• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ LAVAZZA

Ένα ταξίδι στην ιστορία ενός πολύτιμου αντικειμένου για συλλέκτες.

Το πρώτο ημερολόγιο Lavazza κυκλοφόρησε το 1993 με φωτογραφίες του Helmut Newton.
Αυτή ήταν η αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού, βασισμένου στην μοναδική σχέση μεταξύ της φωτογραφίας και του Lavazza coffee. Αυτά τα ημερολόγια Ιταλικού καφέ έγιναν γρήγορα περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα, διαδραματίζοντας εξέχοντα ρόλο στις διεθνείς επικοινωνίες της Lavazza, με κορυφαίους φωτογράφους να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τη θέση πίσω από την κάμερα.

Το ημερολόγιο γρήγορα γίνεται περιζήτητο και πολύτιμο συλλεκτικό αντικείμενο, κορυφαίος παίκτης στις διεθνείς επικοινωνίες της Lavazza, με τους κορυφαίους φωτογράφους να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τη θέση πίσω από την κάμερα.

Το Ημερολόγιο Lavazza 2018 από τον Πλάτωνα "2030: What are you doing?" Το Ημερολόγιο Lavazza 2018 από τον Πλάτωνα

 

Η ερώτηση που δίνει ζωή στο Ημερολόγιο 2018 είναι ηθελημένα άμεση, προκλητική, και προσκαλεί να αγκαλιάσουμε τους 17 Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη όπως τους έχει οριοθετήσει ο ΟΗΕ, που θα πρέπει να εκπληρωθούν μέσα στο 2030 – τελευταία ημερομηνία για την μεταμόρφωση του πλανήτη σε έναν πιο αειφόρο περιβάλλον, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 


Το Ημερολόγιο παρουσιάζει τα πρόσωπα ορισμένων από τους πρωταγωνιστές που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την πρόκληση της αλλαγής με απτές πράξεις και πρωτοβουλίες επιρροής, άτομα που μπορούν να αποτελέσουν μια πηγή έμπνευσης για όλες. Μέσα από τα πορτραίτα τους θα μας εξιστορήσουν για έναν χρόνο τους στόχους για τους οποίους έχουν αναλάβει τον ρόλο του πρέσβη: Από το καθαρό νερό μέχρι την ισότητα των φύλων, από την εκπαίδευση ποιότητας μέχρι το κλίμα, από την βιώσιμη κατανάλωση μέχρι τον σεβασμό της βιοποικιλότητα.

Ακόμα και αν το 2030 φαίνεται μακριά, το Ημερολόγιο Lavazza 2018 θέλει να μας υπενθυμίσει κάθε μέρα ότι όλοι μας θα πρέπει να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για το μέλλον για το οποίο νοιαζόμαστε.

Ημερολόγιο Lavazza 2017:
- "2030: What are you doing?"

Το Ημερολόγιο Lavazza 2017 του Denis Rouvre WE ARE what WE LIVE Το Ημερολόγιο Lavazza 2017 του Denis Rouvre

 Η μαγεία της «γεωγραφίας των προσώπων» διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ημερολόγιο Lavazza 2017 “We Are What We Live”, είμαστε αυτό που κατοικούμε.
Το “We Are What We Live” είναι το τελευταίο ταξίδι της τριλογίας The Earth Defenders, μια ιδέα της Lavazza σε συνεργασία με την Slow Food. Από την Ινδία μέχρι το Λάος και το Βιετνάμ, από τη Σρι Λάνκα μέχρι και την Ινδονησία, μέσα από τον φακό του φωτογράφου Denis Rouvre, εξιστορείται η βαθιά σχέση που δένει τη γη με τους ανθρώπους που την κατοικούν: η αγάπη για το κάθε δενδρύλλιο καφέ, ο αγώνας κατά του αντίξοου κλίματος, η επιθυμία εκμάθησης νέων τεχνικών, ο σεβασμός στις παραδόσεις και στους ρόλους, ο δεσμός που ενώνει διαφορετικές κοινότητες από την ίδια γωνιά του κόσμου.

