• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

Το καινοτόμο περιεχόμενο των συνταγών Coffee Design· σημαίνει ότι η ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Lavazza συχνά πρέπει να σχεδιάσει ειδικά σκεύη, έτσι ώστε τα ροφήματα να μπορούν να παρασκευαστούν και να τα απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Η ομάδα Lavazza μερικές φορές επικουρείται κατά την διαδικασία σχεδιασμού από τους ίδιους σεφ που δημιούργησαν τις πρωτότυπες συνταγές: από τον Ferran Adrià ως τον Davide Oldani.

ÈSPESSO SPOON ÈSPESSO SPOON 2003 - Ομάδα Lavazza & Ferran Adrià




Δημιουργήθηκε από τον Ισπανό σχεδιαστή Toni Segarra, αυτό είναι το διάτρητο κουτάλι που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το èspesso, τον πρώτο στερεό καφέ στην ιστορία. Η τρύπα στο κέντρο έχει σκοπό να τονίσει τη σταθερή υφή του èspesso.

ΠΑΘΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΙΔΕΕΣ
Να τι έχουν από κοινού ο καφές Lavazza και οι σημερινοί κορυφαίοι Ιταλοί σεφ. Μάθετε περισσότερα

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

PASSION>ME GLASS PASSION>ME GLASS 2004 - Ομάδα Lavazza & Ferran Adrià




Εφευρέθηκε από τον σχεδιαστή Claudio Caramel και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, το ποτήρι Passion> me συνδυάζει την παραδοσιακή λειτουργικότητα με μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση στο σερβίρισμα. Το κοκτέιλ Passion> me σερβίρεται με τα βασικά συστατικά έτοιμα στο ποτήρι, στο οποίο τοποθετείται στη συνέχεια το αναποδογυρισμένο καπάκι που περιέχει τον καφέ εσπρέσο. Ο καταναλωτής προσθέτει τον καφέ στα άλλα συστατικά, δημιουργώντας το δικό του κοκτέιλ.

ΠΑΘΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΙΔΕΕΣ
Να τι έχουν από κοινού ο καφές Lavazza και οι σημερινοί κορυφαίοι Ιταλοί σεφ. Μάθετε περισσότερα

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

DOUBLE CUP DOUBLE CUP 2007 – Ομάδα Lavazza




Το διπλό φλιτζάνι, που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, προέρχεται από τη βιεννέζικη παράδοση στην οποία κρέμα και καφές σερβίρονται ξεχωριστά. Το διπλό φλιτζάνι είναι μια σύγχρονη εκδοχή της ιδέας της απόλαυσης δύο διαφορετικών υφών και θερμοκρασιών στο ίδιο δοχείο, όπως με το εσπρέσο tandem και το καπουτσίνο tandem.

ΠΑΘΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΙΔΕΕΣ
Να τι έχουν από κοινού ο καφές Lavazza και οι σημερινοί κορυφαίοι Ιταλοί σεφ. Μάθετε περισσότερα

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

CAPPUCCINATORE CUOR DI CREMA CAPPUCCINATORE CUOR DI CREMA 2009 – Ομάδα Lavazza




Η απόλυτη έκφραση της κουλτούρας του καφέ σε όλες τις μορφές της, ο παρασκευαστής Cuor di Crema καπουτσίνο είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της ομάδας Lavazza στο Κέντρο Εκπαίδευσης και της επιχειρηματικής μονάδας εξοπλισμού. Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, το Cuor di Crema είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας καπουτσίνο στο σπίτι, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από νόστιμα ζεστά και κρύα ροφήματα εμπνευσμένα από την ιταλική παράδοση του καφέ.

ΠΑΘΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΙΔΕΕΣ
Να τι έχουν από κοινού ο καφές Lavazza και οι σημερινοί κορυφαίοι Ιταλοί σεφ. Μάθετε περισσότερα

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

ESPOON ESPOON 2010 - Ομάδα Lavazza & Davide Oldani




Ορίστε ένας απλός αλλά και ιδιοφυής τρόπος για να ανακατεύετε τη ζάχαρη στον καφέ σας χωρίς να σπάσετε το καϊμάκι και διατηρώντας όλο το άρωμα του εσπρέσο. Το Espoon είναι ένα κουτάλι του καφέ με μια τρύπα στη μέση, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη Lavazza από τον σχεδιαστή Davide Oldani, έναν από τους πιο γνωστούς σεφ στον κόσμο. Όταν το Espoon έρχεται σε επαφή με το καϊμάκι του εσπρέσο, αποτρέπει τη διασπορά του αρώματος και επίσης δεν αφήνει τον καφέ να κρυώσει πολύ γρήγορα, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά κουταλάκια του καφέ.

