ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

Το νέο Ημερολόγιο της Lavazza

Αυτό που κάνω για το 2030 είναι να ενθαρρύνω το κοινό να
σέβεται και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το όνομά μου είναι Platon και είμαι αφηγητής. Ως φωτογράφος, είχα το προνόμιο να απαθανατίσω την ουσία πολλών από τις πιο ισχυρές διεθνείς προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων ηγετών, επιχειρηματιών και κολοσσών της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και είδωλα της σόουμπιζ. Στην κοινωνία, ωστόσο, θεωρώ ότι παίζω έναν ρόλο πολιτιστικού provocateur, ο οποίος προκαλεί σεβαστές συζητήσεις σε θέματα που πρέπει να καθοδηγούν τη συνείδησή μας και που αφορούν τη σημασία της θετικής ηγεσίας. Τα τελευταία χρόνια, έχω επικεντρωθεί σε εκείνους που έχουν στερηθεί την εξουσία. Τώρα, θέλω να φέρω στη δημοσιότητα τους αναδυόμενους ηγέτες, δίνοντάς τους όλη την εξουσία που τους αξίζει. Χάρη στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, είμαστε πλέον πιο συνδεδεμένοι και καινοτόμοι από ποτέ, αλλά παρόλα αυτά φαίνεται να γνωρίζουμε λιγότερα.

Η ταχύτητα με την οποία λαμβάνουμε τα νέα φαίνεται να μην προσφέρει τίποτα, εκτός από το να επιβεβαιώνει αυτά που ήδη πιστεύουμε, σαν να είμαστε παγιδευμένοι σε ένα στούντιο, όπου όλα περνάνε από φίλτρα. Κατά συνέπεια, η τυφλή φυλετική αφοσίωση και η μισαλλοδοξία παραμένουν μια σκοτεινή δύναμη σε αυτήν την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Σε ατομικό επίπεδο, προσπαθώ να αντισταθμίσω αυτό το φαινόμενο με τη δύναμη της αφήγησης, απλοποιώντας τα στατιστικά στοιχεία και δίνοντας φωνή σε όσους δεν έχουν. Ίδρυσα το «The People’s Portfolio», έναν οργανισμό που εξαλείφει τα εμπόδια και ενθαρρύνει το κοινό να σέβεται και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, έχουμε πάει στη Μιανμάρ, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Είναι καιρός να δημιουργήσουμε νέους πολιτιστικούς ήρωες: ηγέτες που να μας εμπνέουν με το κουράγιο τους, αψηφώντας την καταπίεση και την εχθρότητα.

Η συνεργασία με τη Lavazza είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσω έναν στρατό πρωταθλητών που αποτελούν πηγή έμπνευσης: μια κοινότητα παγκόσμιων πολιτών που καθοδηγείται από τη συμπόνια και ένα βαθύ πνεύμα προσφοράς προς τους άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ήρωές μου και ελπίζω να γίνουν και δικοί σας.