Η αφοσίωση στις τοπικές περιοχές

Το Lavazza Community Engagement είναι ένα πρόγραμμα τοπικών δραστηριοτήτων που στοχεύει στη βελτίωση του κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλαισίου των τοπικών κοινοτήτων. Προκειμένου να πετύχει αυτόν τον στόχο, η Lavazza δημιουργεί συνεταιριστικές σχέσεις με τις κοινότητες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται.

I luoghi del bello
Το «I Luoghi del Bello» («Μέρη ομορφιάς» στα ιταλικά) είναι ένα έργο ανάπλασης της επαρχίας Aurora, στο Τορίνο, που γεννήθηκε από τη σύμπραξη με την Περιφέρεια 7 της πόλης, σε συνεργασία με τις ενώσεις ASAI, CleanUp και Tèkhné και με την Torino Spazio Pubblico.

Το έργο «I Luoghi del Bello» προωθεί την ενίσχυση των τοπικών ριζών. Μια τοπική πρωτοβουλία που υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της Lavazza για περισσότερα από 120 χρόνια. Το πρόγραμμα αφορά πολίτες διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ενθαρρύνοντας τους δεσμούς μεταξύ των διαφόρων γενεών, μέσω θεμάτων περιβάλλοντος, κοινωνικής ένταξης και ενίσχυσης των σχέσεων.
Στις κύριες πρωτοβουλίες συμμετείχαν μαθητές από τα τοπικά σχολεία, ηλικιωμένοι και εθελοντές από μια σειρά συλλόγων. Μεταξύ των πολυάριθμων έργων που πραγματοποιήθηκαν, οι συμμετέχοντες αναβάθμισαν τα δημόσια παρτέρια, φυτεύοντας βοτανικά είδη που εξασφάλιζαν ένα κατάλληλο περιβάλλον για τις πεταλούδες.
StripOut!
Στο πλαίσιο της μετακόμισης στα νέα κεντρικά γραφεία «Nuvola», η Lavazza αποφάσισε να πουλήσει τα έπιπλα από το παλιό γραφείο σε συμβολικές τιμές, προκειμένου να τα μετακινήσει και να αποφύγει τη διάθεσή τους που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Το έργο περιελάμβανε περισσότερα από 3.000 είδη, από έπιπλα έως εξοπλισμό πληροφορικής, το 70% εκ των οποίων μετακινήθηκαν σε νέους χώρους. Τα έσοδα από την πώλησή τους σε υπαλλήλους της Lavazza δωρήθηκαν σε τοπικές οργανώσεις, ενώ σε 22 εξωτερικούς φορείς δόθηκαν καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα έπιπλα και αναλώσιμα.