2007
2009

2008

Η πιο επιβλητική εμπειρία espresso

by Finlay MacKay

Finlay MacKay

Γεννήθηκε το 1973 στη Σκωτία. Σπούδασε Fine Art Photography στο Glasgow School of Art. Το 2002, άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος φωτογράφος. Οι πρώτες του φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα εξαιρετικά πρωτότυπο στυλ, το οποίο αντλεί στοιχεία από την pop, το street art και τα comics, καθώς και την κλασική ζωγραφική. Η φαντασία του, οι τεχνικές του δεξιότητες και η εξειδικευμένη χρήση φωτισμού, του επέτρεψαν να εξελιχθεί σε έναν από τους Ολύμπιους της νέας γενιάς των φωτογράφων. 

Άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό New York Times το 2006, δημιουργώντας για αυτό σημαντικά χαρτοφυλάκια και καλύπτοντας διάφορες ιστορίες εξωφύλλου. Τον Ιούλιο του 2011, εγκαινίασε μια έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου, προς τιμήν των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Ο MacKay έχει απαθανατίσει μερικές από τις πιο σημαντικές διασημότητες της σόυμπιζ και του αθλητισμού της εποχής μας, δίνοντάς τους μια νέα έκφραση μέσα από τη μοναδική φαντασία του. Το χαρτοφυλάκιό του ως φωτογράφος διαφήμισης περιλαμβάνει καμπάνιες για πολλές παγκόσμιες επωνυμίες.

Ανάμεσα σε δελεαστικές εμφανίσεις και πλούσια σκηνικά, οι βασίλισσες του Ημερολογίου με αριθμό 16 μάς προσκαλούν στο γήπεδό τους, για να μοιραστούν μια πραγματικά επιβλητική εμπειρία. Κάθε βασίλισσα που σέβεται τον εαυτό της συνοδεύεται και από τον βασιλιά της και, φυσικά, ο βασιλιάς αυτού του Ημερολογίου είναι ο espresso της Lavazza, ο καφές που κυριαρχεί σε κάθε εικόνα. Ο Finlay MacKay γεννήθηκε το 1973 στη Σκωτία. Μετά τις σπουδές του, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως βοηθός σημαντικών φωτογράφων συμπεριλαμβανομένης της Elaine Constantine, με την οποία συνεργάστηκε μόνιμα από το 1999 έως το 2002. Τα πρώιμα έργα του αποκαλύπτουν ένα νέο και πρωτότυπο στυλ που αντλεί στοιχεία από τα comics και το street art, καθώς και τις κλασικές αγγλικές σχολές ζωγραφικής.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