• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

Η LAVAZZA ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ EXPO 2015

Επίσημος καφές στο Ιταλικό Περίπτερο

Γιορτάζουμε τα πρώτα μας 120 χρόνια στο EXPO 2015 του Μιλάνου, ως επίσημος καφές του Ιταλικού περιπτέρου, φέρνοντας την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα της βιωσιμότητας και της καινοτομίας: με πάθος, ηθική και προσοχή στην ποιότητα.

Εδώ προσφέρουμε στο κοινό το καλλιεργημένο με 100% βιώσιμο τρόπο iTierra! Intenso coffee και μια επιλογή από αποκλειστικές συνταγές που δημιουργήθηκαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza.

Το άρωμα του καφέ Lavazza ξεκινά από την Piazzetta del Caffè, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Fabio Novembre, και απλώνεται μέσα στο Ιταλικό Περίπτερο: από το Martini Αίθριο στο εστιατόριο Peck, αλλά και στο εσωτερικό της EXPO στο σούπερ μάρκετ Coop του μέλλοντος και στα δύο μπαρ του Eataly "Caffè Bar Vino Libero".


Η Piazzetta del Caffè στο κέντρο
του ιταλικού περιπτέρου.

Η πλατεία είναι το μέρος για να βρίσκεσαι στο EXPO 2015.

Ναι, η Piazzetta del Caffè, η πλατεία με θέμα τον καφέ στο Ιταλικό Περίπτερο, είναι το μέρος για να ζήσετε μια πραγματική εμπειρία καφέ Lavazza. Από εδώ μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα από εξαιρετικές τοπικές σπεσιαλιτέ της Ιταλίας, με αποκλειστικές συνταγές που επιτρέπουν στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν την ιταλική γεύση σε ένα φλιτζάνι καφέ.

Βρίσκεται στην καρδιά του ιταλικού περίπτερου, στην Νοτιο-Δυτική περιοχή κατά μήκος της οδού Cardo, η Piazzetta del Caffè τονίζει την κοινωνική πτυχή του διαλείμματος για καφέ: μια στιγμή για κοινωνικοποίηση, που είναι ο πρόδρομος των σύγχρονων κοινωνικών δικτύων, ένα διάλειμμα στο οποίο ανταλλάσσονται ιδέες και απόψεις από πάντα.

Τα εγκαίνια Lavazza στο ιταλικό περίπτερο του Expo 2015 στο Μιλάνο
Τα εγκαίνια Lavazza στο ιταλικό περίπτερο του Expo 2015 στο Μιλάνο

Το κέντρο αειφορίας Lavazza.

Το κέντρο αειφορίας Lavazza.

Καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου της EXPO 2015, η Cascina Cuccagna στο Μιλάνο θα φιλοξενήσει το κέντρο αειφορίας της Lavazza.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο η πρώτη κομποστοποιήσιμη κάψουλα για ιταλικό καφέ εσπρέσο, που παράγεται από τη Novamont, είναι η απτή απόδειξη της δέσμευσης για αειφορία.
Ένα έργο που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του κέντρου αειφορίας Lavazza ενός εκπαιδευτικού θερμοκηπίου, που χτίστηκε σύμφωνα με τις αρχές της βιοαρχιτεκτονικής. Επιπλέον, μια μελέτη που αναπτύχθηκε με το Πολυτεχνείο του Τορίνου για την ανακύκλωση των κατακαθιών καφέ, συναντήσεις και προγράμματα διδασκαλίας που διοργανώνονται από κοινού με τη Novamont και το Πανεπιστήμιο του Pollenzo - και τη Slow Food, θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ρίξουν μια ματιά από πιο κοντά σε θέματα που σχετίζονται με την αειφορία και το τέλος ζωής του προϊόντος.


Η έκκληση για δράση στους υπερασπιστές της γης
υπογράφεται από τον Steve McCurry.

Από την περήφανη υπέρμαχο του αργανέλαιου στο Μαρόκο, μέχρι τον φύλακα των κολοκύθων Lare στην Κένυα, στον φρουρό στα κτήματα καφέ στην Αιθιοπία.

Οι θεαματικές εικόνες του Steve McCurry - που τιμούν τους υπερασπιστές της γης και συλλέγονται στο Ημερολόγιο Lavazza 2015, δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Slow Food - είναι οι ιδανικές εμβληματικές εικόνες για να αντιπροσωπεύσουν τη δραστηριότητά της Lavazza κατά τη διάρκεια των μηνών της EXPO 2015.

Έτσι η Lavazza προσκαλεί όλους τους επισκέπτες στην Παγκόσμια Έκθεση να γίνουν υπερασπιστές της γης (#earthdefenders) και φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο "Από αυτά τα χέρια: ένα ταξίδι κατά μήκος του μονοπατιού του καφέ" από τον Steve McCurry στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μιλάνου από τις 5 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Η Lavazza στην Expo 2015