Στο ένα μισό ο άνθρωπος, στο άλλο μισό το περιβάλλον: το Ημερολόγιο Lavazza “We Are What We Live” αποτελείται από 12 ζεύγη φωτογραφιών, η μία δίπλα στην άλλη. Από τη μία πλευρά, απεικονίζεται το πρόσωπο ενός άντρα ή μιας γυναίκας σε ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο, σε πορτρέτα που αποδίδουν την ουσία και την φυσικότητα τους. Από την άλλη, υπάρχει μια τοποθεσία, ένα τοπίο, που αντιπροσωπεύει το περιβάλλον στο οποίο κατοικούν και τη φύση μέσα στην οποία δουλεύουν. Μέσα στα πλάνα του Rouvre είναι σαν τα δύο μισά - άνθρωπος και περιβάλλον – να αλληλοκαλύπτονται και να πλάθονται το ένα με το άλλο: κάθε πορτρέτο είναι και ένα τοπίο και κάθε τοπίο μετουσιώνεται σε ένα πορτρέτο.

Ημερολόγιο Lavazza 2017
- We are what we live

Το Ημερολόγιο Lavazza 2016 από τον Joey L Από πατέρα σε γιο Το Ημερολόγιο Lavazza 2016 από τον Joey L

 

Η Lavazza και η Slow Food παρουσιάζουν "Από πατέρα σε γιο", το νέο ημερολόγιο 2016 που δημιουργήθηκε από τον νεαρό Καναδό φωτογράφο Joey L.

Τα θέματα των φωτογραφιών του είναι οι #Earthdefenders: σύγχρονοι ήρωες της Γης που, χάρη στις διδασκαλίες των πατέρων τους, μάχονται για την υπεράσπιση της βιοποικιλότητας και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Αυτό το φωτογραφικό ρεπορτάζ, έγινε στην Κεντρική και Νότια Αμερική, και αντιπροσωπεύει τη φυσική εξέλιξη του Ημερολογίου Lavazza 2015 και θα συμβάλει στη στήριξη της πρωτοβουλίας Slow Food, Terra Madre Giovani - Τρέφουμε τον πλανήτη.

Για άλλη μια φορά φέτος το ημερολόγιο θα πωλείται ως περιορισμένη έκδοση, ακριβώς για να υποστηρίξει το έργο Terra Madre Giovani.

Ημερολόγιο Lavazza 2016
- From Father to Son

Ημερολόγιο 2015 The Earth Defenders Το Ημερολόγιο Lavazza 2015 από τον Steve McCurry

 

Το Ημερολόγιο Lavazza 2015 από τον Steve McCurry που δημιουργήθηκε με την Slow Food είναι ένα φωτογραφικό ταξίδι που εξιστορεί τις καθημερινές ηρωικές ιστορίες των Earth Defenders: άνδρες και γυναίκες που με θάρρος, υπερηφάνεια και αφοσίωση υπερασπίζονται τα έργα τους στην Αφρική. Η Lavazza και η Slow Food στηρίζουν έτσι τις παραδόσεις τροφίμων και μπαίνουν στο πλευρό όλων των Earth Defenders, που είναι ένας φάρος ελπίδας για τις τοπικές κοινότητες, οι πρεσβευτές μιας εφικτής ανάπτυξης και ενός καλύτερου μέλλοντος.
Στα 12 πλάνα του ο McCurry πέτυχε να απαθανατίσει την ψυχή, τη δύναμη και την ανθρωπιά των υπερασπιστών της γης. Για πρώτη φορά το Ημερολόγιο Lavazza 2015 θα προσφερθεί προς πώληση ως μια περιορισμένη έκδοση για την υποστήριξη του έργου "10.000 Κήποι στην Αφρική".

Ημερολόγιο Lavazza 2015
- The Earth Defenders

ΣΕΦ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΣΕΦ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ Το Ημερολόγιο Lavazza 2014 από τον Martin Schoeller

 

Μια απίστευτη αλχημεία φωτογραφιών και ιστοριών με σχεδόν κινηματογραφική ποιότητα, μια απρόσκοπτη αδιάκοπη ακολουθία που μιλά για την έμπνευση. Και ο καφές. Ο διάσημος φωτογράφος πορτρέτων Schoeller στρέφει τους προβολείς στους σεφ που κάνουν την έμπνευση το μάντρα τους στην κουζίνα.

Ο φωτογράφος: Martin Schoeller.

Γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, το 1968. Επηρεάστηκε βαθιά από τα πορτρέτα της εργατικής τάξης του August Sander, καθώς και από τους Bernd και Hilla Becher. Εργάστηκε ως βοηθός της Annie Leibovitz από το 1993 έως το 1996.

