Sigep 2017

Ο ¡Tierra! της Lavazza σε αποκλειστική παρουσίαση στη Sigep 2017 

Η Lavazza ήταν επίσης παρούσα στη 38η έκδοση της Sigep, διεθνούς εμπορικής έκθεσης της Ιταλίας που, με τις δοκιμές, τα σεμινάρια, τους διαγωνισμούς και τα εργαστήρια που αφιερώνονται στο παγωτό, τη ζαχαροπλαστική, το ψήσιμο και τον καφέ, έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον κόσμο των γλυκών δημιουργιών στον κόσμο. Ήταν η τέλεια ευκαιρία για να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά το νέο χαρμάνι ¡Tierra! Colombia, το οποίο ενισχύει την premium σειρά ¡Tierra! με τη βιώσιμη ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση της, που παράγεται από τα καλλιέργειες με πιστοποίηση της Rainforest Alliance. Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των καλλιεργειών είναι η αριστεία στην παραγωγή, ο σεβασμός για το περιβάλλον και η κοινωνική ευθύνη. Το νέο μας προϊόν περικλείει τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο του καφέ: τη βιωσιμότητα, την προσοχή στην προέλευσης και την προετοιμασία των προϊόντων.

Ψυχαγωγία πολλών αισθήσεων

Στη στο Sigep 2017, η Lavazza παρουσίασε επίσης την ειδική έκδοση του «Kafa», ενός από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο. Ένας αποκλειστικός μονής προέλευσης καφές, με την υψηλότερη ποιότητα, από τα δάση της Αιθιοπίας, όπου ο καφές είναι αυτοφυής με ελάχιστη παρέμβαση από τους ντόπιους κατοίκους. Η εμπειρία αισθήσεων αυτού του πολύτιμου 100% Arabica καφέ είναι τόσο μοναδική όσο και η προέλευσή του: μια χαρακτηρισμένη δομή και ένα μπουκέτο από αρώματα και μυρωδιές, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι έντονες νότες λουλουδιών. Η ειδική έκδοση του Kafa χαρακτηρίζεται από την εξέλιξη του προφίλ αισθήσεων και την κομψή συσκευασία με διακριτικούς τόνους και σχεδιασμό που τονίζει την αποκλειστικότητά του. Για να κάνουμε την περίπτωση πιο ξεχωριστή, μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ της Ιταλίας οργάνωσαν ειδικές συνεδρίες και έκαναν ζωντανές επιδείξεις αποκλειστικών συνταγών, σε συνδυασμό με τα νέα μίγματα της Lavazza, που λαμβάνονται με τη χρήση διαφορετικών μεθόδων εκχύλισης. Πιο συγκεκριμένα, οι αδερφοί Christian και Manuel Costardi χρησιμοποίησαν τον Alteco, ενώ ο Kafa απέκτησε νέες εκφάνσεις στα χέρια της διάσημης σεφ ζαχαροπλαστικής, Loretta Fanella. Μια αξιοσημείωτη εμπειρία ήταν το ταξίδι των αισθήσεων που διοργανώθηκε από το Training Center της Lavazza, στο οποίο επαγγελματίες baristas οδήγησαν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι διαφορετικών μεθόδων προετοιμασίας και εκχύλισης καφέ, συμπεριλαμβανομένων των περίπλοκων διαδικασιών του latte art και του mixology. Μεταξύ αυτών ήταν ο bartender Dennis Zoppi, ο οποίος συνδύασε τον καφέ σε ξεχωριστά οινοπνευματώδη κοκτέιλ για έναν απολύτως νέο, πολυαισθητηριακό τύπο νυχτερινής διασκέδαση.