Ρίξτε 250 ml γάλα, 300 γρ. κρέμα γάλακτος και 100 γρ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και, λίγο πριν έρθει σε βρασμό η κρέμα, βάλτε 9 γρ. ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε τη να μουλιάσει για περίπου δύο λεπτά.

Μόλις η κρέμα αρχίζει να βράζει, στραγγίξτε τη ζελατίνη και προσθέστε τη στο μείγμα. Ανακατέψτε σιγά σιγά και σβήστε τη φωτιά. 

Προσθέστε το ουίσκι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομαλή υφή. Πάρτε 5 ποτήρια, ρίξτε περίπου 100 γρ. μείγματος στο καθένα και αφήστε τα να «ξεκουραστούν» στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες.

 

Όταν ο καφές είναι έτοιμος, ρίξτε ένα φλιτζάνι espresso στην κρέμα σε κάθε ποτήρι. Ο ανάποδος Irish coffee είναι πλέον έτοιμος για σερβίρισμα.