Άριστη ποιότητα με μηδενικές εκπομπές CO₂

Οι κάψουλές μας δεν θα ήταν απολύτως τέλειες εάν δεν ενδιαφερόμασταν για το περιβάλλον και το αποτύπωμα άνθρακά τους. Γι’ αυτό, τα προϊόντα μας έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να έχουν μηδενικές εκπομπές CO₂. Πρόκειται για την απόλυτη τελειότητα.

Άριστη ποιότητα με μηδενικές εκπομπές CO₂ 

Από σήμερα όλες οι κάψουλες Lavazza Firma και Blue είναι χωρίς εκπομπές CO₂. Η συνηθισμένη μοναδική εμπειρία καφέ Lavazza με όλα τα αρώματα και τις γεύσεις των χαρμανιών μας, τώρα σε εξαιρετικές κάψουλες με μηδενικές εκπομπές CO₂.

Οι νέες κάψουλες Lavazza χωρίς εκπομπές CO₂ 

Η προσέγγισή μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της Lavazza. Το 2020 αρχίσαμε το ταξίδι μας αντισταθμίζοντας τις άμεσες εκπομπές και επιτυγχάνοντας πλήρη αντιστάθμιση των εκπομπών CO₂.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα που εκφράζεται με το μανιφέστο Blend for Better. Ενστερνίζεται πολλά έργα που ακολουθούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 σε 4 βασικούς τομείς: Φροντίδα για το περιβάλλον, Ενάρετος κύκλος παραγωγής, Νέες ευκαιρίες και Εκπαίδευση για αλλαγή.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα;    

Η προσέγγισή μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να μειωθούν με μιας όλες οι εκπομπές, η Lavazza χρησιμοποιεί λύσεις αντιστάθμισης άνθρακα στις υπολειπόμενες εκπομπές, υποστηρίζοντας διάφορα έργα. Αντισταθμίζουμε τις ετήσιες εκπομπές μας άνθρακα σε σχέση με τους όγκους των καψουλών Lavazza Firma και Blue που πωλούνται. Για το 2021, το ποσό που αντισταθμίστηκε ισούται με:

 318.390.659 χλμ με αυτοκίνητο
318.390.659 χλμ με αυτοκίνητο

Μέση μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο μέσος όρος λαμβάνει υπόψη κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων, διαφορετικά μεγέθη αυτοκινήτων και τύπους καυσίμων. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λαμβάνονται υπόψη μόνο αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους.

 183.671 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη
183.671 ταξίδια μετ’ επιστροφής Παρίσι-Νέα Υόρκη ανά επιβάτη

Ταξίδι 5849,32 χλμ με αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων. Πληρότητα στο 80%.

  Την παραγωγή 30.479.693 πακέτων χαρτιού
Την παραγωγή 30.479.693 πακέτων χαρτιού

Για το πακέτο χαρτιού, λαμβάνονται υπόψη 500 φύλλα Α4. Ελαφρύ επιχρισμένο χαρτί μάζας 75 g/m2, η συσκευασία δε λαμβάνεται υπόψη.

Κύκλος ζωής προϊόντος      

Οι δραστηριότητες που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιστάθμιση των εκπομπών CO₂ των καψουλών Lavazza Firma και Blue καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την καλλιέργεια του καφέ έως το τέλος ζωής του μέσα από όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταφοράς και απόρριψης.

<p>1. Παροχή καφέ    </p>

1. Παροχή καφέ    

Αντισταθμίζουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με την ποσότητα του καφέ που παράγεται και τίθεται σε επεξεργασία σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

<p>2. Συσκευασία      </p>

2. Συσκευασία      

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές μας άνθρακα που σχετίζονται με όλες τις φάσεις της παραγωγής συσκευασιών.

<p>3.&nbsp;Παραγωγή</p>

3. Παραγωγή

Αντισταθμίζουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής μέσω των οποίων ο πράσινος καφές μετατρέπεται σε κάψουλες.

<p>4. Διανομή    </p>

4. Διανομή    

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που συνδέονται με τη διανομή του τελικού προϊόντος από το εργοστάσιο παραγωγής προς όλα τα κέντρα διανομής.

<p>5. Κατανάλωση</p>

5. Κατανάλωση

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που σχετίζονται με την κατανάλωση του τελικού προϊόντος (π.χ. ενέργεια των μηχανημάτων καφέ).

<p>6. Τέλος κύκλου ζωής    </p>

6. Τέλος κύκλου ζωής    

Αντισταθμίζουμε τις εκπομπές που σχετίζονται με όλα τα βήματα μέσω των οποίων απορρίπτεται το τελικό προϊόν (π.χ. απόρριψη της συσκευασίας και του καφέ σύμφωνα με το συγκεκριμένο κανονιστικό και επιχειρησιακό πλαίσιο κάθε χώρας).

