο, που περιμένει να το ανακαλύψετε.
Συστατικά
Για τα σου ζαχαροπλαστικής (για τα γλυκάκια της κρέμας)
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 500 ml νερό αλάτι
Για την κρέμα
  • 50 γρ. κόκκοι καφέ Qualità Oro
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λίτρο γάλα
Για τη σαντιγί
  • 30 ml χυμό yuzu (ή άλλων εσπεριδοειδών)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Σου ζαχαροπλαστικής

Βράστε το νερό και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Όταν το μείγμα «ξεκολλάει» από τα πλαϊνά της κατσαρόλας, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάξτε τα σου σε ένα ταψάκι. Ψήστε στους 180°C για 15-20 λεπτά. Να τα ελέγχετε τακτικά, χωρίς να ανοίγετε την πόρτα του φούρνου.

Η κρέμα

Βράστε το γάλα προσθέτοντας τους ψιλοκομμένους κόκκους Qualità Oro. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους 8 κρόκους με τη ζάχαρη για 4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα υπόλευκο χρώμα. Προσθέστε το κορν φλάουρ, ανακατέψτε και, στη συνέχεια, ρίξτε το καυτό γάλα. Βάλτε τα όλα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε το μείγμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ περνώντας το από μία σίτα για να αποκτήσετε μια εξαιρετικά λεία κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει και μετά βάλτε τη στο ψυγείο.

Η σαντιγί

Χτυπήστε την κρέμα με το χυμό yuzu. Προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη, αν χρειάζεται, και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Μόλις τα σου είναι έτοιμα, τρυπήστε τις βάσεις τους με τη λαβή ενός κουταλιού και γεμίστε τα με την κρέμα καφέ με ένα κορνέ.

Η παρουσίαση

Διακοσμήστε τα σου με σαντιγί αντί για γλάσο. Πασπαλίστε με τριμμένο καφέ Qualità Oro.

Μέθοδος

Για τα σου ζαχαροπλαστικής

Βράστε το νερό και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Όταν το μείγμα «ξεκολλάει» από τα πλαϊνά της κατσαρόλας, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάξτε τα σου σε ένα ταψάκι. Ψήστε στους 180°C για 15-20 λεπτά. Να τα ελέγχετε τακτικά, χωρίς να ανοίγετε την πόρτα του φούρνου.

 

Για την κρέμα

Βράστε το γάλα προσθέτοντας τους ψιλοκομμένους κόκκους Qualità Oro. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους 8 κρόκους με τη ζάχαρη για 4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα υπόλευκο χρώμα. Προσθέστε το κορν φλάουρ, ανακατέψτε και, στη συνέχεια, ρίξτε το καυτό γάλα. Βάλτε τα όλα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε το μείγμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ περνώντας το από μία σίτα για να αποκτήσετε μια εξαιρετικά λεία κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει και μετά βάλτε τη στο ψυγείο.

 

Για τη σαντιγί

Χτυπήστε την κρέμα με το χυμό yuzu. Προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη, αν χρειάζεται, και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Μόλις τα σου είναι έτοιμα, τρυπήστε τις βάσεις τους με τη λαβή ενός κουταλιού και γεμίστε τα με την κρέμα καφέ με ένα κορνέ.

 

 

Παρουσίαση

Διακοσμήστε τα σου με σαντιγί αντί για γλάσο. Πασπαλίστε με τριμμένο καφέ Qualità Oro.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή

Qualità Oro

Γλυκό και αρωματικό

O Qualità Oro είναι το πρώτο χαρμάνι καφέ της Lavazza. Κυκλοφόρησε το 1956 και κληροδοτείται από πατέρα σε γιο για πάνω από 60 χρόνια. Ιδανικός καφές για έναν γευσιγνώστη και για όσους λατρεύουν να γεύονται τα χαρακτηριστικά ενός εκλεπτυσμένου χαρμανιού, κάθε μέρα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