• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ 2015

Συνεχής βελτίωση

Στόχοι του εγγράφου

Οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες έχουν σημειώσει αλματώδη αύξηση κατά τα τελευταία έτη. Η Lavazza, 6η στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγών καφέ, επαναδιαβεβαιώνει τη θέση της ως παγκόσμια εταιρεία, καθώς ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των εσόδων της προκύπτει από εξαγωγές.


Κατεβάστε την Έκθεση Αειφορίας σε μορφή PDF

Εναλλακτικά, διαβάστε τη διαδραστική online έκδοση για να δείτε επιπλέον περιεχόμενο.
Έκδοση για υπολογιστή: βέλτιστη προβολή σε Firefox, Chrome ή Internet Explorer 11.
iPad και tablet: βελτιστοποιημένο για οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Είμαστε ένας κορυφαίος Όμιλος διεθνούς δραστηριοποίησης, με διαρκή δέσμευση στην παροχή της ίδιας ποιότητας και υπεροχής που μας διακρίνει εδώ και 120 χρόνια.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, χωρίς να απομακρυνθούμε 
από τις βασικές αρχές και τις ρίζες μας, από τις αξίες 
πάνω στις οποίες έχουν χτιστεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητές μας, αλλά και από τον σεβασμό για το ανθρώπινο δυναμικό μας, χάρη στη σκληρή δουλειά και τις δεξιότητες του οποίου μπορούμε να οραματιζόμαστε και να επιτυγχάνουμε κάθε φιλοδοξία μας. Στις αρχές του 2017, μεταφερθήκαμε στα νέα Διοικητικά Γραφεία Lavazza, τα οποία απέχουν ελάχιστα από το μέρος όπου γεννήθηκε η εταιρεία στο Τορίνο, 
μια πόλη συνώνυμη της καινοτομίας και της αλλαγής.

Αυτή η αλλαγή σκηνικού αποτελεί μια ευκαιρία για να δοθεί η κατάλληλη ώθηση προς μια πιο βιώσιμη, ενοποιημένη και καινοτόμο διαχείριση της εταιρείας μας. Μάλιστα, χαρακτηριστικό των νέων κεντρικών γραφείων θα είναι η πιο αποδοτική διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας, ο περιορισμός στη χρήση
 χαρτιού και η αυξημένη ευελιξία στην οργάνωση
 του χώρου. Επιπλέον, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών θα προάγεται ένα διαρκώς ενδυναμούμενο πνεύμα συνεργασίας, αλλά και η αποτελεσματική επικοινωνία τόσο σε ενδοεταιρικό επίπεδο όσο και με τους συνεργάτες μας.

 

Αειφορία για εμάς σημαίνει παρόν και μέλλον μαζί και τα νέα κεντρικά γραφεία μας 
αποτελούν άριστο παράδειγμα αυτής της προσέγγισης.

Μέσα από αυτήν την Έκθεση ξεδιπλώνεται η ιστορία 
μιας εκπληκτικής χρονιάς όσον αφορά την αειφορία. Έναυσμα αυτής της πορείας ήταν μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του 2015 - Μάλιστα, η Lavazza ανακηρύχθηκε Επίσημος Καφές του Ιταλικού Περιπτέρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης 2015 και παρουσίασε την πρώτη της Έκθεση Αειφορίας, αλλά και την πρότυπη κομποστοποιήσιμη κάψουλα. Επιπλέον, η Lavazza προώθησε ακόμα περαιτέρω το καινοτόμο όραμά της με την κατανάλωση του πρώτου εσπρέσο στο διάστημα, δείχνοντας παράλληλα τη στήριξή της για τον πολιτισμό μέσα από τις συνεργασίες της με το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης και τα Δημοτικά Μουσεία της Βενετίας. Εξίσου σημαντικό θέμα στην ατζέντα της εταιρείας ήταν η στήριξη διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων μέσω χορηγιών, όπως ήταν η συνεργασία με τα 4 τουρνουά τένις Γκραν Σλαμ. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, η οποία σημαδεύτηκε πάνω απ' όλα από έναν από τους βασικούς πυλώνες του επιχειρηματικού μας οράματος: την προσοχή και τη φροντίδα που δείχνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Πρόκειται για μια ιστορία συνέπειας και αξιοπιστίας, οράματος και ορμητικής διάθεσης προς ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες.


Alberto Lavazza

Πρόεδρος, Luigi Lavazza S.p.A.

Η αειφορία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι σοβαρά υπόψη. Σήμερα, αλλά και στο μέλλον, θα αποτελεί κομβικό κομμάτι της επιχειρηματικής δράσης.

Πρόκειται για μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στη Lavazza σε καθημερινή βάση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας 
ποιοτικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι οι καταναλωτές μας δεν είναι οι ίδιοι που ήταν πριν από μια δεκαετία, καθώς και ότι αποκτούν όλο και περισσότερη επίγνωση για όλες τις πτυχές που αφορούν την ποιότητα και την αξία των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της αειφορίας της εταιρείας, τόσο ως προς τα προϊόντα όσο και ως προς την παραγωγική διαδικασία.

Η Lavazza, χάρη σε μια στοχευμένη πολιτική ανάπτυξης για νευραλγικής σημασίας αγορές και στρατηγικές εξαγορές, επιβεβαιώνει τη φήμη της ως κορυφαίας εταιρείας στον χώρο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, αξιοποιώντας τις αξίες, την παράδοση, την ποιότητα και την ικανότητά μας για συνεχή ανάπτυξη καινοτομιών. Με άλλα λόγια, θα αξιοποιήσουμε όλα όσα κάνουν τη Lavazza να ξεχωρίζει. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο συνδυασμός καινοτομίας και αειφορίας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αυτό είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις μας στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της διάδοσης της κουλτούρας μας για τον καφέ αλλά και της υπεροχής της αυθεντικής ιταλικής επωνυμίας μας σε όλο τον κόσμο.

Για τους ίδιους λόγους, η συνεργασία με τους γεωργούς, προκειμένου να ενισχυθεί η τεχνογνωσία τους,
 είναι καίριας σημασίας για τη Lavazza. Αυτό το κατορθώνουμε εξοπλίζοντας τους γεωργούς με τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να ελαχιστοποιήσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ενεργειών τους, υποστηρίζοντας παράλληλα τη βελτίωση των χρησιμοποιούμενων γεωργικών μεθόδων.

Προσδοκία των παγκόσμιων αγορών αποτελεί η ανάπτυξή μας. Εμείς θα βασιστούμε 
επάνω σε όσα μας έχουν καταστήσει μία από τις πιο αξιόπιστες επωνυμίες σε όλο τον κόσμο: στις αξίες και στην ταυτότητά μας. Είναι ένα όραμα που παντρεύει την παράδοση με την καινοτομία και, πάνω απ' όλα, τον σεβασμό για τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας σε όλο τον κόσμο.

Antonio Baravalle

Διευθύνων Σύμβουλος, Luigi Lavazza S.p.A