Lavazza μαζί με Eataly
Εκεί όπου η αριστεία του καφέ βρίσκει νέες αποκλειστικές μορφές.


Η Lavazza και η Eataly έχουν έναν κοινό στόχο: να προωθήσουν τα καλύτερα τρόφιμα της Ιταλίας για να μπορέσουν όλοι να βιώσουν μια ανώτερη εμπειρία αισθήσεων. Η Eataly εξυψώνει την ιταλική κουλτούρα στον κόσμο: σε αυτό το πλαίσιο, η Lavazza, ο αγαπημένος καφές της Ιταλίας από το 1895, βρίσκεται στην κορυφή τέτοιων γευστικών εμπειριών.

Καφέδες από διάφορες περιφέρειες
Ένα ταξίδι των αισθήσεων στις διάφορες περιοχές της Ιταλίας, όπου γεύσεις του παρελθόντος ανακαλύπτονται μέσα σε ένα φλιτζάνι. Οι καφέδες Lavazza από διάφορες περιφέρειες είναι προϊόντα που συνδέονται με την πιο αυθεντική παράδοση, μαζί με περισσότερες καινοτόμες πρωτότυπες συνταγές που δημιουργήθηκαν ειδικά για την Eataly από το Training Center της Lavazza.
Μπαβαρουάζ του Τορίνο
Μια σπεσιαλιτέ από το Τορίνο που χρονολογείται στο 1700, από όπου προέρχεται το περίφημο «bicerin» και απολάμβαναν διάσημες προσωπικότητες όπως ο Καβούρ, ο Δουμάς και ο Χέμινγουεϊ. Η αρχική έκδοση «bavareisa» είναι ένα μείγμα από καφέ, σοκολάτα και κρεμώδες γάλα, στο οποίο έχει προστεθεί σιρόπι.
Καφές padovano
Καφές με κρέμα με γεύση δυόσμου που έχει πασπαλιστεί με κακάο και αποτελεί σπεσιαλιτέ της Πάδοβας. Ήταν δημοφιλής στους διανοούμενους, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και φοιτητές που σύχναζαν στα μπαρ της πόλης από το 1800.
Καφές αλά Σαλεντίνα
Επινοήθηκε στη δεκαετία του 1950 σε ένα μικρό μπαρ στο Λέτσε και έγινε μια πραγματικά καλοκαιρινή σπεσιαλιτέ. Για να το ετοιμάσετε, αναμειγνύετε πάγο, γάλα αμυγδάλου και espresso, έτσι ώστε ο καφές να γίνει δροσερός, διατηρώντας άθικτη όλη του τη γεύση.
Ναπολιτάνικος Καφές
Μια κλασική συνταγή για καφέ που συνδυάζει καφέ και φουντούκι. Η ιδέα χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, φυσικά στη Νάπολη, αλλά εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλη την Ιταλία, ακόμη και στην Ευρώπη.
Καφές Καλαβρίας
Καφές, κονιάκ και γλυκόριζα: αυτά είναι τα τρία συστατικά που αποτελούν τη βάση της συνταγής για τον καφέ της Καλαβρίας. Η καλλιέργεια της γλυκόριζας αποτελεί παράδοση της Νότιας Ιταλίας και στην αρχαιότητα εντοπιζόταν κυρίως στην Καλαβρία. Σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% της εθνικής παραγωγής.