The moka coffee pot
Preparation
The flame
The sugar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ INFOGRAPHIC

Πως να προετοιμάσετε καφέ με την καφετιέρα χειρός μόκα

  1. Η καφετέρια χειρός μόκα

  2. Η απλότητα, πάνω από όλα

    Αν η καφετιέρα σας είναι καινούργια, μην ξεχάσετε να την ξεπλύνετε: πρώτα πλύντε την με νερό και σόδα και μετά κάντε καφέ δύο φορές (χωρίς να τον πιείτε!).

    Το νερό ρίχνεται μέσα στον κάτω θάλαμο μέχρι το σημείο της βαλβίδας.

    Για τον καθαρισμό της καφετιέρας μόκα να χρησιμοποιείτε μόνο ζεστό νερό.

  3. Το χαρμάνι

  4. Η σωστή ποιότητα

    Γεμίστε το φίλτρο με καφέ μέχρι το χείλος χωρίς να υπερβάλετε στην ποσότητα και χωρίς να σπρώχνετε τον καφέ προς τα κάτω: μην πιέζετε ποτέ τον καφέ στο φίλτρο και μην τον τρυπάτε. Αυτό θα προκαλέσει μεταβολές στον βέλτιστο χρόνο επαφής μεταξύ νερού και καφέ.

    Προσαρμόστε τον καφέ στο φίλτρο κτυπώντας απαλά τον πάτο πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

    Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τοποθετήσετε το φίλτρο μέσα στον βραστήρα.

  5. Η προετοιμασία

  6. Πάντα με μέτρο

    Γεμίστε το φίλτρο με καφέ μέχρι το χείλος χωρίς να υπερβάλετε στην ποσότητα και χωρίς να σπρώχνετε τον καφέ προς τα κάτω: μην πιέζετε ποτέ τον καφέ στο φίλτρο και μην τον τρυπάτε. Αυτό θα προκαλέσει μεταβολές στον βέλτιστο χρόνο επαφής μεταξύ νερού και καφέ.

    Προσαρμόστε τον καφέ στο φίλτρο κτυπώντας απαλά τον πάτο πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

    Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τοποθετήσετε το φίλτρο μέσα στον βραστήρα.

  7. Το νερό

  8. Απαιτείται βραδύτητα και υπομονή

    Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φρέσκο νερό πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, που αποτρέπουν την αλλοίωση του γευστικού αρώματος του καφέ.

    Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ζεστό νερό για να επιταχύνετε τον βρασμό.

  9. Η φωτιά

  10. Το μυστικό είναι η βραδύτητα

    Είναι καλύτερα η φλόγα να είναι χαμηλή ώστε η θερμοκρασία να ανεβεί σταδιακά: το νερό πρέπει να βράσει με αργό ρυθμό.

    Αυτό επιτρέπει μια πιο αργή και προσεγμένη εκχύλιση και αποτρέπει το κάψιμο της λαβής.

  11. Η ζάχαρη

  12. Γλυκός ή πικρός, θέμα γούστου

    Οι πραγματικοί λάτρεις και οι τολμηροί τον πίνουν χωρίς ζάχαρη αλλά είναι εξίσου αποδεκτό να γλυκαίνεις τον καφέ σου στο φλυτζάνι ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο.

  13. Η διαδικασία

  14. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

    Η εκχύλιση του καφέ ξεκινά από την χοάνη μόλις το νερό ξεκινήσει να ζεσταίνεται.

    Ο ήχος των φυσαλίδων μας δίνει να καταλάβουμε ότι τελείωσε το νερό: στο σημείο αυτό σβήνουμε την φωτιά ώστε ο καφές να μην ξεκινήσει να βράζει και να καεί.

    Μόλις είναι έτοιμος, ανακατέψτε τον καφέ με ένα κουταλάκι για να είναι πιο ομοιογενής και μετά ρίξτε το στο φλυτζανάκι.

  15. Και τώρα απολαύστε τον καφέ σας!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε παρόμοιο σχετικό περιεχόμενο.

Κοινοποίηση της σελίδας στο …