Ημερολόγιο Lavazza 2014
- Inspiring Chefs

1/365 Το κοινωνικό ημερολόγιο Lavazza 2013 1/365 Το κοινωνικό ημερολόγιο Lavazza 2013
1/365 - Το Κοινωνικό Ημερολόγιο 2013 της Lavazza είναι το ημερολόγιο του 2013 της Lavazza: δεν είναι ένα παραδοσιακό ημερολόγιο, αλλά μια εγκατάσταση βίντεο που αφηγείται την ιστορία ενός έτους σε μια μέρα μέσα από 12 θέματα. Ένα έργο από επιλεγμένες φωτογραφίες και βίντεο που αποστέλλονται από τους χρήστες, που κάνουν τον πρώτο ψηφιακό ημερολόγιο Lavazza να είναι "ζωντανό".

Ο καλλιτέχνης: Marco Brambilla

Με παραστάσεις από το σινεμά και την επιστημονική φαντασία, ο Marco Brambilla είναι ένας αναδυόμενος καλλιτέχνης εγκαταστάσεων βίντεο, και έχει αναγνωριστεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

THE LAVAZZERS THE LAVAZZERS 2012 - 12 Σπέσιαλ Φωτογράφοι

 

 

The Lavazzers είναι το όνομα της εικοστής έκδοσης του Ημερολογίου Lavazza, η οποία με το εορτασμό ενός τόσο σημαντικού γεγονότος επανασυνδέει 12 μαέστρους της φωτογραφίας που βοήθησαν για να γίνει τέτοια επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια: Erwin Olaf, Thierry Le Gouès, Miles Aldridge, Marino Parisotto, Eugenio Recuenco, Elliott Erwitt, Finlay MacKay, Mark Seliger, Annie Leibovitz, Albert Watson, David LaChapelle, Ellen von Unwerth.

Μπήκαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, γιορτάζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις τους με τον καφέ Lavazza μέσω των αυτο-πορτρέτων. Με επικεφαλής το πρακτορείο Armando Testa, που επίσης εργάστηκε για το φετινό ημερολόγιο, οι 12 φωτογράφοι ερμήνευσαν τον εαυτό τους με καινοτόμες, ασυνήθιστες και άκρως ευφάνταστες λήψεις.


Ανακαλύψτε περισσότερα για τους φωτογράφους:

Erwin Olaf 
Thierry Le Gouès
Miles Aldridge
Marino Parisotto
Eugenio Recuenco
Elliott Erwitt
Finlay MacKay
Mark Seliger
Annie Leibovitz
Albert Watson
David LaChapelle
Ellen von Unwerth

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 2011 – Mark Seliger
Η Ιταλία είναι όπου οι άνθρωποι ερωτεύονται: και όποιος έχει έρθει τουλάχιστον μία φορά το ξέρει. Πρέπει να υπάρχει κάτι στον αέρα, ή ίσως να είναι η ομορφιά των τοπίων, το ήπιο κλίμα, και η γοητεία της τοπικής αρχιτεκτονικής, που ξυπνάει το ευγενέστερο των συναισθημάτων: στην Ιταλία, το πάθος είναι στην πιο αγνή του μορφή. Και αυτό είναι το θέμα του ημερολογίου Lavazza 2011: ένα ανάλαφρο αλλά έντονο ταξίδι μέσα από τις φωτογραφίες, εξιστορείται σε πνευματώδη και σουρεαλιστικό τόνο από τον Αμερικανό φωτογράφο Mark Seliger.

Ο φωτογράφος: Mark Seliger
Γεννήθηκε στο Τέξας το 1959.
Η πρώτη του εργασία ως επαγγελματίας φωτογράφος ήταν για το Rolling Stone. Σε 10 χρόνια, φωτογράφισε πάνω από 125 εξώφυλλα και σκηνοθετήσε πολλά μουσικά βίντεο.
Τα μοντέλα:
Olivia Wilde, Tao Ruspoli, Bill Gentle, Monica Castillo, Enrique Palacios, Noot Seear, Cedric Bihr, Liliana Dominguez, Alessandro Giallocosta, Violet Budd, Jeisa Chiminazzo, Ivan Olita


