• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

Η LAVAZZA στο GUGGENHEIM ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Γιορτάζοντας την 120η επέτειό μας με τον Alberto Burri

Τέχνη, φωτογραφία, σχέδιο. Η εκφραστική δύναμη αυτών των τεχνών ανέκαθεν ασκούσε ισχυρή επιρροή στη Lavazza, που όλα αυτά τα χρόνια έχει αναγνωρίσει και επαίνεσε τη σημασία των καλλιτεχνών που ανήκουν στην καλλιτεχνική κληρονομιά της Ιταλίας και στο εξωτερικό, ώστε να γίνει συνώνυμο όχι μόνο του καφέ, αλλά και της τέχνης.

Φέτος η Lavazza είναι υπερήφανη που είναι ο κύριος εταίρος της αναδρομικής μονογραφίας που υλοποιήθηκε προς τιμήν του Alberto Burri στο Solomon Guggenheim στη Νέα Υόρκη, με τίτλο "Alberto Burri: Το τραύμα της ζωγραφικής."

Μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή στο κοινό των έργων του πρωτοπόρου του μοντερνισμού, του οποίου η καριέρα στράφηκε από τη μία πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη.

Αυτό το πάθος εξακολουθεί να ζει και σήμερα στο DNA μας.
(Παράθεση από την οικογένεια Lavazza)

Οι ασεβείς και προκλητικοί καμβάδες του Burri θα καταλάβουν τις έξι αίθουσες του σπιράλ κλιμακοστασίου του NY Guggenheim, δημιουργώντας εκ νέου μια μαγευτική διαδρομή μέσα από τη ζωή του καλλιτέχνη.

Το τραύμα, η πληγή που Alberto Burri εκφράζει στα έργα του, είναι ένα θέμα που η Lavazza ήθελε να υποστηρίξει έτσι ώστε οι άνθρωποι να ξαναβρούν μια άλλη βασανισμένη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας, που έχει αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και πρωτοτυπία.

Από τις στάχτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Alberto Burri ξεπέρασε την ήττα και τον πόνο, χάρη σε μια σιδερένια βούληση, την αποφασιστικότητα και την πρωτοτυπία του, χρησιμοποιώντας υλικά όπως σάκοι από γιούτα και απανθρακωμένα ξύλα, και πέτυχε στην καθοδήγηση μια νέας γενιάς Ιταλών καλλιτεχνών.

Το ίδιο μπορεί να βρεθεί στην οικογένεια Lavazza. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1915, τη χρονιά που ο Alberto Burri γεννήθηκε, είναι επίσης η χρονιά που η Lavazza άνοιξε την ιστορική της έδρα του Τορίνου, παρά την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο.

Η παρουσία της Lavazza σε ένα γεγονός στο εξωτερικό μας οδηγεί και πάλι σε έναν κόσμο όπου υπάρχει κάτι περισσότερο για να δοκιμάσετε σε ένα φλιτζάνι καφέ.