2008
2010

2009

Η εμπειρία του ιταλικού espresso

by Annie Leibovitz

Annie Leibovitz

Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1949 στο Waterbury του Κονέκτικατ. Ξεκίνησε την φωτογραφική της καριέρα το 1970 για το περιοδικό Rolling Stone του οποίου έγινε επίσημη φωτογράφος. Δέκα χρόνια αργότερα, είχε αποκτήσει χαρτοφυλάκιο 142 εξώφυλλων και αρκετά σημαντικά φωτογραφικά ρεπορτάζ. Το 1983, άρχισε να εργάζεται στο περιοδικό Vanity Fair και το 1993, στη Vogue. Εκτός από το φωτογραφικό έργο της, έχει δημιουργήσει αξέχαστες διαφημιστικές καμπάνιες. Επίσης, έχει συνεργαστεί με πολλούς οργανισμούς όπως το White Oak Dance Project με τον Mikhail Baryšnikov και τον Mark Morris.

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και έχει πραγματοποιήσει διάφορες εκθέσεις σε Αμερική και Ευρώπη. Το 2006, η γαλλική κυβέρνηση της απένειμε τον τίτλο «Commandeur of the Ordre des Arts et des Lettres». Της έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία, από το Lifetime Achievement του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας της Νέας Υόρκης μέχρι το Centenary Medal της Βασιλικής Φωτογραφικής Εταιρείας του Λονδίνου. 

Ανακηρύχθηκε, επίσης, Living Legend από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Ζει στη Νέα Υόρκη με τα τρία της παιδιά: τη Sara, τη Susan και τη Samuelle.

Η Annie Leibovitz ερμηνεύει το ιταλικό στυλ μέσα από επτά εικόνες. Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό ταξίδι, ένα αφιέρωμα στη Belpaese, που γιορτάζει τη μόδα, την τέχνη, την κουζίνα, την αποπλάνηση, τον κινηματογράφο και την ιστορία. Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι είναι, φυσικά, ένα φλιτζάνι espresso Lavazza, το κατ’ εξοχήν έμβλημα του ιταλικού τρόπου ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Annie Leibovitz, η γνωστότερη και πιο καταξιωμένη εν ζωή φωτογράφος, ονομάστηκε Living Legend από την Aμερικανική Bιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Έχει λάβει πολλά σημαντικά διεθνή βραβεία υψηλού κύρους για τη συμβολή της στη φωτογραφία.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