Οι τοποθεσίες:
Κάπρι - Ιταλία, Νάπολη - Ιταλία, Βερόνα - Ιταλία, Τοσκάνη - Ιταλία, Βενετία - Ιταλία, Φλωρεντία - Ιταλία

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ - Allegro con Brio Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ 2010 – Miles Aldridge

 

 

Το αστέρι του ημερολογίου Lavazza 2010, η ιταλική εμπειρία εσπρέσο, είναι ιταλική μουσική, ο παγκόσμιος πρέσβης του ταλέντου, ένα θετικό πνεύμα και τρόπος ζωής. Αυτό το εκπληκτικό, αισιόδοξο ημερολόγιο έχει παραχθεί από το καθιερωμένο Βρετανό φωτογράφο Miles Aldridge, που πήρε 7 αξέχαστες φωτογραφίες.


Ο φωτογράφος: Miles Aldridge
Αγαπά τα χρώματα που δεν υπάρχουν στη φύση -φωσφορίζοντα κίτρινα, ροζ της τσιχλόφουσκας και το φωτεινό πράσινο της τεχνητής χλόης- και τη διαλεκτική των αντιθέτων. Δεν είναι τυχαίο ότι το ύφος του λέγεται Futuretrò: ένα μείγμα από vintage και φουτουριστικό, που φωτίζεται από μια ηλεκτρισμένη παλέτα ποπ. Μάθετε περισσότερα

Τα μοντέλα:
Bianca Balti, Georgia Frost, Lydia Hearst, Daisy Lowe, Alexandra Tomlinson, Alek Alexeyeva

Οι τοποθεσίες:
Ρώμη - Ιταλία

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ 2009 – Annie Leibovitz

 

 

Για το ημερολόγιο Lavazza 2009, η Annie Leibovitz ερμηνεύει το ιταλικό στιλ με επτά εικόνες. Αυτή η θεαματική διαδρομή είναι ένας φόρος τιμής στο Bel Paese, γιορτάζοντας τη μόδα, την τέχνη, την κουζίνα, την αποπλάνηση, τον κινηματογράφο και την ιστορία. Φυσικά, αυτή η διαδρομή καθοδηγείται από ένα φλιτζάνι εσπρέσο Lavazza, το εικονικό έμβλημα του Ιταλικού τρόπου ζωής σε όλον τον κόσμο.

Η φωτογράφος: Annie Leibovitz

Είναι η πιο γνωστή και καθιερωμένη φωτογράφος εν ζωή: αποκλήθηκε ζωντανός θρύλος από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Λόγω της συμβολής της στη φωτογραφία, έχει λάβει πολλά σημαντικά βραβεία σε όλο τον κόσμο. Μάθετε περισσότερα
Τα μοντέλα:
Eva Riccobono, Gilda Sansone, Brooke and Alison Kowalski, Kate Ballo, Elettra Wiedemann, Marco De Conciliis, Alessia Piovan

Οι τοποθεσίες:
Ρώμη - Ιταλία

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ 2008 – Finlay MacKay

 

 

Μέσα από σαγηνευτικές ματιές και πολυτελή σκηνικά, οι βασίλισσες του ημερολογίου Lavazza 2008 μας δελεάζουν να βρεθούμε στις αυλές τους για μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία. Κάθε αξιοσέβαστη βασίλισσα έχει τον βασιλιά της και, φυσικά, ο βασιλιάς του ημερολογίου είναι ο εσπρέσο Lavazza, ο καφές που κυριαρχεί σε κάθε εικόνα.


Ο φωτογράφος: Finlay MacKay
Γεννήθηκες στη Σκωτία, 1973. Μετά τις σπουδές, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου έγινε βοηθός σε φωτογράφους όπως ο Elaine Constantine με τον οποίο εργάστηκε με πλήρη απασχόληση από 1999 έως το 2002. Οι πρώτες φωτογραφίες του αποκάλυψαν ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και καινοτόμο στυλ που εμπνέεται από την τέχνη του δρόμου και τα κόμικ, καθώς και από πιο κλασικές αγγλικές σχολές ζωγραφικής. Μάθετε περισσότεραΤα μοντέλα:
Sofie Nielander, Maria Dvirnik, Xiuli Gao, Anna Sjoberg, Cicely Telman, Awoi Mac Bullen Geu

Οι τοποθεσίες:
Μιλάνο - ΙταλίαΗ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ Η ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ 2007 – Eugenio Recuenco

 

 

Σε μια άνομη πόλη, στο ύφος των αμερικανικών κόμικ της δεκαετίας του 40, ο Eugenio Recuenco παίρνει φωτογραφίες από αισθησιακές σούπερ ηρωίδες, που γίνονται ανίκητες με τον εσπρέσο Lavazza. Η αριστοτεχνική χρήση του φωτός και του χρώματος κάνει κάθε φωτογραφία του ημερολογίου Lavazza 2007 υποβλητική, με άρωμα καφέ.


