Βαυαρικό κέικ καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
7ώ15λ

Ο καφές συνδυάζεται με τη λεπτότητα της κρέμας σαντιγί, το κύριο συστατικό αυτής της συνταγής, αφήνοντας μια γλυκιά επίγευση καραμέλας.
Συστατικά
  • 100 γρ. καφέ espresso
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. πλήρες γάλα
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κρέμα
  • 25 ml λικέρ καφέ Borghetti
  • 5 γρ. ζελατίνη
Προετοιμασία
Κρέμα

Βάλτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Αφήστε το γάλα να βράσει. Ρίξτε το μείγμα στο γάλα, μαγειρέψτε μέχρι να πετύχετε μια βελούδινη, κρεμώδη υφή χωρίς να το βράσετε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Στύψτε τη ζελατίνη, προσθέστε τη στο καυτό μείγμα και ανακατέψτε. Προσθέστε τον καφέ και το λικέρ. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, χωρίς να το αφήσετε να πήξει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη στο κρύο μείγμα, διπλώνοντάς το από κάτω προς τα επάνω. Γεμίστε 6 φόρμες μίας δόσης ή μία μεγάλη φόρμα και βάλτε τις στο ψυγείο για 6 ώρες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βουτήξτε τη βάση της φόρμας σε νερό που βράζει και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το κέικ Bavarian από τη φόρμα, αναποδογυρίζοντάς τη σε ένα πιάτο. Διακοσμήστε με κρέμα, τριμμένα καρύδια, κ.λπ. Συνιστούμε τη χρήση καφέ espresso για αυτήν τη συνταγή.

Μέθοδος

Βάλτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τους κρόκους.

Αφήστε το γάλα να βράσει.

Ρίξτε το μείγμα στο γάλα και, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα, μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη, κρεμώδη πυκνότητα. Μην βράσετε το μείγμα.

Στραγγίξτε τη ζελατίνη και προσθέστε τη στο καυτό μείγμα και ανακατέψτε.

Προσθέστε τον καφέ και το λικέρ.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, χωρίς να το αφήσετε να πήξει.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη στο κρύο μείγμα, διπλώνοντάς το από κάτω προς τα επάνω.

Γεμίστε 6 φόρμες μίας δόσης ή μία μεγάλη φόρμα και βάλτε τις στο ψυγείο για 6 ώρες.

 

 

Παρουσίαση

Βουτήξτε τη βάση της φόρμας σε νερό που βράζει και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το κέικ Bavarian από τη φόρμα, αναποδογυρίζοντάς τη σε ένα πιάτο. 

Διακοσμήστε με κρέμα, ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, κ.λπ.

Συνιστούμε τη χρήση καφέ espresso για αυτήν τη συνταγή.

 

 

Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