• Εκτύπωση
  • Σελιδοδείκτης

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ

Μόνο εκείνοι με μια βαθιά γνώση του καφέ μπορούν να δημιουργήσουν τους ιδανικούς συνδυασμούς.

Οι ειδικοί στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης ταξιδεύουν στις διάφορες τοποθεσίες για να δοκιμάσουν τον πράσινο καφέ, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν τις καλύτερες ποιότητες για τα χαρμάνια Lavazza.

Οι καφέδες που επιλέγονται στη συνέχεια προχωράνε στο στάδιο της ανάμειξης: μια πραγματική τέχνη, που εφευρέθηκε από τον ίδιο τον Luigi Lavazza περισσότερο από εκατό χρόνια πριν. Τα χαρμάνια είναι μυστικές συνταγές, φτιαγμένες με μεράκι, που κάνουν τον καφέ παραγωγής μας μοναδικό και αναγνωρίσιμο. Όλα τα προϊόντα Lavazza για το σπίτι, το γραφείο και το μπαρ είναι χαρμάνια. Τα καλύτερα χαρμάνια περιλαμβάνουν μέχρι και πέντε ή έξι διαφορετικά είδη καφέ (που ονομάζονται προελεύσεις) και μπορεί να είναι 100% Arabica ή ένα μείγμα Arabica και Robusta: η πρώτη είναι γλυκιά και αρωματική, η τελευταία είναι γεμάτη και έντονη.

Σε γενικές γραμμές, ένας πλυμένος Arabica θα είναι λεπτότερος και πιο όξινος από ένα φυσικό μείγμα, το οποίο έχει μια πιο γλυκιά και πιο ισορροπημένη γεύση, ενώ ένας πλυμένος Robusta, για παράδειγμα, θα είναι πιο στρογγυλεμένος από ένα φυσικό μείγμα.

Η γεύση του μείγματος αλλάζει επίσης ανάλογα με την προέλευση των διαφόρων καφέδων: η επικράτηση των προελεύσεων της Βραζιλίας θα δώσει μια γεμάτη, σοκολατένια γεύση, ενώ οι προελεύσεις της Κεντρικής Αμερικής δίνουν περισσότερο αρωματικά και λεπτά χαρμάνια καφέ.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα χαρμάνια χωρίς καφεΐνη: το σημείο εκκίνησης είναι ο καφές που απαλλάσσεται από την καφεΐνη με τη φυσική μέθοδο του διοξειδίου του άνθρακα. Η διαδικασία βασίζεται στην ικανότητα του CO2 να εξάγει την καφεΐνη χωρίς να παρεμβαίνει στα αισθητήρια χαρακτηριστικά του καφέ.