Ο φωτογράφος: Eugenio Recuenco
Θεωρείται ένας από τους πιο δημιουργικούς σύγχρονους φωτογράφους στην Ισπανία, είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο για τα έργα του στους τομείς των εκδόσεων και της διαφήμισης. Το ιδιαίτερα προσωπικό ύφος του, έχει οριστεί ως "κινηματογραφικό" και "εικαστικό". Μάθετε περισσότεραΤα μοντέλα:
Missy X, Kristina D, May Andersen

Οι τοποθεσίες:
Μαδρίτη - Ισπανία

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 2006 – Ellen von Unwerth

 

 

Οι γυναίκες, τα ταξίδια, τα όνειρα. Μετά το ημερολόγιο Lavazza 1995, η Ellen von Unwerth υπέγραψε επίσης το ημερολόγιο Lavazza 2006, αφιερωμένο στην πολυτέλεια και την πτήση όπως ήταν κάποτε, όταν οι ουρανοί ήταν για λίγους μόνο, και η φαντασία ήταν γεμάτη εξωτικούς παραδείσους, κοκτέιλ και καφέδες, χαμόγελα και προσδοκίες.

Η φωτογράφος: Ellen von Unwerth
Ειρωνική και προκλητική αλλά πάντα κομψή και αισθησιακή, οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία περιοδικά μόδας του κόσμου. Εκτός από τη φωτογραφία, η von Unwerth διευθύνει επίσης μικρού μήκους ταινίες και μουσικά βίντεο. Μάθετε περισσότερα

 
 

 

 

Τα μοντέλα:
Julia, Marguarita, Kemp, Melissa, Eva J, Gia, Rila

Οι τοποθεσίες:
Παρίσι - Γαλλία

ESPRESS YOURSELF, ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ESPRESS YOURSELF, ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ 2005 – Erwin Olaf

 

 

 

 

Για το ημερολόγιο του 2005, η Lavazza απευθύνεται στον φακό του Erwin Olaf. Ο Ολλανδός φωτογράφος δημιουργεί ένα ονειρικό κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, που περιστρέφεται γύρω από αποχρώσεις του κόκκινου και του λευκού, για μια διασκεδαστική και σουρεαλιστική όψη της σχέσης μεταξύ ανδρών και γυναικών.

The photographer: Erwin Olaf
Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1959. Ο τρόπος του να απεικονίζει την πραγματική ζωή είναι πάντα ειρωνικός και αντισυμβατικός. Οι φωτογραφίες του είναι γεμάτες χιούμορ, αναγκάζοντας τους θεατές να εξετάσουν τους περιορισμούς της ιδέας της ομορφιάς που επιβάλλεται από τον κόσμο της μόδας και της διαφήμισης. Μάθετε περισσότερα


Τα μοντέλα:
Sanne, Esmee, Bettina, Carmen, Renée, Anne-Marie, Corazon, Kat, Babs, Annie, Clara, Brandise

Οι τοποθεσίες:
Άμστερνταμ - Ολλανδία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΣΠΡΕΣΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΣΠΡΕΣΟ 2004 – Thierry Le GouèsΜε το ημερολόγιο του 2004, τα φλιτζάνια εσπρέσο μπαίνουν σε τροχιά, και ο Le Gouès - ο φωτογράφος που έχει επιλεγεί για αυτή την έκδοση - αναδημιουργεί έναν κόσμο φτιαγμένο από καφέ και ζάχαρη, εμπνευσμένο ελεύθερα από την Barbarella και την pop και την επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του '60 και της δεκαετίας του '70. Το διαγαλαξιακό ταξίδι μάς οδηγεί στην ανακάλυψη ενός σωματικού και ψυχικού χώρου που συνορεύει με τη φαντασία.


Ο φωτογράφος: Thierry Le Gouès
Είναι πιο γνωστός ως φωτογράφος μόδας και δημιουργός διάσημων διαφημιστικών εκστρατειών, διακρίνοντας τον εαυτό του για δύο μεγάλα έργα: "Ψυχή", εμπνευσμένο από τη Μαύρη Αφρική, στην οποία τα γυναικεία γυμνά γίνονται γλυπτά από έβενο και το φως, και "Λαϊκό", στο οποίο το κοινό προσλαμβάνει ένα νέο όραμα της Κούβας. Ο ίδιος σήμερα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Μάθετε περισσότερα


Τα μοντέλα:
Ingrid Parewijck


Οι τοποθεσίες:
Παρίσι - Γαλλία


ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ 2003 – Jean-Baptiste MondinoΤο ημερολόγιο Lavazza 2003 φωτογραφήθηκε από τον Jean-Baptiste Mondino. Οι έννοιες είναι Ιταλιανικότητα και κοσμοπολιτισμός, που συνδυάζονται τέλεια στη δημοφιλή εικόνα της "κορυφής", μεταφέροντας όλη τη ζωτικότητα, την ειρωνεία, αλλά πάνω απ' όλα την αίγλη της μάρκας.


Ο φωτογράφος: Jean-Baptiste Mondino
Οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Vogue, Numero, The Face, Arena, Vanity Fair και Interview. Έχει φωτογραφίσει πολλές διάσημες προσωπικότητες από τον κόσμο της μουσικής, του κινηματογράφου και της μόδας. Μάθετε περισσότερα


Τα μοντέλα:
Hanna Huber, Ralph Jacobs, Micaya , Yasmine


Οι τοποθεσίες:
Paris - France

ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 2002 – David LaChapelle

 Το 2002, το ημερολόγιο Lavazza μπαίνει σε έγχρωμη παραγωγή, για πρώτη φορά από τη σύλληψη του. Αυτή η ριζική αλλαγή φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης φωτογράφου ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως "ο βασιλιάς της σύγχρονης φωτογραφικής pop art": David LaChapelle.


Ο φωτογράφος: David LaChapelle
Το πληθωρικό, πρωτότυπο και δυναμικό στυλ του κάνει τα έργα του άμεσα αναγνωρίσιμα. Το ύφος του είναι σουρεαλιστικό αλλά ειρωνικό και τα φωτεινά, έντονα, ζωηρά χρώματα στις φωτογραφίες του συχνά περιγράφονται ως μπαρόκ και υπερβολικά, έτσι ώστε πολλοί να τον έχουν βαφτίσει τον Fellini της φωτογραφίας. Μάθετε περισσότερα

Τα μοντέλα:
Nicole Laliberte, Margareth Lahoussaye-Duvigny, Ehrinn Cimmings, Angela Little, Chris Cormier

Οι τοποθεσίες:
Μαλιμπού - ΗΠΑ

ΦΙΛΟΙ & ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ & ΑΛΛΑ 2001 – Martine Franck και Richard Kalvar

 Για το ημερολόγιο 2001, ιστορίες ζωής και φιλίας περιστρέφονται γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ, μέσα από τους διερευνητικούς φακούς δύο μεγάλων φωτορεπόρτερ από το Magnum Photos: Martine Franck και Richard Kalvar.


Οι φωτογράφοι: Martine Franck και Richard Kalvar

Γεννημένος στο Βέλγιο το 1938, ο Martine Franck άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας το 1965, κάνοντας πορτρέτα καλλιτεχνών και συγγραφέων, αλλά κατά κύριο λόγο ασχολείται με το ρεπορτάζ ανθρώπινου ενδιαφέροντος. Ο Richard Kalvar γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1944. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι σε όλη την Ευρώπη, άρχισε μια καριέρα ως φωτογράφος που ειδικεύεται σε αστικές σκηνές της καθημερινής ζωής. Μάθετε περισσότερα
Οι τοποθεσίες:
Παρίσι - Γαλλία

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ 2000 – Elliott ErwittΜε τη νέα χιλιετία το ημερολόγιο προτείνει έναν αυθεντικό σύνολο εικόνων, διερευνώντας το θέμα των ευρωπαϊκών οικογενειών, που υπογράφεται από το διαχρονικό στυλ του Elliott Erwitt. Φυσικά, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον καφέ, το ποτό που, στις διάφορες μορφές και ιεροτελεστίες του, σηματοδοτεί τις ώρες στην ημέρα του καθενός.

