• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ LAVAZZA

Καφές, πάθος και εμπειρία

Το βιομηχανικό σύστημα Lavazza κατανέμεται σε έξι εργοστάσια, 4 στην Ιταλία και 2 στο εξωτερικό. Τα εργοστάσια στο Τορίνο και Verrès ασχολούνται με το καβούρδισμα και τη συσκευασία του καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ. Η Gattinara παράγει κάψουλες για τα συστήματα Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE και Lavazza A Modo Mio. Το Pozzilli παράγει παράγει προϊόντα καφέ χωρίς καφεΐνη, για το σπίτι, μπαρ, καφετέριες και κατανάλωση γραφείου. Όλες οι μονάδες συμμορφώνονται με τα περιβαλλοντικά πρότυπα.
Για να μάθετε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις και την ποιότητα της Lavazza, πηγαίνετε στο ειδικό τμήμα.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΡΙΝΟΥ: Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Καβούρδισμα και συσκευασία καβουρδισμένων και αλεσμένων προϊόντων (καβούρδισμα & άλεση).

Στο Τορίνο υπάρχει μία από τις μεγαλύτερες και πιο μοντέρνες στον κόσμο εγκαταστάσεις καβουρδίσματος και παραγωγής καφέ. Κάθε φάση της διαδικασίας είναι αυτοματοποιημένη, και ελέγχεται από ένα σύστημα υπολογιστή. Η αποθήκη μπορεί να φιλοξενήσει έως και 11.200 παλέτες που μετακινούνται από ένα μηχανογραφικό σύστημα ικανό να επιλέξει τις παρτίδες καφέ προς αποστολή με βάση την ημερομηνία παραγωγής. Αυτό εγγυάται τη βέλτιστη διαχείριση των αποθεμάτων, σύμφωνα με την αρχή first-in first-out: το πρώτο πακέτο που αποθηκεύτηκε είναι το πρώτο που επιλέγεται για αποστολή. Το εργοστάσιο του Τορίνο είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το ISO 9001:2008 , UTZ standards.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ GATTINARA: Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Παραγωγή καψουλών για τα συστήματα Lavazza espresso Point, Lavazza BLUE και Lavazza A Modo Mio.

Η εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα μια σημαντική επένδυση για τη βελτίωση των λειτουργιών παραγωγής της και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας του εργοστασίου και με την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων για την παρασκευή εσπρέσο: Espresso Point, Lavazza BLUE, A Modo Mio.


ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ POZZILLI: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Απομάκρυνση της καφεΐνης με τη φυσική μέθοδο CO2

Το εργοστάσιο στο Pozzilli, που ιδρύθηκε το 1991, είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην παραγωγή πράσινου ντεκαφεϊνέ καφέ. Η μέθοδος είναι φυσική, καθώς χρησιμοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα, μια ένωση που υπάρχει στον αέρα που αναπνέουμε και το ανθρακούχο νερό που πίνουμε. Για να μάθετε περισσότερα, πηγαίνετε στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης. Το εργοστάσιο έχει λάβει πιστοποιητικά συμμόρφωσης για πιστοποίηση ότι οι μέθοδοι επεξεργασίας του συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ε.Ε, το Εθνικό Οργανικό Πρόγραμμα και το Διάταγμα Οργανικής Παραγωγής του 1990 για τη ρύθμιση της βιολογικής μεταποίησης των προϊόντων που πωλούνται στην αμερικανική αγορά.

ΙΝΔΙΑ
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ FRESH&HONEST ΣΤΟ CHENNAI
Προϊόντα για την τοπική αγορά
Το 2007, η Lavazza άνοιξε την ένατη θυγατρική του ομίλου, την πρώτη άμεση παρουσία της στην Ασία. Ταυτόχρονα, απέκτησε και την ινδική εταιρεία Barista - τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καφέ της Ινδίας με περίπου 180 μπαρ - και την Fresh&Honest Café, ηγέτη του κλάδου Ho.Re.Ca. με παραδοσιακές μηχανές για κόκκους και συστήματα κάψουλας Lavazza BLUE. Η Ινδία συνεισέφερε επίσης το εργοστάσιο Fresh&Honest στο Chennai, το οποίο είχε ήδη πιστοποίηση ISO 9000. Η μονάδα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς, και παράγει επίσης καφέ για την εγχώρια αγορά.

BRAZIL
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ TRES RIOS

Το 2008, η Lavazza απέκτησε τις Café Grão Nobre και Café Terra Brasil. Η Café Grão Nobre διαθέτει ένα καφεκοπτείο στο Tres Rios, στην πολιτεία του Rio de Janeiro, που εξυπηρετεί το τοπικό κανάλι διάθεσης Ho.Re.Ca.


ΙΝΔΙΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ FRESH&HONEST ΣΤΟ SRI CITY
Μπαίνει το 2011 ο θεμέλιος λίθος του νέου εργοστασίου Lavazza στην Ινδία. Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Sri City, στην περιοχή Τάντα του Andhra Pradesh, στα σύνορα με το Tamil Nadu, περίπου 55 χλμ από το Chennai. Το νέο βιομηχανικό συγκρότημα, που αποτελείται από πέντε κτίρια, θα αναπτύσσεται σε μια περιοχή περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων, και θα χρησιμοποιεί τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα και εξοπλισμό.
Για να μάθετε περισσότερα για το νέο εργοστάσιο στη Sri City, κάντε κλικ εδώ.