Η συνεργασία με τη Save the ChildrenΗ Lavazza συνεργάζεται με τη Save the Children για περισσότερα από 15 χρόνια. Με δωρεές συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, η Lavazza έχει υποστηρίξει έργα στην Ινδία, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Μιανμάρ και έχει προσφέρει έκτακτες παρεμβάσεις στην Emilia Romagna και το Νεπάλ. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Save the Children σε δύο σημαντικά έργα.Καταπολέμηση του υποσιτισμού μέσω της προσέγγισης των 1.000 ημερών
Η Lavazza και η Save the Children συνεργάστηκαν σε μια πρωτοβουλία με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής θνησιμότητας στην Καλκούτα, μέσα από την πρόληψη και την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Το κύριο σημείο εστίασης ήταν οι 1.000 πρώτες μέρες της ζωής των παιδιών, δηλαδή το κρίσιμο χρονικό διάστημα στο οποίο αναπτύσσονται τόσο οι ζωτικές λειτουργίες όσο και οι κινητικές και γνωστικές ικανότητες. Στο έργο συμμετείχαν:
 • 14.173

  ανήλικοι

 • 60

  δάσκαλοι

 • 5.719

  έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες

 • 388

  επαγγελματίες υγείας

Προσφέροντας νέες προοπτικές ζωής σε εφήβους από φτωχογειτονιές
Στην Καλκούτα, πολλοί έφηβοι ζουν σε φτωχογειτονιές, δηλαδή ανθυγιεινές αστικές περιοχές χωρίς βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής. Η Lavazza και η Save the Children έχουν αφοσιωθεί στη δημιουργία ευκαιριών για τους πλέον περιθωριοποιημένους εφήβους από υποβαθμισμένες περιοχές, απομακρύνοντάς τους από καταστάσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης, με σκοπό την εισαγωγή τους στον κόσμο της απασχόλησης με τρόπο που να προάγει την αειφορία. Μέσω του έργου, ήρθαμε σε επαφή με πάνω από 101 ευάλωτους εφήβους και παρείχαμε 240 ώρες εκπαίδευσης και υποστήριξης κατά τη μεταγενέστερη απασχόληση.
Το 2016, η Lavazza και η Save the Children εμβαθύνουν περαιτέρω τους δεσμούς τους μέσα από το κοινό έργο τους για τα δικαιώματα των παιδιών και τις επιχειρηματικές αρχές. Οι νέες κοινές κατευθυντήριες γραμμές υποστηρίζουν εταιρείες στις προσπάθειές τους να σέβονται και να προωθούν τα δικαιώματα των παιδιών.

Η Lavazza έχει αποφασίσει να ξεπεράσει τα όρια της απλής παραδοσιακής σχέσης μεταξύ των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) και των χορηγών, μέσω της συνεργασίας της με τη Save the Children με στόχο να δημιουργήσουν μια κοινή, συνεχιζόμενη δέσμευση ικανή να οδηγήσει στην ανάπυξη ενός μακροπρόθεσμου έργου κοινωνικής αειφορίας, μέσω της εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών αειφορίας εντός της εταιρείας.

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ SAVE THE CHILDREN