Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
  • 300 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. κρόκοι αυγών
  • 6 γρ. μαγιά
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 200 ml νερό
  • 300 ml προετοιμασμένος καφές
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 75 γρ. σοκολάτα
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
  • 60 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Βάλτε τα αυγά και τους κρόκους των αυγών σε ένα ψηλό, στενό μπολ, πασπαλίστε με λάδι και ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα μίξερ χειρός. Βάλτε το μίγμα σε ένα επιτραπέζιο μίξερ και προσθέστε πρώτα το αλεύρι και τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζυμώστε τα συστατικά μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Βουτυρώστε τα φορμάκια και απλώστε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας περίπου 30/50 γρ. ζύμης ανά μερίδα. Βάλτε τα φορμάκια σε έναν συμβατικό φούρνο στους 180°C για 10/12 λεπτά και, αφού ψηθούν τα ταρτάκια, αφήστε τα να κρυώσουν.

Μέθοδος

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Βάλτε τα αυγά και τους κρόκους των αυγών σε ένα ψηλό, στενό μπολ, πασπαλίστε με λάδι και ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα μίξερ χειρός.

Βάλτε το μίγμα σε ένα επιτραπέζιο μίξερ και προσθέστε πρώτα το αλεύρι και τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζυμώστε τα συστατικά μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Βουτυρώστε τα φορμάκια και απλώστε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας περίπου 30/50 γρ. ζύμης ανά μερίδα. Βάλτε τα φορμάκια σε έναν συμβατικό φούρνο στους 180°C για 10/12 λεπτά και, αφού ψηθούν τα ταρτάκια, αφήστε τα να κρυώσουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Ετοιμάστε τον καφέ και σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Στη συνέχεια, πάρτε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και, κατόπιν, προσθέστε το κορν φλάουρ.

Βράστε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, στη συνέχεια, ρίξτε το μίγμα των αυγών στο νερό και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκνή ζύμη. 

 

Προσθέστε τον προετοιμασμένο καφέ, σβήστε το μάτι και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

Βάλτε 60 γρ. ασπράδια αυγών και 120 γρ. ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι το μίγμα να γίνει πυκνό και αφράτο. Θα ξέρετε ότι το μίγμα είναι έτοιμο όταν γυρίσετε το μπολ ανάποδα και το μίγμα δεν ξεκολλάει από τον πάτο.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Μόλις κρυώσει η κρέμα, προσθέστε περίπου 50 γρ. μαρέγκα για κάθε 150 γρ. κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Παρουσίαση

Πασπαλίστε τη ζύμη με ζάχαρη άχνη, γεμίστε την με κρέμα και διακοσμήστε με μούρα.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx
Ο ιδανικός καφές για αυτήν τη συνταγή
Crema e Gusto
Αρμονικός και κρεμώδης
Φτιαγμένο από την ανάμιξη κόκκων 30% Arabica και 70% Robusta. Αυτό το χαρμάνι χαρακτηρίζεται από τον διακριτικό χαρακτήρα, τις σοκολατένιες νότες του και τη γεύση του με γεμάτο σώμα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις για το αποψινό σας δείπνο: αφήστε αυτές τις συνταγές να σας εμπνεύσουν!

MAGAZINE
Ριζότο καφέ και τυριού φοντίνα με καφέ και σύκα με κανέλα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 20λ
Φιλέτο βοδινού αρωματισμένο με καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Κώνοι σοκολάτας καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Σαλάτα Θαλασσινών με Κρέμα Μοτσαρέλα Buffalo

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Τιραμισού espresso

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Ριζότο Κολοκύθας και Robiola με Σουβλάκια Λουκάνικο σε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 40λ
Cheesecake Καφέ με Μαρμελάδα Μελιού

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE 15λ
Πανετόνε με Ζαμπαγιόνε Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Ταρτάκι Καφέ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