DAVIDE OLDANI
Ο σεφ στο Ristorante D'O συνεργάστηκε με την ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης. Μάθετε περισσότερα 

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

ΨΥΚΤΗΣ ΚΑΦΕ ΨΥΚΤΗΣ ΚΑΦΕ 2011 – Ομάδα Lavazza




Αυτό το καινοτόμο εργαλείο καφέ χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του Geloespresso, του νέου τρόπου για να απολαύσετε τον κλασικό παγωμένο καφέ. Το δοχείο, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Lavazza, δέχεται πρώτα τον πάγο και στη συνέχεια το ζεστό εσπρέσο από τη σωλήνα. Μπορεί, έπειτα, να προστεθεί η ζάχαρη. Σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ο καφές διεισδύει στον πάγο μέσα από μια ειδικά βαθμονομημένη οπή στο ποτήρι από κάτω, και ψύχεται τέλεια. Παρακολουθήστε τη μαγεία καθώς συμβαίνει μέσα στον διαφανή ψύκτη καφέ. Απλό, αλλά σοφιστικέ.

ΠΑΘΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΙΔΕΕΣ
Να τι έχουν από κοινού ο καφές Lavazza και οι σημερινοί κορυφαίοι Ιταλοί σεφ. Μάθετε περισσότερα

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΜΙΞΕΡ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 2012 – Ομάδα Lavazza

 

 

Αυτό το πλούσιο και ποικίλο φάσμα ροφημάτων στην καλύτερη παράδοση Lavazza, χρειάζεται και τον σωστό εξοπλισμό. Το ολοκαίνουργιο, αποκλειστικό μίξερ πολλαπλών χρήσεων είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης αναζήτησης της εταιρείας για καινοτομία.

Αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Κέντρο Εκπαίδευσης Lavazza και την επιχειρηματική μονάδα εξοπλισμού, το μίξερ πολλαπλών χρήσεων είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε όλες τις σπεσιαλιτέ EspresSOunique, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από άλλα ζεστά και κρύα ροφήματα, γρήγορα και τέλεια κάθε φορά.

Εξαιρετικά πρακτικό και ευέλικτο, το μίξερ θα αφρίσει το γάλα για καπουτσίνο και ζεστές σοκολάτες, φραπέ, παγωμένο καφέ και πολλές άλλες καινοτόμες συνταγές.

Χάρη στις ποικίλες ρυθμίσεις του, το μίξερ μπορεί να προετοιμάσει έως 4 μερίδες κάθε φορά. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το αυθεντικό σύστημα πολλαπλών ροφημάτων συνδυάζει όλα τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τμήματα του εξοπλισμού μπαρ σε ένα μόνο σκεύος.

ΠΑΘΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΙΔΕΕΣ
Να τι έχουν από κοινού ο καφές Lavazza και οι σημερινοί κορυφαίοι Ιταλοί σεφ. Μάθετε περισσότερα

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα

ECUP ECUP 2012 - Ομάδα Lavazza & Davide Oldani




Μετά το διάτρητο Espoon, η ομάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης, μαζί με τον Davide Oldani, έχουν αναπτύξει το Ecup: το αεροδυναμικό, κομψό φλιτζάνι εσπρέσο Lavazza με μια πλευρά με απότομη γωνία, που αφήνει το εσπρέσο να κυλήσει κάτω ομαλά από το ακροφύσιο της μηχανής. Διαθέτει έναν θάλαμο αέρα που απομονώνει τον καφέ για να αποτρέψει το ζεμάτισμα, ενώ δύο μικρές κοιλότητες στην πλευρά του φλιτζανιού δημιουργούν θέση για τα δάχτυλα. Με Ecup, ο εσπρέσο γλιστράει προς τα κάτω σταδιακά μέσα στο φλιτζάνι, έτσι ώστε η κρέμα να παραμένει ανέπαφη και η γεύση και το άρωμα να διατηρούνται στο έπακρο.

DAVIDE OLDANI
Ο σεφ στο Ristorante D'O συνεργάστηκε με την ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης. Μάθετε περισσότερα 

ESPRESSOUNIQUE
Η Lavazza παρουσιάζει ένα σύμπαν νέων και πρωτότυπων σπεσιαλιτέ εσπρέσο. Μάθετε περισσότερα