Καινοτομία κατά της κλιματικής αλλαγής
Η σημασία της κατάρτισης μικρών παραγωγών στο Βιετνάμ.
Σε συνεργασία με την Olam και την ISLA (Πρωτοβουλία για Βιώσιμους Τόπους).
Βιετνάμ
Επαρχία Dak Lak
Η πρόκληση

Η παραγωγή καφέ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες, με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα όσο και στη διαθεσιμότητα του προϊόντος. Στο Βιετνάμ, η απότομη κλιματική αλλαγή (έντονες βροχοπτώσεις εκτός εποχής και περίοδοι παρατεταμένης ξηρασίας) αποτελεί πραγματικό πρόβλημα που επηρεάζει την παραγωγή και την εργασία 1.245 μικρών τοπικών παραγωγών.

Οι στόχοι
Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων άρδευσης

Μείωση των εκπομπών αερίων που σχετίζονται με την παραγωγή

Δημιουργία λύσεων για τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής

Η απάντηση

Το Fondazione Lavazza παρέχει τεχνική βοήθεια και κατάρτιση σε μικρούς βιετναμέζους παραγωγούς μέσω της μεθόδου Farmer Field School. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιούνται εξετάσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εδάφους για να προσδιοριστεί η καλύτερη ποιότητα λιπασμάτων που πρέπει να χρησιμοποιούνται, σχεδιάζονται καινοτόμα συστήματα άρδευσης και φυτεύονται δέντρα σκιάς, προκειμένου να προστατεύσουν τον καφέ από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή την ξαφνική βροχή.