Κόψτε το φιλέτο σε κομμάτια 3-4 εκατοστών.
Ετοιμάστε τον καφέ, βάλτε τον σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε τα κομμάτια ώστε να καλύπτονται από τον καφέ, καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί.
Ετοιμάστε την κλασική γαλέτα με αλεύρι, αυγό, ψίχουλα ψωμιού και φλούδες αμυγδάλου. Καλύψτε τα κομμάτια με το μείγμα και τηγανίστε τα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το επιπλέον λάδι τοποθετώντας τα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας.