Αυγά, μανιτάρια και καφές

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Ιδανική για brunch ή ελαφρύ γεύμα με «μανιτάρια» από το κατακάθι του καφέ. Ένα καλό παράδειγμα του πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τον καφέ σε κάτι νέο, δίνοντας του μια νέα πνοή.
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓA
  • 4 espresso Lavazza A Modo Mio Compostabile Ricco
  • 300 γρ. μανιτάρια Armillaria
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 300 γρ. μανιτάρια chanterelles
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1600 γρ. σπανάκι
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 400 ml γάλα αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το βούτυρο. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα στο τηγάνι τον καφέ. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το σπανάκι με το βούτυρο, προσθέτοντας όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Ετοιμάστε τα βραστά αυγά: μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε βραστό νερό και κατόπιν καθαρίστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Φροντίστε να μην σπάσει το ασπράδι. Προσθέστε στο νερό μια πρέζα χοντρό αλάτι και μία σταγόνα ξύδι (λευκό ή κόκκινο). Αυτό θα κάνει το καθάρισμα των αυγών ευκολότερο.

Προετοιμασία της κρέμας

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Προσθέστε γάλα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό. Όταν το γάλα απορροφηθεί πλήρως από τα μανιτάρια, χτυπήστε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός. Συνεχίστε μέχρι να επιτύχετε μια βελούδινη κρέμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βάλτε την κρέμα μανιταριών στο κάτω μέρος του πιάτου. Βάλτε λίγο σπανάκι επάνω στην κρέμα, φτιάχνοντας μια τρύπα στην οποία θα τοποθετήσετε το αυγό. Τακτοποιήστε τα μανιτάρια γύρω από την τρύπα και πασπαλίστε με πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε από πάνω το αυγό. Το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Μέθοδος

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια.

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το βούτυρο. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα στο τηγάνι τον καφέ.

Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το σπανάκι με το βούτυρο, προσθέτοντας όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.

Ετοιμάστε τα βραστά αυγά: μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε βραστό νερό και κατόπιν καθαρίστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Φροντίστε να μην σπάσει το ασπράδι. Προσθέστε στο νερό μια πρέζα χοντρό αλάτι και μία σταγόνα ξύδι (λευκό ή κόκκινο). Αυτό θα κάνει το καθάρισμα των αυγών ευκολότερο.

 

Για την κρέμα

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Προσθέστε γάλα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό.

Όταν το γάλα απορροφηθεί πλήρως από τα μανιτάρια, χτυπήστε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός. Συνεχίστε μέχρι να επιτύχετε μια βελούδινη κρέμα.

 

 

Παρουσίαση

Βάλτε την κρέμα μανιταριών στο κάτω μέρος του πιάτου.

Βάλτε λίγο σπανάκι επάνω στην κρέμα, φτιάχνοντας μια τρύπα στην οποία θα τοποθετήσετε το αυγό.

Τακτοποιήστε τα μανιτάρια γύρω από την τρύπα και πασπαλίστε με πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε από πάνω το αυγό. Το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

 

Προτάσεις για το αποψινό γεύμα: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MAGAZINE 15λ
Espresso Martini

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 10ώ
Ψωμί με σιτάρι Kamut® Khorasan και καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 1ώ 20λ
Κέικ Φρούτων με Κριθάρι

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταλιατέλες με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 5ώ 10λ
Καφές Sorbet

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 1ώ 15λ
Κέικ Καφέ Χωρίς Γλουτένη

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