• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΓΙΟ

2016 Ημερολόγιο Lavazza σε συνεργασία με το Slow Food

Από πατέρα σε γιο, το μέλλον είναι στα χέρια των νέων υπερασπιστών της γης.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στη Cascina Cuccagna στο Μιλάνο, η Lavazza παρουσίασε το νέο Ημερολόγιο 2016 "από πατέρα σε γιο", που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Slow Food.

Οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς των #EarthDefenders είναι τα θέματα των φωτογραφιών του νέου Καναδού φωτογράφου Joey L.: σύγχρονοι ήρωες της γης που, χάρη στις διδασκαλίες των πατέρων τους, υπερασπίζονται τη βιοποικιλότητα και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ, έγινε στην Κεντρική και Νότια Αμερική, ερευνά την ψυχή αυτών των νέων καλλιεργητών και τους απαθανατίζει μαζί με τις παλαιότερες γενιές, ενώ εργάζονται και μαθαίνουν, δείχνοντάς τους στη σύγχρονη διάθεση τους, με την επιθυμία τους για αλλαγή, αλλά πάντα με σεβασμό των παραδόσεων.


Ημερολόγιο Lavazza 2016

Το Ημερολόγιο Lavazza 2016 "από πατέρα σε γιο" αντιπροσωπεύει τη φυσική εξέλιξη του Ημερολογίου Lavazza 2015 με τα αφρικανικά πορτρέτα του Steve McCurry και θα χρησιμεύσει για την παροχή στήριξης, με την πώλησή της ως περιορισμένη έκδοση, στην πρωτοβουλία Slow Food Terra Madre Giovani - Εμείς τρέφουμε τον πλανήτη,, η οποία, μεταξύ 3 και 6 Οκτωβρίου, θα φέρει πάνω από 2.000 νέους αγρότες στο Μιλάνο από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και το μέλλον των τροφίμων.


Την εκδήλωση της παρουσίασης παρακολούθησαν οι Giuseppe και Francesca Lavazza,
Ο ιδρυτής του Slow Food Carlo Petrini, ο φωτογράφος Joey L.
και μερικοί από τους #EarthDefenders που εμφανίζονται στο Ημερολόγιο.

Μετά την εκδήλωση, ο φωτογράφος Joey L. αποκάλυψε τα μυστικά της δουλειάς του κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου που προορίζονταν για 20 ταλαντούχους Instagramers, οι οποίοι θα κληθούν να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την εκδήλωση Terra Madre Giovani χρησιμοποιώντας εικόνες.