Ο στόχος της Lavaza είναι να εγγυηθεί τη μέγιστη ποιότητα καφέ με την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επίπτωση. Αυτό εμπίπτει στις δραστηριότητες της Έρευνας και Ανάπτυξης, χάρη στον πειραματισμό με τις πλέον καινοτόμες τεχνικές και την εφαρμογή αυτών, από τα πρώιμα στάδια του σχεδιασμού των συσκευασιών, των μηχανημάτων και των μοντέλων παραγωγής.
Επιπλέον, η επιδίωξη αειφορίας βάσει σχεδίου ακολουθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας για την αποτροπή της δημιουργίας αποβλήτων και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και μειώνοντας τις εκπομπές και την παραγωγή αποβλήτων σε ολόκληρη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος. Αντλώντας έμπνευση από τη φύση, η προσέγγιση «σχεδιασμός για κυκλικότητα» που υιοθέτησε η Lavazza θέτει τον στόχο της βελτιστοποίησης της χρήσης πόρων, επιλέγοντας ανανεώσιμες και ανακυκλώσιμες πηγές, και λαμβάνοντας αξία από προϊόντα στο τέλος του κύκλου ζωής τους μέσω της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της λιπασματοποίησης.