Μηδενικές εκπομπές CO₂, αυτός είναι ο στόχος μας    

Η Lavazza είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες στην αγροδιατροφική βιομηχανία στον κόσμο. Για αυτόν τον λόγο, η παραγωγή της καλύτερής μας ποιότητας καφέ αποτελεί μόλις μέρος της αποστολής μας, καθώς αυτό δε θα είχε καμία σημασία αν δεν εξετάζαμε τον τρόπο με τον οποίο το επιτυγχάνουμε.
Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να χρησιμοποιούμε αειφόρους πόρους, να εξασφαλίζουμε δίκαιη εργατική ζωή στους καλλιεργητές καφέ και, φυσικά, να μειώνουμε τις εκπομπές CO₂ στην εφοδιαστική αλυσίδα μας. Ας προχωρήσουμε μαζί.

ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ 

Για εμάς, η αειφορία συνιστά μια κοινή ευθύνη που βασίζεται στη συνεχή εξέλιξη 

<p style="color:white; text-align:center">Lavazza</p> +

Lavazza

Πιστεύει ότι ένα υγιές περιβάλλον αποτελεί ένα παγκόσμιο δικαίωμα και μια κοινή ευθύνη

Εργάζεται για να δημιουργήσει αλλαγή για το καλύτερο σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα

Επενδύει στην καινοτομία προκειμένου να αφήσει έναν καλύτερο κόσμο στις μελλοντικές γενιές

Αγαπά τη Γη και αγωνίζεται με πάθος για να βελτιώσει το μέλλον της

Αφοσιώνεται καθημερινά στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας

<p style="color:white">Προστασία του περιβάλλοντος</p> +

Προστασία του περιβάλλοντος

Πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες συμβάλλουν στην αύξηση της συγκέντρωσης αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, τα οποία συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Τα αποτελέσματα αυτού του φαινομένου μπορεί να γίνουν αισθητά και στις φυτείες καφέ, προκαλώντας απώλεια της βιοποικιλότητας και πτώση στην παραγωγικότητα και ποιότητα, με αρνητικές συνέπειες για τις συνθήκες διαβίωσης των καλλιεργητών.

Ο στόχος της Lavazza είναι να συμβάλλει στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα που παράγονται σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής έως το 2030.

<p style="color:white">Περιβαλλοντική αειφορία στην πηγή<p> +

Περιβαλλοντική αειφορία στην πηγή

Με εμπειρία άνω των 125 ετών στον χώρο, η Lavazza έμαθε να εστιάζει τις πρωτοβουλίες της στην πηγή του καφέ, σε σημεία όπου γνωρίζει ότι μπορεί να έχει μια ουσιαστική και μακροχρόνια επίδραση με τη συνεργασία της με τις κοινότητες παραγωγής καφέ και την υποστήριξη αυτών.

Μέσω του Fondazione Lavazza, η Lavazza διαδραματίζει έναν ενεργό ρόλο σε έργα αειφόρου ανάπτυξης, τα οποία βοηθούν τους καλλιεργητές καφέ να υιοθετήσουν τις πλέον κατάλληλες αγροτικές τεχνικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση καλών πρακτικών για τη διατήρηση περιοχών με υψηλή φυσική αξία.

<p style="color:white">Αειφορία βάσει σχεδίου<p> +

Αειφορία βάσει σχεδίου

Ο στόχος της Lavaza είναι να εγγυηθεί τη μέγιστη ποιότητα καφέ με την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επίπτωση. Αυτό εμπίπτει στις δραστηριότητες της Έρευνας και Ανάπτυξης, χάρη στον πειραματισμό με τις πλέον καινοτόμες τεχνικές και την εφαρμογή αυτών, από τα πρώιμα στάδια του σχεδιασμού των συσκευασιών, των μηχανημάτων και των μοντέλων παραγωγής.

Επιπλέον, η επιδίωξη αειφορίας βάσει σχεδίου ακολουθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας για την αποτροπή της δημιουργίας αποβλήτων και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και μειώνοντας τις εκπομπές και την παραγωγή αποβλήτων σε ολόκληρη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος. Αντλώντας έμπνευση από τη φύση, η προσέγγιση «σχεδιασμός για κυκλικότητα» που υιοθέτησε η Lavazza θέτει τον στόχο της βελτιστοποίησης της χρήσης πόρων, επιλέγοντας ανανεώσιμες και ανακυκλώσιμες πηγές, και λαμβάνοντας αξία από προϊόντα στο τέλος του κύκλου ζωής τους μέσω της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της λιπασματοποίησης.

<p style="color:white">Υπεύθυνη χρήση πόρων</p> +

Υπεύθυνη χρήση πόρων

Μια εφοδιαστική αλυσίδα τόσο σύνθετη και με τόσο μεγάλη ακτίνα δράσης όσο εκείνη του καφέ, απαιτεί μια αναλυτική στρατηγική η οποία θα στοχεύει στη μείωση της επίπτωσής της στο περιβάλλον με ενέργειες όπως εκείνη της υπεύθυνης χρήσης φυσικών πόρων, από την παραγωγή έως την κατανάλωση. Για αυτόν τον λόγο, η Lavazza υιοθετεί πρωτόκολλα για την επίτευξη μέγιστης ενεργειακής απόδοσης και της αειφόρου διαχείρισης του νερού και των αποβλήτων.