Σύρετε για να επιλέξετε
το ταξίδι σας
Έναρξη
Lavazza Single Origin
Η ανακάλυψη
σε ένα φλιτζάνι καφέ

Από το Τορίνο στις Άνδεις, ένα ταξίδι στις ρίζες του καφέ, μια βαθιά και πολυαισθητηριακή εξερεύνηση στην οποία το φαγητό, η τέχνη και η φύση αποτελούν τα συστατικά που χαρακτηρίζουν τη γεύση της σειράς μονοποικιλιακού καφέ.

Selva Alta

Ένας ιδιαίτερος καφές με εκλεπτυσμένη γεύση, από χαρμάνι 100% Arabica καλλιέργειας αειφορίας από τις πλαγιές της Κορδιλιέρας των Άνδεων (Andes Cordillera) στο Περού. Η μοναδικότητά του προέρχεται από τη γη στην οποία μεγαλώνει και είναι πλούσια σε μεικτές καλλιέργειες καφέ και φρούτων που εμπλουτίζουν αυτόν τον μονοποικιλιακό καφέ με τις απαλές τους νότες.

Μετάβαση στο προϊόν
Cereja Passita

Ένας μοναδικός καφές, από χαρμάνι 100% Arabica καλλιέργειας αειφορίας, γεννημένος στο ξηρό κλίμα του υψιπέδου της σαβάνας στη Βραζιλία. Η καθυστερημένη συλλογή των καρπών του καφέ, που αποξηραίνονται στα κλαδιά του, χαρίζει σε αυτόν τον μονοποικιλιακό καφέ διακριτικές νότες μελιού και σοκολάτας.

Μεταβείτε στο προϊόν
Ο οδηγός
Alex Bellini

Ο Alex Bellini είναι ένας σύγχρονος εξερευνητής που ξέρει καλά τη γεύση της ανακάλυψης. Με τη συνοδεία της Lavazza, έχει ταξιδέψει σε τόπους που τον οδήγησαν στην καρδιά της ανακάλυψης του καφέ.

Περού
Η προέλευση του καφέ

Κάποτε, οι καρποί του καφέ καταναλώνονταν όταν ήταν κόκκινοι, αναμεμειγμένοι με αρωματικά βότανα και νερό. Πλέον θεωρούνται ο μαύρος χρυσός του Περού. Κατά μήκος της κεντρικής Selva, βρίσκουμε τις στάσεις της Ruta del Café: της περιοχής όπου βρίσκονται οι κυριότεροι παραγωγοί και οι σημαντικότερες φυτείες της χώρας.

Βραζιλία
Η προέλευση του καφέ

Η Βραζιλία αποτελεί τον σημαντικότερο παραγωγό καφέ εδώ και πάνω από 150 χρόνια. Η καλλιέργεια του καφέ Carioca έχει επίσης τις ρίζες της στο Bel Paese. Ήταν οι Ιταλοί αυτοί που διέδωσαν στο ευρύτερο κοινό το ρόφημα που μέχρι τότε απευθυνόταν αποκλειστικά στην αριστοκρατία.

Περού
Οι στάσεις

Μια χώρα με πολλά πρόσωπα: από το πυκνό δάσος στους δρόμους των χωριών των Άνδεων με τις χαρακτηριστικές γεμάτες ζωή και φωτεινά χρώματα αγορές τους. Οι τοπικές φυλές διατηρούν τις παραδόσεις τους κάνοντας αυτό το ταξίδι να μοιάζει με ταξίδι στον χρόνο.

Ichiquiato
Λίμα
Η Ιερή Κοιλάδα
Βραζιλία
Οι στάσεις

Μια πλούσια και ακμάζουσα γη. Η σημαία δηλώνει την προέλευση του φυσικού πλούτου της Βραζιλίας: το πράσινο του απέραντου τροπικού δάσους του Αμαζονίου συναντά το ζεστό και αστραφτερό κίτρινο του χρυσού.

Ρίο ντε Τζανέιρο
Paraty
Σάο Πάολο
Ichiquiato
13° 31′34.11″S 71° 58′16.71″W

Οι σκονισμένοι δρόμοι που χαράσσουν το καταπράσινο τοπίο κάνουν το Ichiquiato ένα σχεδόν πραγματικό παράδεισο. Οι κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος και η παρουσία μελισσών που πετούν από λουλούδι σε λουλούδι χαρίζουν στον τοπικό καφέ μια μοναδική γεύση.

Λίμα
12° 02′06 ″S 77° 01′07 ″W

Το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τα κύματα του Ειρηνικού, να ανακαλύψετε τις ζωηρόχρωμες γειτονιές και να απολαύσετε πιάτα διεθνούς φήμης.

Η Ιερή Κοιλάδα
13°52′10″S 71°18′11″W

Μια μαγευτική περιοχή που εκτείνεται από το Montaña Arcoiris μέχρι το Μάτσου Πίτσου, την καρδιά του πολιτισμού των Ίνκα. Εδώ, η ομορφιά του τοπίου και το υψόμετρο θα σας κόψουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Ρίο ντε Τζανέιρο
22° 54′ 25″S 43°11′17″W

Από τα ύψη του όρους Sugarloaf στη ζεστή άμμο της Copacabana και τον ρυθμό από τις φαβέλες. Παρά τις καθημερινές δυσκολίες, οι κάτοικοι έχουν την ελευθερία να είναι ό,τι αυτοί επιθυμούν, κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, βάζοντας στην άκρη τα προβλήματά τους.

Paraty
23°13′11″S 44°43′11″W

Στο Paraty, μια πόλη 260 χλμ. από το Ρίο ντε Τζανέιρο, το καρναβάλι γιορτάζεται με τους κατοίκους να καλύπτουν ολόκληρο το κορμί τους με ένα παχύ στρώμα λάσπης από την τοπική παραλία. Το έθιμο αυτό ονομάζεται «Bloco de Lama».

Σάο Πάολο
23°32′45″S 46°38′17″W

Το Σάο Πάολο είναι μια πόλη πολλών επιπέδων, όπου το μπετόν, ο χάλυβας και η φύση συναντούν ένα κοινωνικό συνονθύλευμα πλούσιων και φτωχών, προσδίδοντάς της ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Περού
Οι άνθρωποι

Οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οδήγησαν τον Alex και τη Lavazza στην καρδιά της γης των Ίνκα. Ματιά βαθιά εκφραστικά σε πρόσωπα που μένουν αξέχαστα και φέρουν τα σημάδια μιας ζωής σε συνεχή επαφή με τον παλμό της ίδιας της γης.

ISHMAEL
Virgilio
Noe
Βραζιλία
Οι άνθρωποι

Μια χαρακτηριστική μείξη λαχτάρας, νοσταλγίας και ζωντάνιας, τα τρία κοινά χαρακτηριστικά σε όλες τις εμπειρίες που ο Alex και η Lavazza βιώσαν στη Βραζιλία. Ένα ταξίδι στο οποίο οι ομορφότερες αναμνήσεις είναι τα λόγια που ανταλλάχθηκαν απολαμβάνοντας έναν καφέ.

Seu Zè
Ricardo
Minhau
Ishmael Randall-Weeks
Καλλιτέχνης

Ο Ishmael Randall-Weeks είναι ένας ντόπιος καλλιτέχνης του Cusco που μαζεύει παλιά αντικείμενα από χωματερές, δημιουργώντας πραγματικά αειφόρα έργα τέχνης.

Γνωρίστε τον Ishmael
Virgilio Martínez
Σεφ

Ο Virgilio Martínez είναι ένας από τους 5 κορυφαίους σεφ στον κόσμο. Πάντα επαναστάτης και πρωτοπόρος, δίνει ζωή σε μια μορφή κουζίνας που είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη χώρα καταγωγής του.

Γνωρίστε τον VIRGILIO
Noe
Μαθητής

Ο Noe ζει κοντά στο Montaña Arcoiris ή αλλιώς Rainbow Mountain. Καθημερινά, για να πάει στο σχολείο, περπατά σε μεγάλο υψόμετρο για περίπου 4 ώρες.

Γνωρίστε τον Noe
Seu Zè
Βοτανολόγος

Ο Seu Zè, ένας βοτανολόγος που ζει στο τροπικό δάσος, έχει αναπτύξει μεθόδους καλλιέργειας που μελετώνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γνωρίστε τον Seu
Riccardo Padula
Ιδρυτής της ΜΚΟ «Projeto Liberdade»

Ο Riccardo Padula έχει στο Ρίο ένα κέντρο για δραστηριότητες αναψυχής για παιδιά, στα οποία διδάσκει την υγιεινή διατροφή με βάση τους καρπούς της γης.

Γνωρίστε τον Riccardo
Minhau
Καλλιτέχνης γκράφιτι

Το Σάο Πάολο είναι μία από τις πρωτεύουσες με τα περισσότερα γκράφιτι στον κόσμο. Τα έργα του Minhau (είναι το «νιάου» της γάτας στα πορτογαλικά Βραζιλίας) μεταδίδουν χαρά και χιούμορ, δίνοντας χρώμα στις φτωχότερες γειτονιές της πόλης.

Γνωρίστε τον Minhau
Αειφορία

Ο Selva Alta της Lavazza είναι ένας καφές από τα αγροκτήματα με πιστοποίηση από τη Rainforest Alliance. Η Rainforest Alliance είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την υιοθέτηση από τους γεωργούς αγροτικών πρακτικών αειφορίας, για την εξασφάλιση της προστασίας των δασών, των ποταμιών, του εδάφους και της άγριας ζωής. Η πιστοποίηση Rainforest Alliance επίσης διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται δίκαια και απολαμβάνουν αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης και καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Αειφορία

Ο Cereja Passitais της Lavazza είναι ένας καφές από τα αγροκτήματα με πιστοποίηση από τη Rainforest Alliance. Η Rainforest Alliance είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την υιοθέτηση από τους γεωργούς αγροτικών πρακτικών αειφορίας, για την εξασφάλιση της προστασίας των δασών, των ποταμιών, του εδάφους και της άγριας ζωής. Η πιστοποίηση Rainforest Alliance επίσης διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται δίκαια και απολαμβάνουν αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης και καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Στην καρδιά της γεύσης

Με τη συμβολή του Virgilio Martinez, ο Selva Alta της Lavazza συνοδεύει τα καλύτερα πιάτα.

Στην καρδιά της γεύσης

Με τη συμβολή του Virgilio Martinez, ο Cereja Passita της Lavazza συνοδεύει τα καλύτερα πιάτα.