Salon du Chocolat

Lavazza στο Salon du Chocolat 2017 

Η Lavazza και η Eraclea, τα δύο σύμβολα των ιταλικών προϊόντων, ενδείξεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ και σοκολάτας αντίστοιχα, επέστρεψαν θριαμβευτικά στο Salon du Chocolat του Μιλάνο. Το Salon, μια μοναδική ευκαιρία να συγκεντρώσουμε τους maîtres chocolatiers και της αφρόκρεμας του κλάδου για μια εκδήλωση γεμάτη event, παρουσιάσεις και κουλτούρα, η οποία ξεκίνησε στο Παρίσι το 1994, με στόχο να επιτρέψει στο κοινό να ανακαλύψει τη σοκολάτα σε όλες τις μορφές της. Σήμερα, περιλαμβάνει 30 πόλεις σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους και θεωρείται ο σημαντικότερος εορτασμός της «τροφής των θεών» παγκοσμίως. Από το 2016, διοργανώνεται επίσης και στο Μιλάνο.

Πλήθος δοκιμών γεύσεων και απίστευτο κέφι 

Η Lavazza, κύριος χορηγός των εκδηλώσεων για τον τρίτο χρόνο διεξαγωγής της εκδήλωσης, παρουσίασε τα έξοχα προϊόντα που σχεδίασε αποκλειστικά για τον τομέα εστίασης. Το χαρμάνι ¡Tierra!, με προέλευση καλλιέργειες καφέ με την πιστοποίηση της Rainforest Alliance, έκλεψε την παράσταση. Αυτή η συλλογή από χαρμάνια, αναμεμειγμένα με καλλιτεχνία από τη Lavazza, προσφέρουν την τέλεια σύνθεση γεύσης από την περιοχή προέλευσης. Το Sensory Bar προσέφερε τη δυνατότητα δοκιμής της ειδικής έκδοσης Kafa, ενός 100% Arabica μονής προέλευσης εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, που συνδυάστηκε με ρούμι, αρωματισμένα κρασιά και σοκολάτα gran cru. Η διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής και Brand Ambassador της Lavazza, Loretta Fanella, έκανε μια μαγειρική παρουσίαση στην οποία έδειξε μια παρασκευή με αμύγδαλο και μπανάνα με καφέ Kafa της Lavazza και μια πουτίγκα σοκολάτας και καφέ με μπισκότο γλυκάνισου και καφέ ¡Tierra! της Lavazza. Ο Dennis Zoppi, μαζί με το στενό φίλο του Luca Andrè της Vegan Academy, παρασκεύασε από την άλλη πλευρά διάφορα κοκτέιλ με βάση τους καφέδες ¡Tierra! και Kafa της Lavazza.