Ο φωτογράφος: Elliott Erwitt
Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1928 από Ρώσους γονείς. Το 1939 μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου σπούδασε φωτογραφία και κινηματογράφο. Το 1950, ο Erwitt άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος, παράγοντας δουλειές για τον Τύπο και τον κόσμο της διαφήμισης, πριν από την ένταξή του στο Magnum Photos. Τη δεκαετία του 1970, άρχισε επίσης να φωτογραφίζει για διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ.


Τα μοντέλα:
πορτραίτα 70 ανθρώπων

Οι τοποθεσίες:
Μιλάνο - Ιταλία
Πορτογαλία

Ο ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ Ο ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ 1999 - Magnum Photos
Η πασαρέλα για το τέλος της χιλιετίας έχει ανατεθεί σε δώδεκα διαφορετικούς ρεπόρτερ του πρακτορείου Magnum Photos, που ιδρύθηκε από τους Henri Cartier-Bresson, Robert Capa και άλλους διάσημους φωτογράφους:
David Allan Harvey, Leonard Freed, Gilles Peress, Steve McCurry, Inge Morath, Martine Franck, Elliott Erwitt, Gueorgui Pinkhassov, Bruno Barbey, Ian Berry, Rene Burri, και Dennis Stock.

Οι φωτογράφοι: Magnum Photos

Οι φωτογράφοι του Magnum είναι διάσημοι για το γεγονός ότι δημιούργησαν μερικά από τα πιο σημαντικά ρεπορτάζ των τελευταίων δεκαετιών, τεκμηριώνοντας πολέμους, φυσικές καταστροφές και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και τις πτυχές της κοινωνίας που δεν καλύπτονται από την παραδοσιακή δημοσιογραφία.

ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΕΡΩΤΑ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΕΡΩΤΑ 1998 – Marino Parisotto

 

 

Για το ημερολόγιο με αριθμό 6 ο φωτογράφος Marino Parisotto επέλεξε τον τίτλο της διάσημης όπερας του Donizetti ως υπαινιγμό για τις πολλές προσωπικότητες του καφέ: πάθος, ρομαντισμός, δράμα, ποίηση. Τα θέματα συχνά υπογραμμίζουν την "αρρενωπότητα" του ποτού με την παρουσία εμβληματικών και αγαλματένιων ανδρικών μορφών.


Ο φωτογράφος: Marino Parisotto
Ξεκίνησε ως φωτογράφος μόδας. Οι διαφημιστικές εκστρατείες του, με χαρακτηριστική υψηλή ένταση, είναι επίσης ρομαντικές και διορατικές, τείνοντας να αποκαλύψουν την ομορφιά σε όλες τις μορφές της.

 

Τα μοντέλα:
Scott Benoit, Mandala Tayde, Leticia Herrera

Οι τοποθεσίες:
Παλέρμο - Ιταλία

ΟΙ ΔΥΟ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΟΙ ΔΥΟ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ 1997 – Albert Watson
Το 1997, το ημερολόγιο ανατέθηκε στην κάμερα του Albert Watson, ο οποίος αποφασίζει να απεικονίσει "τις δύο ψυχές του καφέ". Ο καφές συνδυάζει γλυκύτητα, ζεστασιά, άνεση και ηρεμία με δύναμη, σθένος και διέγερση. Ο φωτογράφος συλλαμβάνει το πνεύμα του καφέ, αναθέτοντας την εκπροσώπησή του στη διττή σημασία της γυναίκας που είναι αγγελική σε ορισμένες περιπτώσεις και διαβολική σε άλλες.


Ο φωτογράφος: Albert Watson
Η μεγάλη παραγωγή του, με διαφορετικά στυλ και τεχνικές, περιλαμβάνει πορτρέτα, ρεπορτάζ μόδας, τοπία και στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής. Έχει, επίσης, φωτογραφήσει εκατοντάδες τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ και μουσικά βίντεο. Μάθετε περισσότερα

 

 

Τα μοντέλα:
Alek Wek, Nicole Maddox, Carmen Hawk

Οι τοποθεσίες:
Νέα Υόρκη - ΗΠΑ

1996 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1996 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ferdinando Scianna
Το ημερολόγιο πήρε ένα ζεστό, μεσογειακό στυλ, το 1996, χάρη στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φωτογραφίσεις του Ferdinando Scianna, ο οποίος έβαλε τον καφέ στο απαλό, διάχυτο φως σε κλασικά ιταλικά σκηνικά, αναμειγνύοντας τις αισθησιακές απολαύσεις του καφέ με τους ζεστούς τόνους του Νότου. Η εξαιρετική παρουσία και τέλεια διερμηνέας αυτών των ατμοσφαιρών είναι η Maria Grazia Cucinotta.


