• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΦΕ

Μεθόδοι παρασκευής καφέ από όλο τον κόσμο


Κανάτα φίλτρου
Κανάτα φίλτρου Ο καφές αμερικανικού τύπου μπορεί να παρασκευαστεί με μια κανάτα φίλτρου, η οποία είναι παρόμοια με ένα γαλλικό πρεσάκι, αλλά χωρίς το έμβολο.

Οι ιδανικές ποσότητες για αυτό τον τύπο παρασκευής είναι: ένα γεμάτο κουταλάκι του καφέ ανά 200ml νερού.

ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ/ΧΟΝΤΡΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΦΕ ΜΕ ΚΑΝΑΤΑ ΦΙΛΤΡΟΥ.


Έμβολο Το έμβολο, το οποίο λέγεται επίσης γαλλικό πρεσάκι ή καφετιέρα, είναι ένας γυάλινος κύλινδρος με ένα έμβολο φιλτραρίσματος στο καπάκι, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή αμερικανικού καφέ.

Ζεστό νερό και αλεσμένος καφές προστίθενται στον κύλινδρο και στη συνέχεια το έμβολο πιέζεται προς τα κάτω μετά από λίγα λεπτά.

Τα μυστικά για την παρασκευή καφέ με το έμβολο είναι:

1) Προθερμάνετε τα φλιτζάνια σας και την καφετιέρα με βραστό νερό.

2) Γεμίστε το έμβολο με νερό που είναι πολύ ζεστό, αλλά όχι βραστό, διότι διαφορετικά αυτό μπορεί να καταστρέψει το άρωμα του καφέ.

3) Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά αλεσμένου καφέ για κάθε άτομο/κούπα.

4) Βάλτε ξανά το καπάκι (έμβολο) και αφήστε το να σταθεί για περίπου τρία λεπτά.

5) Χρησιμοποιήστε το έμβολο αργά, χωρίς να πιέζετε υπερβολικά.

ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ/ΧΟΝΤΡΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΦΕ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΜΒΟΛΟΥ.

Έμβολο

Εσπρέσο
Εσπρέσο Εσπρέσο σημαίνει "γίνεται αμέσως επί τόπου", για να υπογραμμίσει την ιδιαίτερη μέθοδο παρασκευής του καφέ υπό πίεση σε μια επαγγελματική μηχανή.

Το πρώτο πρωτότυπο μηχανής εσπρέσο χρονολογείται από το 1855 και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εκχύλισης που χρησιμοποιείται παράγει ένα πολύ συμπυκνωμένο ρόφημα με έντονη γεύση και άρωμα.


Καφετιέρα μόκα Η καφετιέρα μόκα είναι πάντα παρούσα στα ιταλικά σπίτια.

Αποτελείται από τον κάτω θάλαμο που γεμίζει με νερό, ένα φίλτρο όπου προστίθεται ο καφές, και έναν θάλαμο συλλογής όπου καταλήγει το ρόφημα του καφέ αφού περάσει από το χωνί.

Το ζεστό νερό περνά μέσα από το φίλτρο με τη σκόνη καφέ για την παραγωγή του ροφήματος μέσω διήθησης.

Τα τρία μυστικά για τη παρασκευή ενός εξαιρετικού καφέ μέσω αυτής της μεθόδου παρασκευής είναι:

1. Γεμίστε τον κάτω θάλαμο με κρύο νερό και μην ξεπεράσετε τη στάθμη της βαλβίδας.

2. Μη συμπιέσετε τη σκόνη καφέ στο φίλτρο.

3. Αφαιρέστε την καφετιέρα μόκα από τη φωτιά πριν αναβλύσει ο καφές· με άλλα λόγια, πριν βγει όλος ο καφές.

Καφετιέρα μόκα