1999
2001

2000

Οικογένειες - Πορτρέτα γύρω από τον καφέ

by Elliott Erwitt

Elliott Erwitt

Γεννημένος στο Παρίσι το 1928 από Ρώσους γονείς, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Μιλάνο προτού επιστρέψει στη γαλλική πρωτεύουσα και τελικά εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1948, συνάντησε τους Steichen, Robert Capa και Roy Stryker στη Νέα Υόρκη, και ήταν ο Capa που τον κάλεσε στο πρακτορείο Magnum Photos το 1953. Από τότε o Elliott παρέμεινε μέλος αυτής της υψηλού κύρους ομάδας, αναλαμβάνοντας συχνά τον ρόλο του προέδρου. 

Το 1970, άρχισε την παραγωγή ταινιών, με συνολικά 17 ταινίες σε όλη την καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων ντοκιμαντέρ, κωμωδιών και σατιρών. Οργανώνει solo εκθέσεις σε Αμερική, Παρίσι, Μαδρίτη και Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του δημοσίευσε περισσότερα από 20 βιβλία.

Με τη νέα χιλιετία, το ημερολόγιο προσέφερε μια πρωτότυπη απεικονιστική αφήγηση σχετικά με τις Ευρωπαϊκές οικογένειες με το διαχρονικό στυλ του Elliott Erwitt. Φυσικά, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον καφέ, ένα ρόφημα που, με τις διαφορετικές μορφές και τελετουργικά προετοιμασίας του, σηματοδοτεί στιγμές στην ημέρα κάθε ανθρώπου. Ο Elliott Erwitt γεννήθηκε από Ρώσους γονείς στο Παρίσι το 1928. Το 1939 μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σπούδασε φωτογραφία και κινηματογράφο. Το 1950 άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας φωτογράφος.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΜΑΪΟΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