Ο φωτογράφος: Ferdinando Scianna
Γεννήθηκε στη Σικελία το 1943. Εναλλάσσεται μεταξύ ρεπορτάζ, δουλειές στη μόδα, τη διαφήμιση και πορτρέτα, και τελικά πέτυχε διεθνή αναγνώριση, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Μάθετε περισσότεραΤα μοντέλα:
Maria Grazia Cucinotta, Federica Ripamonti, Gianluca Cerruti

Οι τοποθεσίες:
Fasano - Ιταλία
Martinafranca di Puglia- Ιταλία

1995 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1995 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ellen von Unwerth
Για το ημερολόγιο του 1995 η Lavazza στράφηκε σε μια Γερμανίδα φωτογράφο, την Ellen von Unwerth, πρώην μοντέλο και μαθήτρια του Helmut Newton. Ο ερωτισμός της ερμηνεύεται με ειρωνεία και αίγλη, παίζοντας με τη γοητεία του καφέ. Η Von Unwerth φωτογράφισε επίσης το Ημερολόγιο 2006.

Η φωτογράφος: Ellen von Unwerth
Ειρωνική και προκλητική αλλά πάντα κομψή και αισθησιακή, οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία περιοδικά μόδας του κόσμου. Εκτός από τη φωτογραφία, η von Unwerth διευθύνει επίσης μικρού μήκους ταινίες και μουσικά βίντεο. Μάθετε περισσότερα

 

 

 

 

Τα μοντέλα:
Carla Bruni, Amber Smith

Οι τοποθεσίες:
Παρίσι - Γαλλία

1994 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1994 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Helmut Newton
Για δύο χρόνια στη σειρά - 1993 και 1994 - η Lavazza επέλεξε τον μαέστρο φωτογράφο Helmut Newton. Το ύφος του ήταν τέλειο για να μεταφέρει το πάθος για τον καφέ. Οι φωτογραφίες του Newton, που τραβήχτηκαν στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο, έχουν ισχυρό αντίκτυπο, μεταφέροντας το πάθος, τον ερωτισμό και τη ζωτικότητα.

Ο φωτογράφος: Helmut Newton
Γεννημένος στο Βερολίνο το 1920, στη δεκαετία του '60 έκανε καριέρα ως επαγγελματίας φωτογράφος μόδας. Οι φωτογραφίες του, που χαρακτηρίζονται από εξεζητημένο ερωτισμό και αποκαλύπτουν υπέροχη φωτογραφική τεχνική, έφεραν επανάσταση στη φωτογραφία μόδας.

Τα μοντέλα:
Verina Nadia, Aldrige Padma

Οι τοποθεσίες:
Μόντε Κάρλο - Μονακό

1993 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 1993 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Helmut Newton
Για δύο χρόνια στη σειρά - 1993 και 1994 - η Lavazza επέλεξε τον μαέστρο φωτογράφο Helmut Newton. Το ύφος του ήταν τέλειο για να μεταφέρει το πάθος για τον καφέ. Οι φωτογραφίες του Newton, που τραβήχτηκαν στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο, έχουν ισχυρό αντίκτυπο, μεταφέροντας το πάθος, τον ερωτισμό και τη ζωτικότητα.


Ο φωτογράφος: Helmut Newton
Γεννημένος στο Βερολίνο το 1920, στη δεκαετία του '60 έκανε καριέρα ως επαγγελματίας φωτογράφος μόδας. Οι φωτογραφίες του, που χαρακτηρίζονται από εξεζητημένο ερωτισμό και αποκαλύπτουν υπέροχη φωτογραφική τεχνική, έφεραν επανάσταση στη φωτογραφία μόδας. Μάθετε περισσότεραΤα μοντέλα:
Simonetta Gianfelici, Barbara Borghesi

Οι τοποθεσίες:
Παρίσι - Γαλλία