lavazza:magazine/ricette/typology/salate

Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά
  • 60 γρ. ρύζι
  • 2 σύκα
  • 30 γρ. τυρί φοντίνα
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1/2 κρεμμύδι εσαλότ
  • 10 γρ. μέλι
  • Καφέ όσο θέλετε
  • Κανέλα όση θέλετε
  • Αλάτι όσο θέλετε
  • Ζωμό λαχανικών κατ’ απαίτηση
Προετοιμασία

Προετοιμασία

Κόψτε ένα σύκο σε κυδωνάτες φέτες και αφήστε τις να μαριναριστούν σε μέλι, καφέ και κανέλα, προτού τις βάλετε στον φούρνο στους 90°C για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε το άλλο σύκο και 15 γραμμάρια φιστικιών Αιγίνης και αναμίξτε και κοσκινίστε το μίγμα.

Σωτάρετε μισό κρεμμύδι εσαλότ και το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό, και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε το τυρί φοντίνα και λίγη σκόνη καφέ και ανακατέψτε το μίγμα.

2.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img2-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img3-dx

Παρουσίαση

Για το σερβίρισμα, προσθέστε τις φέτες σύκου στο ριζότο και πασπαλίστε με ένα στρώμα ψιλοκομμένων φιστικιών και καφέ.

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img5-sx
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img4-dx

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!